18 Απρ 2016

AfD: «Το Ισλάμ είναι αντίθετο με το γερμανικό Σύνταγμα»

Το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) υποστηρίζει ότι το Ισλάμ δεν είναι συμβατό με το γερμανικό Σύνταγμα και θα ασκήσει πιέσεις για να απαγορευτούν οι μιναρέδες και οι μπούργκες στο συνέδριό του που θα διεξαχθεί σε δύο εβδομάδες. 
         "Το Ισλάμ είναι μια πολιτική ιδεολογία και δεν είναι συμβατό με το Σύνταγμα" δήλωσε στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung η αντιπρόεδρος του κόμματος και μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μπέατριξ φον Στορχ. "Τασσόμαστε υπέρ της απαγόρευσης των μιναρέδων, των μουεζίνηδων και των ενδυμάτων" που καλύπτουν ολόκληρο το σώμα, πρόσθεσε η φον Στορχ. Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU) της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ ζητά επίσης να απαγορευτεί η μπούρκα στη Γερμανία, τουλάχιστον στους δημόσιους χώρους. Δεν υποστηρίζει όμως ότι το Ισλάμ είναι αντίθετο με το γερμανικό Σύνταγμα. 
       Ο Αλεξάντερ Γκάουλαντ, ο επικεφής της AfD στο Βραδεμβούργο, δήλωσε στην ίδια εφημερίδα ότι "το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία όπως ο Καθολικός ή Προτεσταντικός Χριστιανισμός αλλά συνδεόταν ανέκαθεν με την κατάληψη του κράτους". 
       "Για αυτόν τον λόγο ο εξισλαμισμός της Γερμανίας αποτελεί κίνδυνο", τόνισε.