15 Μαΐ 2016

Η Τουρκία τους εξοντώνει με κάθε μέσο: Αν δεν στείλει το ISIS τότε βιάζει και πουλάει τα όργανα ανήλικων Σύρων

Μια μεγάλη επικερδή επιχείρηση έχει στήσει η Τουρκία με θύματα τους πρόσφυγες από την Συρία καθώς είτε θα πουλάει τα όργανα τους στην μαύρη αγορά όπως έχει αποκαλυφθεί στο παρελθόν είτε θα αποκομίζει οικονομικά κέρδη από το παράνομο εμπόριο πετρελαίου και διακίνησης ισλαμιστών και οπλισμού. 
        Αυτή τη φορά σε ένα από τα λίγα περιστατικά που γίνεται γνωστό αποκαλύπτεται ότι Τούρκος βίασε 30 πρόσφυγόπουλα. 
        Και όλα αυτά εν μέσω αναφορών για κακομεταχείριση ή ακόμα και πυροβολισμούς Σύρων προσφύγων από Τούρκους συνοριοφύλακες, πράγμα που ανάγκασε την Διεθνή Αμνηστία και άλλες οργανώσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων να χαρακτηρίσουν την Τουρκία ως «μη ασφαλή» χώρα για τους πρόσφυγες. 
      Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα BirGun, τριάντα ανήλικοι Σύριοι έπεφταν θύμα βιασμών για μήνες, σε τουρκικό καταυλισμό προσφύγων, με τις κυβερνητικές αρχές να αγνοούν το περιστατικό. 
         Το γεγονός αυτό ενισχύει τους ισχυρισμούς ότι η Τουρκία δεν είναι ασφαλής χώρα για τους πρόσφυγες. 
       Τα 30 αγόρια βιάζονταν από έναν επιστάτη του προσφυγικού καταυλισμού του Νιζίπ, στην επαρχία του Γκαζιάντεπ, από τον Σπτέμβριο του 2015 μέχρι τις αρχές του 2016. 
       Ο βιαστής, γνωστός ως Ε.Ε., ομολόγησε ότι παρέσυρε παιδιά ηλικίας μεταξύ 8 και 12 ετών να έρθουν σε σεξουαλική επαφή μαζί του με αντάλλαγμα 2 με 5 τουρκικές λίρες (0,7 με 1,8 δολάρια) και προφυλακίστηκε. 
     Εκτός από την ομολογία του Ε.Ε. τα ίδια τα παιδιά περιέγραψαν με λεπτομέρεια τον βιασμό τους στις τουαλέτες του καταυλισμού. 
       Μόνο οι οικογένειες των 8 από τα 30 παιδιά που βιάστηκαν έχουν υποβάλει μήνυση μέχρι στιγμής. 
        Οι υπόλοιπες οικογένειες διστάζουν να πράξουν το ίδιο, λόγω του φόβου απέλασής τους από την χώρα. 
       Παρά το γεγονός ότι οι βιασμοί συνεχίζονταν για μήνες, τίποτα δεν υπέπεσε στην αντίληψη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων (AFAD) που είναι υπεύθυνη για τον καταυλισμό. 
       Οι βιασμοί βγήκαν στο φως όταν άτομα του στρατιωτικού προσωπικού αντιλήφθηκαν τον δράστη να παρασύρει τα παιδιά σε σημεία εκτός του πεδίου ορατότητας των καμερών ασφαλείας του καταυλισμού. 
        Αξιωματικός του στρατού που υπηρετούσε στο στρατόπεδο, έριξε την ευθύνη για τους βιασμούς στην AFAD. 
        Όμως η AFAD δεν ήταν ο μόνος φορέας που δεν αντιλήφθηκε τους επαναλαμβανόμενους βιασμούς που διαπράττονταν στον χωρητικότητας 14000 ατόμων καταυλισμό. 
       Μάλιστα ο καταυλισμός του Νιζίπ τον προηγούμενο μήνα έλαβε επαίνους για τις υπηρεσίες του κατά την διάρκεια επίσκεψης της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, του Τούρκου Πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου και άλλα μέλη της τουρκικής κυβέρνησης. 
       Ο δράστης κρατείται σε φυλακή της Γκαζιαντέπ, ενώ σύμφωνα με την τουρκική νομοθεσία αντιμετωπίζει κάθειρξη 230 ετών με της κατηγορίες της σεξουαλικής παρενόχλησης και σωρεία βιασμών ανηλίκων. 
       Ο Ε.Ε. στην κατάθεσή του παραδέχθηκε ότι κακοποιούσε τα παιδιά, αλλά δήλωσε ότι δεν γνώριζε 5 από τα 8 θύματα που κατέθεσαν μήνυση εναντίον του. 
       Επιπλέον κατηγόρησε ένα από τα θύματά του ότι εκείνο τον προσκάλεσε στην τουαλέτα προτείνοντας στην συνέχεια να κάνουν σεξ έναντι οικονομικού ανταλλάγματος. 
       Στο μεταξύ όμως το θύμα, ο δωδεκάχρονος A.D., κατέθεσε μία διαφορετική εκδοχή στον εισαγγελέα. 
        «Μου έκανε νόημα να τον ακολουθήσω και με παρέσυρε στο μπάνιο. Στην συνέχεια μου πρόσφερε μισό δολάριο για να κάνω σεξ μαζί του. Αρνήθηκα. Μετά μου κατέβασε βιαστικά τα παντελόνια και με βίασε. Δεν πονούσε πολύ. Για αρκετές ημέρες με καλούσε ξανά αλλά τον απέφευγα. Ώσπου μία άλλη μέρα με παρέσυρε με την βία στο μπάνιο και με βίασε ξανά». 
       Ένα άλλο θύμα, ο δωδεκάχρονος Μ.Η. περιέγραψε την εμπειρία του. 
       «Κατά τον μήνα του ραμαζανιού, ο Ε.Ε. με κάλεσε στο ντους και μου πρόσφερε 5 λίρες (1,5 δολάριο) κι έτσι τον ακολούθησα. Πρώτα με χάιδεψε σε διάφορα σημεία και μετά στα γεννητικά μου όργανα, αλλά δεν υπήρξε βιασμός. Δεκαπέντε μέρες μετά το Ραμαζάνι με πήγε σ’ ένα άδειο δωμάτιο του καταυλισμού και επανέλαβε το ίδιο». 
         Ένα άλλο νεαρό αγόρι, ο Η.Ε. δήλωσε ότι «ο Ε.Ε. με κάλεσε στην τουαλέτα και μου είπε ότι θέλει να κάνουμε σεξ, ενώ υποσχέθηκε να μου δώσει 10 λίρες (3 δολάρια). Μετά είπε ότι πάει να πάρει κάτι και έφυγε. Εκείνη την στιγμή έτρεξα να ξεφύγω. Πήγα στον πατέρα μου και του είπα τα πάντα. Μετά πήγαμε μαζί με τον πατέρα μου στο αστυνομικό τμήμα και τους είπα τι είχε συμβεί». 
       Ένα τρίτο θύμα, ο M.I. ανακαλώντας το περιστατικό δήλωσε: 
         «Ο Ε.Ε. με καλούσε περιστασιακά εμένα και τους φίλους μου στην τουαλέτα. Μου πρόσφερε 5 λίρες για να κάνω σεξ μαζί του, αλλά αρνήθηκα και έτρεξα να ξεφύγω. Αργότερα είπα στον ξάδερφό μου Η.Ε. και στους υπόλοιπους τι έγινε. Μου είπε ότι και σε εκείνον συνέβη το ίδιο». 
 pentapostagma.gr