6 Μαΐ 2016

Σύντομα και εδώ: Ο Σαντίκ Καν κέρδισε τις εκλογές στο Λονδίνο - O πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος μεγάλης δυτικής πόλης (φωτό)

του Γιάννη Πετρίδη Ο υποψήφιος του Εργατικού κόμματος της Μεγάλης Βρετανίας και πρώην υπουργός Σαντίκ Καν (Sadiq Khan) επικράτησε στις εκλογές που διεξήχθησαν χθες για τη Δημαρχία της πρωτεύουσας της χώρας, του Λονδίνου. Έτσι έγινε ο πρώτος μουσουλμάνος Δήμαρχος μεγάλης Δυτικής πόλη. Χαρακτηριστικό είναι πως κέρδισε άνετα και με μεγάλη διαφορά υποστηριζόμενος από όλους τους μουσουλμάνους ψηφοφόρους κάτι που νομοτελειακά θα δούμε και στην Ελλάδα με την δημιουργία τόσων προσφυγουπόλεων. 
      Με καταγεγραμμένο το 99,9% της πρώτης προτίμησης των ψηφοφόρων, ο Καν συγκεντρώνει ποσοστό 44% ενώ ακολουθείται από τον υποψήφιο των Συντηρητών Ζακ Γκόλντσμιθ που συγκεντρώνει το απογοητευτικό 35%. 
     Τα επίσημα αποτελέσματα της αναμέτρησης αναμένονται από ώρα σε ώρα να ανακοινωθούν στο Δημαρχείο του Λονδίνου. Στις εκλογές συμμετείχε το 45,6% των εγγεγραμμένων, μια σημαντική αύξηση 7,6% σε σχέση με τις εκλογές του 2012.