21 Ιουν 2016

Αναρχικοί κατέστρεψαν 514 ακυρωτικά μηχανήματα ΜΜΜ - Αναλυτικά το κείμενο ανάληψης ευθύνης

Επιτέλους ποιός κυβερνά αυτόν τόν τόπο; 
      Οι επιθέσεις σε ακυρωτικά μηχανήματα των ΜΜΜ στην Αθήνα, συνεχίστηκαν και το περασμένο Σάββατο. Σε επίσημη ανάληψη ευθύνης από ομάδα αναρχικών, στο indymedia.org ανακοίνωσαν ότι κατέστρεψαν 514 ακυρωτικά μηχανήματα. 
       Στο μακροσκελές κείμενο αναφέρεται πως ο στόχος των επιθέσεων είναι οι ελεύθερες μετακινήσεις στα ΜΜΜ, ενώ γίνεται επίθεση στις μνημνονιακές πολιτικές των τελευταίων ετών που στοχεύουν "στη διάσωση των κεφαλαιοκρατών, των τραπεζών και των κάθε λογής αφεντικών, στη συνέχιση της αναπαραγωγής του καπιταλιστικού κι εξουσιαστικού συστήματος, που για να σταθεί ξανά στα πόδια του απαιτεί από τη βίαιη φτωχοποίηση κομματιών του πληθυσμού, ως και την πλήρη εξόντωση αυτών που περισσεύουν (φτωχών, ανέργων, μεταναστών)", όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο κείμενο. 
        Στο τέλος του κειμένου αναφέρεται επίσης πως μόνο το Σάββατο 18 Ιουνίου έγινε "σαμποτάζ" σε 514 (!) ακυρωτικά μηχανήματα, ενώ δίνεται και η ακριβής λίστα των γραμμών λεωφορείων και τρόλλεϋ του Λεκανοπεδίου της Αττικής, όπου έγιναν οι επιθέσεις.