28 Σεπ 2016

Εδώ ο Θεοδωράκης έχει δίκιο: Είστε υποκριτές - Έχετε τα παιδιά σας σε ιδιωτικά σχολεία και υμνείτε τα δημόσια

Ελένη Στεργίου 
 Ο επικεφαλής του Ποταμιού άσκησε αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς στην Παιδεία και επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι είναι «επίτιμος διδάκτορας Ιδιωτικού πανεπιστημίου της Σμύρνης» 
        Αυστηρή κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης για τα θέματα της Παιδείας άσκησε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης από το βήμα της Βουλής, κάνοντας λόγο για υποκρισία και καταγγέλλοντας ότι περίπου 37.000 παιδιά θα μείνουν φέτος εκτός παιδικών σταθμών. 
       Δεν υπάρχουν λεφτά για τους παιδικούς σταθμούς επειδή για τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προτεραιότητα έχουν οι υπουργικοί σύμβουλοι, δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης τονίζοντας: “και η κυβέρνηση πανηγυρίζει!”. 
        Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκρισία, αναφερόμενος στα ιδιωτικά πανεπιστήμια λέγοντας ότι “η άρνηση των μη κρατικών πανεπιστημίων δεν είναι Αριστερά. Πρώτη η Χούντα ισχυρίστηκε ότι αυτά θα καταστρέψουν την Παιδεία”. “Η υποκρισία στη Βουλή συνεχίζεται. Πολιτικοί που έχουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία, υμνούν μόνο τα δημόσια και πολεμούν τα ιδιωτικά !”, ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του Ποταμιού και συνέχισε κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι είναι “επίτιμος διδάκτορας Ιδιωτικού πανεπιστημίου της Σμύρνης!”. 
       “Ο παραλογισμός πρέπει να τελειώσει. Μη κρατικά πανεπιστήμια τώρα. Έχετε τα παιδιά σας έξω, ο πρωθυπουργός έχει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο και εσείς επιτίθεστε στην ιδιωτική εκπαίδευση, έχετε υποκρισία. Πριν από εσάς οι Χουνταίοι είχαν απαγορεύσει τα ιδιωτικά σχολεία”, επεσήμανε ο κ. Θεοδωράκης. 
         Γι' αυτή την τοποθέτησή του ο επικεφαλής του Ποταμιού δέχτηκε τα «πυρά» βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι του επιτέθηκαν φραστικά και σε έντονο τόνο. 
          Αναφορικά με το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία, ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι τα ρολόγια των θρησκευτικών πρέπει να πάνε στο 2016 και κάλεσε να τολμήσουμε “λίγο παραπάνω”. “Τα παιδιά μας παιδεύονται περισσότερο, οι γονείς πληρώνουν περισσότερο …για να έχουμε το χειρότερο εκπαιδευτικό σύστημα στην Ευρώπη”, δήλωσε ο πρόεδρος του Ποταμιού και συνέχισε “μία ώρα τη βδομάδα φυσική, πληροφορική, βιολογία και δύο ώρες θρησκευτικά”. “Το σύγχρονο σχολείο χρειάζεται περισσότερο θρησκευτικά από επιστήμες; Πρέπει να τολμήσουμε και πρέπει να τολμήσει και η Ορθόδοξη Εκκλησία”, είπε συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωράκης. Επεσήμανε δε ότι στην εκκλησία υπάρχουν αρκετοί ιεράρχες, “Γήινοι και μετριοπαθείς, με πρώτο τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Να μη φοβηθούν αυτόν τον διάλογο”, πρόσθεσε. 
       Ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε, παράλληλα, αξιολόγηση στην Παιδεία. “Να φύγουν όσοι δεν είναι ικανοί και όλοι οι άλλοι να χτίσουν ένα σχολείο σύγχρονο-δίκαιο-παραγωγικό”, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ποταμιού και πρόσθεσε “χρωστάμε ένα καλλίτερο σχολείο στους γονείς που βάφουν τις τάξεις και πληρώνουν από τη τσέπη τους την απογευματινή καθαρίστρια”. 
        Υπογράμμισε δε ότι τα πανεπιστήμια αντιμετωπίζονται σαν πεδία κομματικής δράσης, σαν στρατώνες για την εύρεση μαχητών και χειροκροτητών. “Αφήστε τους φοιτητές να συνεννοηθούν, να συμμετέχουν, να διεκδικούν. Αλλά όχι κατ' εντολή της Κουμουνδούρου,της Χαριλάου Tρικούπη, της Πειραιώς”, δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης. 
        Η ζημιά που κάνουμε στην οικονομία μπορεί κάποτε να διορθωθεί, η ζημιά που κάναμε στην παιδεία δεν διορθώνεται με υπουργικές αποφάσεις, τόνισε ο κ. Θεοδωράκης και υπογράμμισε ότι τα πανεπιστήμια ήταν στα χέρια των κομμάτων τόσα χρόνια, άρα η ευθύνη είναι διακομματική. 
        Αναφορικά με την εκπαίδευση στα παιδιά των μεταναστών και των προσφύγων υπογράμμισε ότι οι τοπικές κοινωνίες δεν πρέπει να φοβούνται, αντίθετα να φοβούνται την μη μόρφωση και τα γκέτο. “Τα προσφυγόπουλα έχουν δικαίωμα στη μάθηση. Οι γονείς – πρόσφυγες έχουν υποχρέωση να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Πρέπει να είμαστε αυστηροί σε αυτό”, δήλωσε ο Θεοδωράκης. 
       “Ο εθνικός στόχος στην Παιδεία πρέπει να είναι: τα ελληνικά πανεπιστήμια ανάμεσα στα καλλίτερα του κόσμου”, κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης. 
       Πρώτο Θέμα