18 Νοε 2016

Ο Δήμαρχος Αχαρνών μέ τόν Γενικό Γραμματέα καί τούς Αντιδημάρχους συσκέφθηκαν μέ εκπροσώπους τού Ολυμπιακού Χωριού

Διευρυμένη σύσκεψη πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός με εκπροσώπους του Ολυμπιακού Χωριού, οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να εκφράσουν τα προβλήματά της περιοχής τους τόσο στον Δήμαρχο όσο και στους Αντιδημάρχους και προέδρους των Νομικών Προσώπων του Δήμου Αχαρνών, που παραβρέθηκαν στη σύσκεψη.
Οι εκπρόσωποι των Κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού έθιξαν, μεταξύ άλλων, το θέμα της δημιουργίας ΚΑΠΗ, ΚΕΠ και Κοινωνικού Παντοπωλείου στην περιοχή, το ζήτημα της καθαριότητας και αποκομιδής των απορριμμάτων, της αποκατάσταση της Πράσινης Ζώνης, των παιδικών χαρών, της περισυλλογής των αδέσποτων ζώων, ενώ στα ζητήματα που τέθηκαν ήταν και η αναζήτηση τρόπου επιδιόρθωσης των στεγάστρων στις κατοικίες, τα οποία παρουσιάζουν προβλήματα λόγω αρχικών κακοτεχνιών.  

Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Ολυμπιακού Χωριού ότι το θέμα παραχώρησης χώρων για την ίδρυση ΚΕΠ και ΚΑΠΗ και Κοινωνικής δομής στο Ολυμπιακό Χωριό είναι σε τελικό στάδιο και μένει η υπογραφή των παραχωρητηρίων από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Όσον αφορά στα ζητήματα καθαριότητας και αποκομιδής των απορριμμάτων, αλλά και της Πράσινης Ζώνης ο Δήμαρχος Αχαρνών ανέφερε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, η εικόνα, όχι μόνο του Ολυμπιακού Χωριού, αλλά και άλλων περιοχών του Δήμου Αχαρνών, θα αλλάξει προς το καλλίτερο, καθώς η έλλειψη προσωπικού και απορριμματοφόρων λύνονται μετά από πολλά χρόνια αδράνειας.

Συγκεκριμένα ανέφερε, ότι ο Δήμος Αχαρνών θα ενισχυθεί με προσωπικό καθαριότητας από την πρόσληψη των επιτυχόντων της Προκήρυξης του ΑΣΕΠ από το 2008, ενώ θα υπάρχει ενίσχυση του τεχνικού προσωπικού από τις προσλήψεις ορισμένου χρόνου μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ.
Σημαντική αναμένεται να είναι και η ενίσχυση του στόλου των απορριμματοφόρων ύστερα από την προκήρυξη Διεθνούς Διαγωνισμού από τον Δήμο Αχαρνών για την προμήθεια τριών απορριμματοφόρων

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αχαρνών, ο στόλος που παρέλαβε η δημοτική αρχή το 2014 βρισκόταν σε τραγική κατάσταση, με πολλά οχήματα να είναι κατεστραμμένα και άλλα να βρίσκονται χρόνια παρατημένα στα συνεργεία.

Με την πρόσληψη προσωπικού και την προμήθεια απορριμματοφόρων η Υπηρεσία Καθαριότητας θα γίνει πιο ευέλικτη και κυρίως πιο αποτελεσματική.


Για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, o Δήμαρχος Αχαρνών ανέφερε για τη συνεργασία του δήμου με το ΔΙΚΕΠΑΖ και ότι είναι βασικό μέλημα οι παρεχόμενες υπηρεσίες να βελτιώνονται καθημερινά, ενώ ανέφερε και για την εγκατάσταση ταϊστρών σε διάφορα σημεία της πόλης για πρώτη φορά στον Δήμο Αχαρνών.

Για τα στέγαστρα των οικιών ο Δήμαρχος Αχαρνών ανέφερε ότι με τη βοήθεια της Πολεοδομίας θα αναζητηθούν σύννομες πολεοδομικά λύσεις, οι οποίες θα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών ύστερα από αίτημα των εκπροσώπων του Ολυμπιακού Χωριού ανέφερε ότι ο δήμος θα παρέμβει θεσμικά προς τον ΟΑΣΑ για την δυσλειτουργία των γραμμών 740 και 504 καθώς και για τη δημιουργία τοπικού δρομολογίου που θα ενώνει το Ολυμπιακό Χωριό με το Κέντρο των Αχαρνών.

Τέλος προσκάλεσε τους εκπροσώπους τω κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας & Εγκληματικότητας - Κοινωνικής Παρέμβασης, ενώ ζήτησε από τους εκπροσώπους των κατοίκων να συνδράμουν ώστε να ενημερωθούν οι κάτοικοι σχετικά με τα οφέλη του δήμου  από την μεταφορά των εκλογικών δικαιωμάτων τους στον τόπο κατοικίας τους δηλαδή στον Δήμο Αχαρνών.

Στην σύσκεψη παρευρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αχαρνών κ. Θανάσης Κατσιγιάννης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας , Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κ. Στάθης Τοπαλίδης, ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης και Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ. Αντώνης Παλιούρας, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών & Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Γιώργος Σταύρου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Θοδωρής Συρινίδης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κα. Ελένη Σαχσανίδου, ο νέος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Στέργιος Πεδιαδίτης, ο πρόεδρος της ΔΗΦΑ κ. Γιώργος Δασκαλάκης, και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κώστας Καρυδάκης.