28 Απρ 2017

Σε 400 ληστείες και διαρρήξεις εμπλέκονται ένας ανήλικος και ένας 40χρονος Γύφτος

Τα τελευταία δύο χρόνια φέρονται να εμπλέκονται, ένας 15χρονος και ένας 40χρονος Γύφτος, σε 400 ληστείες!
Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές ο ανήλικος μαζί με τον 40χρονο συνελήφθησαν προχθές το απόγευμα σε αστυνομική επιχείρηση στον καταυλισμό της Αγίας Σωτήρας Αχαρνών, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τ.Α. Αχαρνών σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής και της ΟΠΚΕ, κατηγορούμενοι για ληστείες. Τελικά από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε η συμμετοχή τους στις 400 ληστείες και διαρρήξεις.
Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών, οι κατηγορούμενοι την τελευταία διετία είχαν συστήσει δομημένη και με διαρκή δράση συμμορία, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές και ληστείες σε βάρος οδηγών αυτοκινήτων και πεζών.
Ως προς τον τρόπο δράσης, οι κατηγορούμενοι με διάφορα τεχνάσματα εξανάγκαζαν τους διερχόμενους οδηγούς των οχημάτων να ακινητοποιούν το όχημα τους εντός του καταυλισμού στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας Αχαρνών και ακολούθως με την απειλή ή χρήση σωματικής βίας, αφαιρούσαν τσάντες, χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές που είχαν τα θύματά τους ή βρισκόταν εντός του οχήματος.
Επιπλέον, στοχοποιούσαν και πεζά άτομα, τα οποία κινούνταν σε δρόμους πλησίον του καταυλισμού και με τη χρήση σωματικής βίας, αφαιρούσαν τα κοσμήματα που έφεραν.
Ακολούθως, διέφευγαν αναζητώντας ασφαλές «καταφύγιο» εντός του παρακείμενου καταυλισμού.