1 Απρ 2017

Η "ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ" ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ! Το κράτος θα ΠΛΗΡΩΝΕΙ τις ΓΥΝΑΙΚΕΣ που ΔΕΝ θέλουν να κάνουν ΠΑΙΔΙΑ...

Δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο. Το Υπουργείο «Υγείας», δια του υπουργού Ανδρέα Ξανθού, ενημέρωσε σε επιτροπή της βουλής ότι το κόστος αντισύλληψης για την γυναίκα, θα καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ, ακόμη και για τις ανασφάλιστες.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής, δήλωσε ότι «Νομίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε σύντομα στην ένταξη του χαπιού της αντισύλληψης στη θετική λίστα φαρμάκων που αποζημιώνονται και να αναλάβει φυσικά την ευθύνη της κάλυψης του ο ΕΟΠΥΥ και για τους ασφαλισμένους και για τους ανασφάλιστους πολίτες. Νομίζω ότι το κόστος είναι διαχειρίσιμο. Το αντισυλληπτικό χάπι δεν μπορεί να θεωρείται σήμερα μια υπόθεση lifestyle».
Ο κύριος Ξανθός υποστήριξε ότι με αυτό τον τρόπο θα μειωθούν οι εκτρώσεις, όμως σε μια εποχή που το δημογραφικό μας πρόβλημα είναι άλυτο και οι μουσουλμάνοι κάνουν πάρα πολλά παιδιά, σημαίνει ότι η Ελληνίδα θα παίρνει αντισύλληψη δωρεάν, ενώ η μετανάστρια-μουσουλμάνα θα γεννάει 5-6 παιδιά.
Δεν λέμε ότι ο συλλογισμός του υπουργού για τις εκτρώσεις είναι λάθος, όμως θα έπρεπε να δίνονται κίνητρα στα ζευγάρια να γεννάνε παιδιά, κι όχι να δαπανώνται χρήματα για να εμποδιστούν οι γέννες...