12 Απρ 2017

Το ΔΝΤ και τα μάτια μας...

Του Γιώργου Κράλογλου 
  Ας τελειώνουμε με τα αριστερά καραγκιοζιλίκια. Δεν έβγαλαν πουθενά. Χειρότερα και από κρατισμό των "άλλων". Τσάμπα οι χοροί των ιθαγενών στο Σύνταγμα. Είμαστε χώρα μνημονιακών κυβερνήσεων. Τελεία και παύλα. Μνημόνια δεν σκίζονται με κρατικούς αφισοκολλητές και μπολσεβίκους στην καμπούρα του λαού. Το χρέος όμως μπορεί να φτάσει στο 2070. Το "αγκαζέ" με το ΔΝΤ στρώνεται... Γιατί το χαλάμε; 
Πότε θα το καταλάβουμε επιτέλους. Ζητάμε τα λεφτά τους γιατί είμαστε ανίκανοι ως χώρα να δημιουργήσουμε δικό μας πλούτο. Και ταυτόχρονα τους βάζουμε όλους απέναντι. Δανειστές, θεσμούς, ΔΝΤ, Κομισιόν.
Ταυτόχρονα, μόλις προχθές, 60 σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ έφεραν τροπολογία -"κερκόπορτα" να χώσουν τους ανά την χώρα αριστερούς κλακαδόρους στο κράτος και στην πλάτη του ελληνικού λαού. Να κάνουν το χρέος μεγαλύτερο για να τους πληρώνουν!! 
Να η κατάντια μας. Αναγκαζόμαστε να πουλάμε φτηνές "μαγκιές" στους δανειστές μας . Αλλά όταν πάμε στις Βρυξέλλες, στο Βερολίνο ή στη Μάλτα ξεβρακωνόμαστε...
Ειδικά στη Μάλτα. Εκεί που μας έβαλαν στο τσεπάκι τους τη νύχτα της Παρασκευής. Όταν ο Τσίπρας παράγγειλε στον Τσακαλώτο "...ναι σε όλα σύντροφε...".
Στην Αθήνα όμως ξανά τα αριστερίστικα του πεζοδρομίου. "...Τα πλεονάσματα του βορρά είναι τα ελλείμματα του νότου..." σκούζει ο Τσίπρας.
Ποιος τον ακούει; Με τα 3,5% πλεονάσματα του 2016 (από την "εκδορά" μισθωτών, συνταξιούχων και μικρομεσαίων) να τα ρουφάνε τα 7,5 δισ. χρωστούμενα του Ιουλίου (αφού η δόση 6,5 δισ. είναι από τον Σεπτέμβριο ακόμη στον δρόμο...) οι μπούρδες για βορρά και νότο θα μας σώσουν;
Είναι, νομίζω, στιγμή να αναζητήσουμε το γιατί. Να ψάξουμε, από την μια, αυτά που λέει ο Τόμσεν. Και από την άλλη ο Σόιμπλε. Μετάφραση δεν χρειάζεται. 
Το ΔΝΤ επιμένει στη ρύθμιση του χρέους. Η παράταση είναι η (έως τώρα) δεδομένη λύση. Το κούρεμα είναι επίσης πολύ πιθανό.
Ο Σόιμπλε επιμένει ότι χωρίς ΔΝΤ δεν περπατάει το πρόγραμμα. Και ας προβλέπει  (ο πονηρός Γερμανός) ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να βγει στις αγορές. Προβλέψεις σκοπιμότητας. Για να κόψει την φόρα του ΔΝΤ. 
Σημασία πάντως έχει ότι μόνο με το ΔΝΤ "αγκαζέ" θα ρυθμίσουμε το χρέος. Ο άλλος είναι η παραγωγή πλούτου. Πως όμως; Με την ελεγχόμενη σοβιετική μας οικονομία σε ποσοστά άνω του 70%; Γίνεται αυτό; Δεν γίνεται και ας χτυπιόμαστε.  
Τι κάνουμε εμείς; Ρίχνουμε στους ιθαγενείς ένα κλαψούρισμα... "πόσο καταπιέζει ο βορράς τον νότο...", μπας και πιάσει η κονσέρβα πως το ξεσήκωμα του λαού του Νότου ξεκίνησε από την Ελλάδα του Τσίπρα... Και νομίζουμε ότι καθαρίσαμε!!! Μόνο γι' αυτά είμαστε ικανοί. 
Ωστόσο κάτι να γίνεται. Ανάμεσα σε όλη αυτή την αριστερή μπουρδολογία του ΣΥΡΙΖΑ ακούγονται κάποιες θετικές θέσεις. Ψιθυριστά και από ολίγους ψιθυριστές...
Αυτούς, από τον ΣΥΡΙΖΑ, που λένε (ίσως και να το εννοούν) πως αν η πρώτη φορά αριστερά στην Ελλάδα ήρθε για να φέρει συσσίτια, φτώχεια, ανεργία, μισθούς και συντάξεις πείνας καλύτερα να στρίβουμε... δια των εκλογών. 
Και εκείνους (επίσης του ΣΥΡΙΖΑ) που παραδέχονται πως το ΔΝΤ μας κάνει καλό. Ότι το ΔΝΤ το χρειαζόμαστε. Ότι το ΔΝΤ θα μας ανακουφίσει με το χρέος.
Ότι καλύτερα να συμφωνήσουμε με τις μεταρρυθμίσεις του ΔΝΤ αντί να ονειρευόμαστε τις αγορές το 2017 ή και το 2018. 
Αλήθεια βέβαια είναι πως οι Συριζαίοι από τα λόγια στην πράξη διασχίζουν ωκεανούς ή απόσταση μέχρι το φεγγάρι...
Όπως και να το κάνουμε όμως έχουν δίκιο. Οι δανειστές κατάντησαν τον ΣΥΡΙΖΑ την πιο χρήσιμη μνημονιακή κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πατεντάτος μνημονιακός. Πιο μνημονιακός πεθαίνεις...
Άρα για να σκίσει η Ελλάδα μνημόνια ούτε στον ύπνο μας... Με οποιαδήποτε κυβέρνηση μέχρι το 2028-30. Το χρέος όμως παλεύεται. Να το πάμε πιο πέρα και από το 2070. Ας ξινίζεται (προς ώρας) ο Σόιμπλε. Πως θα γίνει όμως χωρίς "παντρειά" με το ΔΝΤ. Εκτός αν χαλάσουμε το κράτος τέρας και γεμίσουμε την Ελλάδα με επενδύσεις πολυεθνικών. Ποιος έχει αυτά τα κότσια. Να τον βρούμε και να τον φέρουμε στη Βουλή. Αλλά τέρμα με αριστερές ψευτομαγκιές και καραγκιοζιλίκια. Τέρμα απ' όλους. Μέσα και έξω από την Βουλή.