20 Απρ 2017

«Βούλιαξε» η πλατεία την πρώτη μέρα του Πανηγυριού με τους Γιάννη Ξανθόπουλου & Κων/νου Σικοτάκη

Από απόλυτη επιτυχία χαρακτηρίστηκε η πρώτη ημέρα του εορτασμού της Ζωοδόχου Πηγής του Δήμου Αχαρνών. Την αυλαία των πολιτιστικών εκδηλώσεων άνοιξε ως είθισται το Τμήμα Παραδοσιακών χορών της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αχαρνών (ΔΗΚΕΑ), ακολούθησαν τα χορευτικά του Συλλόγου Άγιος Κωνσταντίνος Άνω Αχαρνών, «Παραδοσιακή Αναβίωση – Αχαρναϊκή Κληρονομιά» και το χορευτικό ταξίδι σε όλη την Ελλάδα έκλεισε ο Σύλλογος Γυναικών Θρακομακεδόνων.
 
Την σκυτάλη παρέλαβε η Νεανική Ορχήστρα της ΔΗΚΕΑ που δημιουργήθηκε πέρυσι και ήδη κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις αφού κυριολεκτικά από τα σπλάχνα της γέννησε δύο μουσικά ταλέντα, τον Γιάννη Ξανθόπουλο και τον Κωνσταντίνο Σικοτάκη! Η είσοδος του νικητή του γνωστού talent show Rising Star και συνδημότη Γιάννη Ξανθόπουλου προκάλεσε φρενίτιδα στη νεολαία που κατέφθασε για να δει από κοντά την πρώτη του δημόσια συναυλία μετά την λήξη του διαγωνισμού.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός συνεχάρη τους δύο καλλιτέχνες προσωπικά για την πορεία, αλλά και το ήθος που επέδειξαν κατά την συμμετοχή τους στο talent show, αλλά και για το γεγονός πως προέβαλαν την πόλη που γεννήθηκαν με τον καλλίτερο τρόπο.
Σήμερα Πέμπτη παραμονή της Ζωοδόχου Πηγής,  πραγματοποιήθηκε στις 19:00 ο Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου.
Στις 20:45 ο Δήμαρχος Αχαρνών κ Κασσαβός, ο πρόεδρος της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών κ. Γιώργος Φυτάς και η πρόεδρος της Φιλότεχνης Λέσχης Αχαρνών κα Ειρήνη Μπαϊρακτάρη, εγκαινίασαν τις εκθέσεις: "Ταξιδεύοντας στο παρελθόν"  και "Μορφές στο χρόνο" στο Μουσείο της ΙΛΕΑ (Κεντρική πλατεία Αχαρνών)
Τις μουσικές εκδηλώσεις άνοιξαν με παραδοσιακούς  χορούς από Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου Αχαρνών: ο Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος "ο Κόκκινος Μύλος", ο Σύλλογος Θεσσαλών Αχαρνών, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Αχαρνών και ο Σύλλογος Πελοποννησίων Αχαρνών. Η βραδιά έκλεισε με συναυλία από τον γνωστό τραγουδιστή και ιδιαίτερα αγαπητό Γιώργο Γιαννιά στις 22:30.
Να τονίσουμε πως η εμποροπανήγυρη που επιμελείται η Επενδυτική Αχαρνών έχει ήδη στηθεί και περιμένει τους επισκέπτες της στην οδό Φιλαδελφείας καθώς και στη οδό Αθηνών.