9 Ιουν 2017

Νεκρός μαθητής από αδέποτη σφαίρα. Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα. στο Μενίδι

Από σφαίρα που δέχθηκε στο κεφάλι προήλθε ο θάνατος 11χρονου μαθητή του 6ου δημοτικού σχολείου Αχαρνών, όπως φάνηκε στη νεκροψία - νεκροτομή που διενήργησε ο ιατροδικαστής. Χθες βράδυ, το παιδάκι ξαφνικά κατά τη σχολική γιορτή για τη λήξη χρονιάς έπεσε στο έδαφος.
Όλοι νόμιζαν ότι λιποθύμησε εξαιτίας παθολογικού προβλήματος και πέφτοντας χτύπησε το κεφάλι του γι’ αυτό αιμορραγούσε. Ο 11χρονος μαθητής διακομίστηκε στο Παίδων Αγία Σοφία όπου κατέληξε παρά τις προσπάθειες των γιατρών.
Σήμερα, έγινε η νεκροτομή κατά την οποία ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι υπάρχει "οπή στο πάνω μαλακό μέρος της κεφαλής από την οποία έβγαλε βλήμα πυροβόλου όπλου που προκάλεσε τον θάνατο του παιδιού".
Τι αναφέρει η Ασφάλεια
"Η σφαίρα πρέπει να είναι από αδέσποτο πυροβολισμό που έπεσε στην περιοχή την ώρα που γινόταν η παιδική εκδήλωση" τόνισε πριν από λίγη ώρα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανώτατος αξιωματικός της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Το βλήμα εκτιμάται ότι προέρχεται πιθανότατα από όπλο των 9 χιλιοστών ή ανάλογου διαμετρήματος, κάτι που θα εξακριβωθεί από τη βαλλιστική έρευνα που θα γίνει στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Αμέσως μετά την ενημέρωσης από τον ιατροδικαστή η περιοχή στις Αχαρνές που συνέβη το τραγικό συμβάν, αποκλείστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις και διενεργείται έρευνα από την ασφάλεια Αττικής για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη. Ήδη έχουν γίνει προσαγωγές.

Σάλος από την γνωμάτευση του Παίδων που κάνει λόγο για τραύμα από... πτώση
Εν τω μεταξύ σάλο έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του Παίδων για τον 11χρονο, καθώς σύμφωνα με τη γνωμάτευση επισημαίνεται ότι ο μαθητής έφερε "θλαστικό τραύμα ινιακής χώρας από πτώση εξ ιδίου ύψους", σε αντίθεση με την ιατροδικαστική έρευνα που έδειξε ότι  έχασε τη ζωή του από "αδέσποτη" σφαίρα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφέρει: 
"Ο ανήλικος Σ.Μ., ηλικίας 11 ετών διεκομίσθη στο Νοσοκομείο μας την 8η Ιουνίου 2017 και ώρα 10:30μ.μ. με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διασωληνομένο σε πολύ βαριά κατάσταση. Έφερε θλαστικό τραύμα ινιακής χώρας από πτώση εξ ιδίου ύψους.
Έγιναν άμεσα προσπάθειες ανάνηψης, οι οποίες δεν απέδωσαν. Εστάλη για νεκροψία – νεκροτομή το πρωί της 9ης Ιουνίου 2017.