23 Ιουν 2017

Ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως για τους Ρομά

Κεντρικός προσκεκλημένος της εκπομπής «Νυχτερινές Συναντήσεις», του Πρώτου Προγράμματος της ΕΡΤ 91,6 FM, με παρουσιάστρια την κα Ολύνα Ξενοπούλου, ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, το βράδυ της Παρασκευής 16/06/2017. 
Τον Σεβασμιώτατο συνόδευσε ο Διευθυντής του Προγράμματος Ρομά και επιστημονικός συνεργάτης της Μητροπόλεως κ. Δημήτριος Ανυφαντάκης.
Κατά την διάρκεια της εκπομπής συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ένταξη, την εκπαίδευση και την αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων που αφορούν τους Ρομά που κατοικούν εντός των ορίων της Μητρόπολης Ιλίου, με ιδιαίτερη έμφαση στην πρότυπο πρόγραμμα «Δράσεις υπέρ του παιδιού και της οικογένειας Ρομά», που εφαρμόζεται κατά τα τέσσερα τελευταία χρόνια από την Ιερά Μητρόπολη, με πολύ σημαντικά αποτελέσματα για την τοπική κοινωνία και την υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου των σχολικών μονάδων όπου εδρεύει, ενώ τα τραγικά γεγονότα που συγκλόνισαν τις Αχαρνές, με τον άδικο θάνατο του μικρού μαθητή απασχόλησαν έντονα τους συζητητές.
Στην συνέχεια έγινε ειδική αναφορά στην εκδοθείσα διδακτορική διατριβή του Σεβασμιωτάτου με τίτλο: «Θεέ μου, Θεέ μου… ψυχική εξάντληση και αποξένωση του κληρικού», όπου αναλύθηκε το περιεχόμενο του πονήματος, το οποίο έχει ήδη παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές από το αναγνωστικό κοινό και την πανεπιστημιακή κοινότητα και επεξηγήθηκαν οι λόγοι που οδήγησαν τον Ποιμενάρχη μας στην απόφαση να μελετήσει επιστημονικά το συγκεκριμένο ζήτημα.