31 Αυγ 2017

Ε. Χριστοφιλοπούλου: " Κανένα στρατηγικό σχέδιο από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο Δήμο Αχαρνών παρά τα μεγάλα λόγια"

Στη Βουλή συζητήθηκαν τα προβλήματα της εγκληματικότητας που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Δήμου Αχαρνών με αφορμή Επίκαιρη Ερώτηση που είχε καταθέσει η Εύη Χριστοφιλοπούλου, μετά τη δολοφονία του 11χρονου Μάριου που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Ο Αν. Υπουργός κ. Τόσκας εδέησε να απαντήσει σήμερα παρά το γεγονός ότι η Επίκαιρη Ερώτηση είχε κατατεθεί στις 12/06/2017!
Η βουλευτής ζήτησε ακόμη μια φορά από τον αρμόδιο Υπουργό να παρουσιάσει το αναγκαίο συνολικό στρατηγικό σχέδιο καταπολέμησης της εγκληματικότητας, επισημαίνοντας ότι δεν είναι λύση η «μεταφορά» του προβλήματος από τη μια περιοχή της Δυτικής Αττικής στην άλλη.
 Όπως ανέφερε «οι κάτοικοι και ο Σύλλογος κατά της εγκληματικότητας που δραστηριοποιείται στην περιοχή επιδίδονται σε «κλεφτοπόλεμο», όντας καθημερινά σε εγρήγορση και ενημερώνοντας την ΕΛΑΣ για οποιαδήποτε παράβαση πέφτει στην αντίληψή τους».
Επεσήμανε επίσης ότι «παρά την υλοποίηση του σχεδίου της ΕΛΑΣ για επιπλέον αστυνόμευση, υπάρχουν περιοχές, όπως η Αγ. Σωτήρα, όπου η ηχορύπανση και οι πυροβολισμοί συνεχίζονται.
Η δριμύτερη κατηγορία της βουλευτού αφορούσε όμως τα εξής ζητήματα:
·        «Δεν υπάρχει συνολικό στρατηγικό σχέδιο που να αντιμετωπίζει τη ρίζα του προβλήματος, με  αποτέλεσμα οι περιπολίες και η αστυνόμευση να έχουν περιορισμένο και παροδικό χαρακτήρα».
·        «Ο ένας χρόνος υλοποίησης των μέτρων, όπως προβλέπεται στη σχετική Υπουργική Απόφαση δεν επαρκεί. Χρειάζεται συνεχής δράση αστυνόμευσης. Δεσμεύεται η κυβέρνηση για την επέκταση του χρόνου;»
·        «Η  κατάσταση στο στρατόπεδο «ΚΑΠΟΤΑ» παραμένει ίδια, με τα κυκλώματα και τις «μαφίες» να εξακολουθούν να επιδίδονται σε λαθρεμπόριο και διακίνηση ναρκωτικών, όπλων, αλκοολούχων ποτών κλπ». Είναι επιτακτική ανάγκη να κλείσει το «ΚΑΠΟΤΑ» επεσήμανε.

Δυστυχώς, ο κ.Τόσκας, ενώ παρουσίασε στοιχεία για τις περιπολίες που διεξάγονται, δεν απάντησε σε κανένα από τα ζητήματα που του ετέθησαν.

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου δεσμεύτηκε να συμβάλλει με κάθε πρόσφορο τρόπο στις προσπάθειες  των φορέων και των κατοίκων της πόλης των Αχαρνών, με νέες κοινοβουλευτικές και μη πρωτοβουλίες για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας στις Αχαρνές αλλά και στους άλλους δήμους  της Δυτικής Αττικής!