16 Σεπ 2017

Σε εορταστικό κλίμα ολοκληρώθηκε η Καλοκαιρινή Εκστρατεία της Εθνικής Βιβλιοθήκης στον Δήμο Αχαρνών

Σε εορταστικό κλίμα ολοκληρώθηκε, η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017, με θέμα “Περιπέτειες από σημείο σε σημείο”, που οργάνωσε η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών.
Οι δράσεις της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017 πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο Αχαρνών, στη Δημοτική Πινακοθήκη "Χρήστος Τσεβάς" και στη Βιβλιοθήκη του Πνευματικού Κέντρου Θρακομακεδόνων.
Για τρεις μήνες περίπου, 162 Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα, ένωσαν τις δυνάμεις τους και προσέφεραν πάνω από 3.000 δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών.
Στη γιορτή λήξης την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017 τα παιδιά που συμμετείχαν στη δράση, υποδέχτηκαν τους γονείς τους και τους φίλους τους στις βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα και παρουσίασαν τα έργα τους: ζωγραφιές, κατασκευές, μικρές ταινίες βίντεο, φωτογραφίες.
Τους υποδέχθηκαν επίσης, με τις ιστορίες που έγραψαν, συμμετέχοντας σε ένα πανελλήνιο εργαστήρι συγγραφής από βιβλιοθήκη σε βιβλιοθήκη αλλά και με τις ιστορίες που κάθε παιδί διάβασε και φύλαξε στη μνήμη του αυτό το καλοκαίρι.
Ήταν μια γιορτή που οι καλεσμένοι ένιωσαν τη χαρά των παιδιών, μοιράστηκαν τις καλοκαιρινές αναμνήσεις τους και έδωσαν την υπόσχεση, η κάθε βιβλιοθήκη να αποτελεί σημείο συνάντησης όλο το χρόνο!
Στο πλαίσιο της φετινής Καλοκαιρινής Εκστρατείας, αξιοποιήθηκε δημιουργικά η προτεινόμενη από την Εθνική Βιβλιοθήκη βιβλιογραφία 100 τίτλων παιδικών βιβλίων. Η σχέση των παιδιών με την ανάγνωση επαναπροσδιορίστηκε και οι Βιβλιοθήκες μετατράπηκαν σε ζωντανούς χώρους πειραματισμού, αλληλεπίδρασης και μάθησης.
Η διοργάνωση υποστηρίζεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και υλοποιείται χάρη στη συνεργασία εκατοντάδων βιβλιοθηκονόμων, εκπαιδευτικών και εθελοντών σε όλη την Ελλάδα.
Η Εθνική Βιβλιοθήκη αναπτύσσει δυναμικά το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών και σχεδιάζει νέες δράσεις τόσο για τη νέα σχολική χρονιά όσο και για το επόμενο καλοκαίρι.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την επιτυχή συμμετοχή του Δήμου Αχαρνών στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017, που οργάνωσε η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος αναφέροντας:
"Μια πανελλαδική δράση πολιτισμού, στην οποία συμμετείχε ενεργά ο Δήμος Αχαρνών, υλοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Με τη θέληση, το μεράκι και τις γνώσεις τους, οι υπάλληλοι του Δήμου Αχαρνών και των εθελοντών που συμμετείχαν, πέτυχαν απόλυτα το σκοπό της δράσης: την ψυχαγωγία, τη φιλομάθεια και την ενεργοποίηση της δημιουργικότητας και της φαντασίας των παιδιών"
.
 

Δημοτική Πινακοθήκη "Χρήστος Τσεβάς"
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Βιβλιοθήκη του Πνευματικού Κέντρου Θρακομακεδόνων