1 Οκτ 2017

Εξόρμηση στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου από ΕΟΣ Αχαρνών και Δήμο Αχαρνών

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αχαρνών σε συνεργασία με τον Δήμο Αχαρνών διοργανώνουν εξόρμηση στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, αποκλειστικά για νέους ανέργους ηλικίας μέχρι 40 ετών. 
Η εξόρμηση υποστηρίζεται τεχνικά από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών και η συμμετοχή των ανέργων είναι δωρεάν με την επίδειξη έγκυρης Κάρτας Ανεργίας και Δελτίου Ταυτότητας.

Η διαδρομή στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου (Καμάριζα – Χάος – Αγία Τριάδα - Κάτω Ποσειδωνία - Ακτή Πασά)  είναι εύκολη και περνάει από δασωμένη περιοχή με υπέροχη θέα και μεγάλο αρχαιολογικό και γεωλογικό ενδιαφέρον, ανάμεσα από αρχαία και νεότερα μεταλλεία που χρονολογούνται από το 3.000 π.Χ. μέχρι και τη δεκαετία του 1980.

Η μεταφορά των εκδρομέων θα γίνει με μισθωμένα λεωφορεία προς Λαύριο και Άγιο Κωνσταντίνο (Καμάριζα), όπου θα ξεκινήσει η πορεία.

Μετά την άφιξη στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας θα πραγματοποιηθεί διάλειμμα και στη συνέχεια θα γίνει κατάβαση προς την Κάτω Ποσειδωνία και κατάληξη στην Ακτή Πασά για μπάνιο.

Η επιστροφή για την Αθήνα θα γίνει αφού προηγηθεί μια μικρή βόλτα στο Λαύριο.
(πιθανή ώρα επιστροφής 19:00)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 5 Οκτωβρίου 2017 και να λάβουν περισσότερες πληροφορίες επικοινωνώντας με τα τηλέφωνα: 210 2461528 - 210 2404100 και τους αρχηγούς της εξόρμησης: Μάκη Τζωρτζίδη 6977186708 και Βασίλης Καπούλα 6945432010.


Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αχαρνών ενημερώνει τους συμμετέχοντες για τις ώρες αναχώρησης και τα απαραίτητα εφόδια πορείας:

Αναχώρηση Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017
- 7:30 το πρωί από Πλατεία Ομονοίας & Γ΄ Σεπτεμβρίου
- 8:00 το πρωί από Αχαρνές στο πάρκινγκ απέναντι από Δημαρχείο.

Εφόδια πορείας: ελαφρύ μποτάκι (συνιστάται) ή αθλητικό παπούτσι βουνού, ελαφρύ σακίδιο, καπέλο, ελαφρύ τζάκετ, 2 - 2,5 λίτρα νερό (απαραίτητα).

Εφόδια μπάνιου: μαγιό, πετσέτες κλπ σε μικρή τσάντα που θα μείνουν στο πούλμαν.

Στους εκδρομείς παρέχεται:
- δωρεάν μεταφορά με πούλμαν, προσφορά του Τουριστικού Γραφείου Axos.
- πακέτο εκδρομικού γεύματος (lunch pack), προσφορά του Δήμου Αχαρνών.
- τεχνική υποστήριξη από έμπειρους εθελοντές του ΕΟΣ Αχαρνών