2 Νοε 2017

Εγκαίνια λειτουργίας του 11ου Παιδικού Σταθμού του Δήμου Αχαρνών

Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια λειτουργίας του 11ου Παιδικού Σταθμού του Δήμου Αχαρνών, που βρίσκεται στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου. 
Ο 11ος Παιδικός Σταθμός του Δήμου Αχαρνών, μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 60 παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρόκειται για ένα λειτουργικό, σύγχρονο και "οικολογικό" κτίριο που εγγυάται την ασφάλεια των παιδιών και την εκπαιδευτική διαδικασία.
Ο πρόεδρος της Δημοτικής Φροντίδας Αχαρνών κ. Γιώργος Δασκαλάκης στην ομιλία του κατά την τελετή των εγκαινίων, ευχαρίστησε το προσωπικό της ΔΗ.Φ.Α. για τις προσπάθειες τους να μετατρέψουν ένα "απρόσωπο" κτίριο, σε έναν φιλόξενο χώρο, όπου παρέχονται υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες κοινωνικοποίησης και εκπαίδευσης των παιδιών.
Αναφέρθηκε επίσης στις εγκαταστάσεις του Παιδικού Σταθμού, οι οποίες έχουν λάβει την έγκριση του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) καθώς ικανοποιούν τις απαιτήσεις Βιοκλιματικού Σχεδιασμού και Εξοικονόμησης Ενέργειας, δημιουργώντας μια σύγχρονη, οικολογική και πλήρως λειτουργική δομή.
Ο κ. Δασκαλάκης ευχαρίστησε επίσης τον κ. Θανάση Μαρτίνο και τον Όμιλο Εταιρειών Φουρλή (ΙΚΕΑ) που πρόσφεραν μέρος του εξοπλισμού του παιδικού σταθμού, τονίζοντας ότι τόσο οι δικές του προσπάθειες, όσο και του Διοικητικού Συμβουλίου και των εργαζομένων της ΔΗ.Φ.Α. θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση και το ίδιο σθένος για την παροχή σύγχρονων, αξιόπιστων  και αποτελεσματικών κοινωνικών υπηρεσιών προς του πολίτες του Δήμου Αχαρνών.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός ανέφερε ότι "Τα εγκαίνια λειτουργίας του 11ου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου δεν μπορεί να είναι παρά μια εκδήλωση χαράς, και υπερηφάνειας.
Ο παιδικός σταθμός που εγκαινιάστηκε θα προσφέρει χρήσιμες και αξιόπιστες υπηρεσίες σε δυο ξεχωριστές και μοναδικές ομάδες ανθρώπων: τις μητέρες και τα παιδιά.
Πρόκειται για ένα κτίριο που έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με βάση τις προδιαγραφές παιδικών σταθμών του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας και έχει λάβει σχετικές πιστοποιήσεις  βιοκλιματικού σχεδιασμού και εξοικονόμησης ενέργειας.
Ο πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Φροντίδα Αχαρνών, με την πολύτιμη βοήθεια των Υπηρεσιών του Δήμου Αχαρνών κατάφεραν να δώσουν "πνοή" σε αυτόν τον χώρο και να "γεμίσει" με χαμόγελα και ευτυχισμένα πρόσωπα παιδιών"
Ο Δήμαρχος Αχαρνών αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες όλων των δημοτικών αρχών που ενεπλάκησαν στη αποπεράτωση του κτηρίου, ενώ ξεχωριστή μνεία έκανε στην Περιφέρεια Αττικής που για μια ακόμη φορά αποδεικνύει έμπρακτα ότι στηρίζει τις προσπάθειες του Δήμου Αχαρνών, για να προσφέρει στους πολίτες του Δήμου Αχαρνών τις δομές και υποδομές που τους αρμόζουν.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος  Φιλίππου ανέφερε, ότι η Περιφέρεια Αττικής παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις της για την ενίσχυση δομών που στηρίζουν την οικογένεια, όπως είναι οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.
Στα εγκαίνια λειτουργίας του 11ου Παιδικού Σταθμού του Δήμου Αχαρνών παραβρέθηκαν:
ο Πατήρ Μιχαήλ Τσιρώνης από την ενορία Αγίου Κων/νου και Ελένης Κάτω Αχαρνών και ο Πάτερ Εμμανουήλ Σέρβος γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως.
Οι βουλευτές κ.κ. Γιάννης Δέδες, Βασίλης Οικονόμου, Θανάσης Μπούρας και Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Οι Αντιδήμαρχοι Αχαρνών: Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Θοδωρής Συρινίδης, Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παναγιώτης Πολυμενέας, Οικονομικής Ανάπτυξης και Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ. Αντώνης Παλιούρας,  Διοικητικών Υπηρεσιών και Ανθρώπινου Δυναμικού κα Λουΐζα Κοσμίδου και Οικονομικών κ. Ηλίας Ζητούνης.
Επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αχαρνών κ. Θανάσης Κατσιγιάννης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κώστας Καρυδάκης, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Γεωργία Ευθυμιάδου, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Α κα Μαρία Ναυροζίδου και οι Αντιπρόεδροι της ΔΗ.Φ.Α κ. Κώστας Σασαρίδης και κα Αφροδίτη Μηλιώρη.
Καινοτόμες εφαρμογές δόμησης και λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού
Οι εγκαταστάσεις στον 11ο Παιδικό Σταθμό στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου του Δήμου Αχαρνών (οδός Λευκάδος, Ο.Τ. 326) ικανοποιούν τις απαιτήσεις του Βιοκλιματικού Σχεδιασμού και Εξοικονόμησης Ενέργειας, (εγκεκριμένη από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας - ΚΑΠΕ), που αποτελούσε απαραίτητη προϋπόθεση της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ.
Πέραν των υποχρεωτικών προδιαγραφών της δημιουργίας και κατασκευής βρεφονηπιακών σταθμών, στο κτίριο έχουν εγκατασταθεί:
1) Συστήματα θέρμανσης – ψύξης – κλιματισμού – εξαερισμού. Η βασική θέρμανση γίνεται μέσω γεωθερμίας (με δίδυμες γεωτρήσεις  βάθους  100 m) συνεπικουρούμενης από λέβητα πετρελαίου, με  αποτέλεσμα Ο Παιδικός Σταθμός να κατατάσσεται σε ενεργειακή κλάση Β.
2) Αυτοματοποιημένο σύστημα B.M.S. (Building Management System) με το οποίο ελέγχονται αυτόματα μέσω υπολογιστή όλες οι ηλεκτρομηχανολογικές λειτουργίες (θέρμανση, ψύξη, φωτισμός).
3) Σύστημα ψύξης και θέρμανσης  με fan coils ενεργειακής εξοικονόμησης με την ταυτόχρονη χρήση ανεμιστήρων οροφής σε όλους τους κύριους χώρους
4) Αυτόματο Σύστημα πυρόσβεσης.
5) Αντλίες ακαθάρτων στο υπόγειο.
6) Στεγασμένο Parking προσωπικού και αποθήκες στο υπόγειο.
7)  Ηλεκτροβάνες αυτόματου συστήματος ποτίσματος περιβάλλοντος και εσωτερικού χώρου.
8) Σύστημα πυρανίχνευσης – πυρόσβεσης κτιρίου.
9) Πιστοποιημένη Παιδική Χαρά
10) Φύτευση δώματος