6 Νοε 2017

«ΡΑΚΟΚΑΖΑΝΑΜΕΤΑ» με τον «4ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΦΑΣΟΛΑΔΑΣ»

Κυριακή μεσημέρι 5/11/2017. Για άλλη μια φορά πραγματοποιήσαμε τα «ΡΑΚΟΚΑΖΑΝΑΜΕΤΑ» και τον «4ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΦΑΣΟΛΑΔΑΣ».  Το τσίπουρο , άριστης ποιότητας για τους γνωρίζοντες, έρρεε συνεχώς από το καζάνι, το οποίο όπως κάθε χρόνο ήταν αποκλειστική ευθύνη του Προέδρου μας κ. Γεωργίου Λιβανού. Στον διαγωνισμό της Παραδοσιακής Φασολάδας φέτος είχαμε 8 συμμετοχές. Συμμετείχαν οι κ.κ. Γεσθημανή Ευφραιμήδου, Πέτρος Μπακάλης, Αρετή Λιβανού, Αγγελική Καζανά, Λεφτέρης Παπακώστας, Γεωργία Μηνά, Μαγδαληνή Πιοτοπούλου και Ιωάννης  Καράμπελας.  Το αποτέλεσμα κρίθηκε από κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από τέσσερα μέλη, τους κ.κ. Σωτήρη Κατσούρο, Φλώρα Παπακώστα, Σούλη Παπακωνσταντίνου,  με επικεφαλής τον γνωστό και μη εξαιρετέο κ. Ηλία Μαμαλάκη, ο οποίος έκλεψε την παράσταση με την απλότητα και την ευγένεια που τον διακρίνει. Μετά από την απαραίτητη γευσιγνωσία, εξελέγησαν οι τρείς καλύτερες φασολάδες για το 2017, με κριτήρια επιλογής την αυθεντικότητα, τη γεύση, το χρώμα και το άρωμα. Οι νικητές ήταν: 1ο βραβείο η κ. Αρετή Λιβανού, 2ο βραβείο η κ. Γεωργία Μηνά και 3ο βραβείο ο κ. Λεφτέρης Παπακώστας.
Το κατά γενική ομολογία άριστο αποτέλεσμα της σημερινής διοργάνωσης, οφείλεται 100% στην μοναδική ομάδα ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ που είναι πάντα δίπλα μας σε ό,τι διοργανώνουμε. Για την εκδήλωση μαγείρεψαν οι κ.κ. Γιάννης ΝΙΚΑΣ, Νικόλαος ΤΡΑΚΑΣ, Ελένη ΝΤΖΙΑΒΙΔΑ, Μάγδα ΜΠΑΡΔΑΒΙΛΑ, Αθηνά ΚΑΡΛΟΥ, Σταθούλα ΚΑΡΤΑΝΟΥ, Αρετή ΛΙΒΑΝΟΥ, Βούλα ΓΚΙΟΛΗ, Αντωνία ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Βενετία ΝΙΚΑ, Φρόσω ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ. Ο αγαπημένος φίλος και σταθερός αρωγός στις προσπάθειες του «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ», καταξιωμένος φιλόλογος κ. Κώστας ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ, ήταν και πάλι χορηγός των προκαταρτικών εδεσμάτων.
Ευχάριστη έκπληξη ήταν το ζυμωτό ψωμί  από τα χέρια του γνωστού σε όλους μας δημοσιογράφου και εκδότη της εφημερίδας «ΔΕΚΕΛΕΙΑ» κ. Χάρη Δημούτσου. Τα πεντανόστιμα σοκολατένια γλυκά (καριόκες), από τα χέρια του μέλους μας κ. Βούλας Τράκα, έκλεισαν τη γευσιγνωσία της ημέρας. Το κέφι άναψε με τη μουσική και το τραγούδι της «ΡΕΜΠΕΤΙΚΗΣ ΚΟΜΠΑΝΙΑΣ» που μας συντρόφευε και ο χορός κράτησε καλά μέχρι αργά το βράδυ.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Δήμαρχος Αχαρνών κ. Ιωάννης Κασσαβός με την σύζυγό του, από τη Δημοτική Κοινότητα Θρακομακεδόνων η Πρόεδρος κ. Χρύσα Δουρίδα και το μέλος του συμβουλίου κ. Βούλα Γκιολή, ο Πρόεδρος της «ΑΡΩΓΗΣ» κ. Γκασούκας, το μέλος του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου κ. Θεόδωρος Ράπτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αχαρνών κ. Σπύρος Κατσούρος, ο Διευθυντής του Λυκείου Θρακομακεδόνων κ. Λαμπρινός Πλατυπόδης, από το παράρτημα Αχαρνών της Αντικαρκινικής Εταιρείας ο πρόεδρος κ. Παναγιώτης Καζανάς και η Δ/ντρια του Δημοτικού Σχολείου Καμποτά-αντιπρόεδρος Αντικ/κής κ. Ελένη Καμπόλη, οι Δημοσιογράφοι κ.κ. Αθηνά Περράκη, Κώστας Ζίγκηρης και Χάρης Δημούτσος.
Ευχαριστούμε θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού μας Κέντρου για την παραχώρηση της κεντρικής αίθουσας και όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωσή μας, που παρά τις οικονομικές δυσκολίες που όλοι αντιμετωπίζουμε, υποστήριξαν και αυτή μας την προσπάθεια, την οποία θα συνεχίσουμε, παρά τον κόπο και την έντονη προσπάθεια που χρειάζεται.