21 Δεκ 2017

Τους νέους Ακαδημαϊκούς πολίτες της πόλης τίμησε ο Δήμος Αχαρνών

Τους φετινούς εισαχθέντες στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας, τίμησε και βράβευσε ο Δήμος Αχαρνών, σε μια λαμπρή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αχαρνών, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως και την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Αχαρνών, την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017, στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Δημαρχείο Αχαρνών.
Την εκδήλωση προλόγισαν: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κ. Στάθης Τοπαλίδης, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  κα. Γεωργία Ευθυμιάδου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Αχαρνών κ. Σωτήρης Κουφογέωργος, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν οι βουλευτές κ.κ. Γιάννης Δέδες, Κωνσταντίνος Κατσίκης και Βασίλης Οικονόμου, καθώς και ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, κ. Στέφανος Καπέλας.
Ακολούθησε η βράβευση των νέων φοιτητών του Δήμου Αχαρνών από τα 7 Γενικά Λύκεια Αχαρνών, το Γενικό Λύκειο Θρακομακεδόνων, το Εσπερινό Λύκειο Αχαρνών, τα 3 ΕΠΑΛ Αχαρνών και τα 2 Εσπερινά ΕΠΑΛ του Δήμου Αχαρνών, ενώ ξεχώρισαν οι βραβεύσεις και η απονομή δώρων των πρώτων σε μόρια μαθητών από κάθε λύκειο.
Μετά την απονομή των τιμητικών επαίνων και αναμνηστικών ακολούθησε η κλήρωση δώρων για όλους τους παρευρισκόμενους επιτυχόντες και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη συναυλία από τη Μουσική Ομάδα του 7ου Λυκείου Αχαρνών.
Με αφορμή την τιμητική εκδήλωση για τους εισαχθέντες σε ΑΕΙ & ΤΕΙ ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:
"Ο Δήμος Αχαρνών τιμά τις προσπάθειες και τους κόπους των παιδιών που ανταμείφθηκαν, με την εισαγωγή τους σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας.
Μια προσπάθεια, που πέρασε από πολλές δυσκολίες και ολοκληρώθηκε με πολλές θυσίες, πρώτα των παιδιών και ύστερα των γονιών και των εκπαιδευτικών που υποστήριξαν αυτή την πορεία.
Τιμούμε  τους ακαδημαϊκούς πολίτες του Δήμου Αχαρνών, τους αυριανούς επιστήμονες και κυρίως το αύριο του τόπου μας και ολόκληρης της χώρας.
Η τιμητική εκδήλωση, δεν είναι απλά η αφορμή για να εκφράσουμε στα παιδιά την εκτίμηση μας για τις προσπάθειες τους, είναι μια εκδήλωση που μας γεμίζει με αισιοδοξία.
Η αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών γέμισε, με νιάτα, με φωτεινά πρόσωπα και… φωτεινά μυαλά και αυτό είναι το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα για όλους εμάς.", κλείνοντας με θερμές ευχές για τις εορταστικές ημέρες που έρχονται και για το νέο έτος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και συμμετείχαν στις βραβεύσεις των  ακαδημαϊκών πολιτών του Δήμου Αχαρνών οι Αντιδήμαρχοι Αχαρνών: Διοικητικών Υπηρεσιών και Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Λουΐζα Κοσμίδου, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Θεόδωρος Συρινίδης, Κοινωνικής Πολιτικής κ. Γεώργιος Σταύρου. Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κώστας Καρυδάκης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Αχαρνών, ο Πτέραρχος (Ι) Διοικητής ΔΑΕ κ. Θωμάς Χατζηαθανασίου, ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Φυλής κ. Αργύρης Αργυρόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Αττικής κ. Δασκαλάκης, ο Ανθυπασπιστής κ. Καλτσής και οι δημοτικοί σύμβουλοι Αχαρνών κ.κ. Σπύρος Βρεττός, Θεόφιλος Αφουξενίδης και Γιάννης Λαζάρου, καθώς και Διευθυντές και Υποδιευθυντές των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ του Δήμου Αχαρνών.
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Ιδιαίτερες βραβεύσεις έγιναν για όσους συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία (μόρια) από κάθε λύκειο του Δήμου Αχαρνών:
1ο Γενικό λύκειο Αχαρνών:
Κολέλης Σωτήριος του Αναστασίου – Νομική Θεσσαλονίκης 18.036 μόρια

2ο Γενικό λύκειο Αχαρνών:
Ζέπου Ειρήνη του Φιλίππου – Φαρμακευτική Αθήνα

3ο Γενικό λύκειο Αχαρνών:
Αγαπητού Ελένη του Αποστόλου – Ιατρική Αθηνών 19.134 μόρια
(η συγκεκριμένη φοιτήτρια κατέχει την υψηλότερη βαθμολογία σε όλο τον Δήμο Αχαρνών)

4ο Γενικό λύκειο Αχαρνών:
Κλειτσιώτης Δημήτριος Χρήστος του Κων/νου – Βιολογίας Θεσσαλονίκη 18.316 μόρια

5ο Γενικό λύκειο Αχαρνών:
Κουφουδάκης Αθανάσιος του Αναστασίου - Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών Αθήνα 18.161 μόρια

6ο Γενικό λύκειο Αχαρνών:
Καρδούτσος ¶γγελος του Αποστόλου – Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών Πάτρα 18.280 μόρια

7ο Γενικό λύκειο Αχαρνών:
Τασιάκου Παρασκευή του Παναγιώτη – Βιολογίας Πάτρα, 18.127 μόρια

Γενικό Λύκειο Θρακομακεδόνων:
Ζαφειροπούλου Αγγελική του Χαραλάμπους – Νομική Αθήνα, 18.537 μόρια

Εσπερινό λύκειο Αχαρνών:
Ντάση Φανή του Χρήστου – Χημικών Μηχανικών Ε.Μ.Π., 18.226 μόρια

1ο ΕΠΑΛ Αχαρνών:
Θεοφανόπουλος Αλέξανδρος του Χρήστου – Ακτινολογίας και Ακτινοθεραπείας Αθήνα, 17.545 μόρια

2ο ΕΠΑΛ Αχαρνών:
Μαντός Ζαχαρίας του Δημητρίου – Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕΙ Πειραιά

3ο ΕΠΑΛ Αχαρνών:
Τόκα Βασιλική του Γεωργίου – Αισθητικής και Κοσμητολογίας Αθήνα, 16.140 μόρια

1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ:
Βλαζάκης Νικόλαος του Στυλιανού – Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής ΤΕΙ Πειραιά, 8.825 μόρια

2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ:
Κουσίδη Ελένη του Παναγιώτη – ΤΕΙ Αθήνας