26 Ιαν 2018

Απολογισμός Κάποιες από τις πολλές Δράσεις του Τοπικού Τμήματος Θρακομακεδόνων του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, από τον Σεπτέμβριο του 2016 μέχρι και τον Δεκέμβριο 2017

Τον Σεπτέμβριο του 2016 και του 2017 ξεκινήσαμε το Παιδαγωγικό Πρόγραμμα
του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού για τους Κλάδους μας, τα Αστέρια μας (5-7 ετών), τα Πουλιά μας (7-11 ετών), τους Οδηγούς μας (11-14 ετών) και τους Μεγάλους Οδηγούς μας (14-17 ετών), το οποίο και συνεχίζουμε.

Ο Γαλαξίας των Αστεριών, έκανε το δικό τους ιδιαίτερο Άνοιγμα της Οδηγικής Χρονιάς βοηθώντας τον Πήτερ Παν να βρει την μαγική του σκιά, έπαιξαν, συνθέσανε το Παραμύθι τους, στις 28/9/2016, στο Θεατράκι της Πλατείας των Θρακομακεδόνων και ώρα 5 μ.μ. όπου δράσαμε και αλληλοεπιδράσαμε μαζί με πολλά παιδιά από τα σχολεία της περιοχής μας, παίξαμε, τραγουδήσαμε, γιατί Ο Οδηγισμός είναι ένα παιχνίδι με νόημα.
Όσα Αστέρια ολοκλήρωσαν το δικό τους παιδαγωγικό πρόγραμμα, πέρασαν στα Πουλιά ανοίγοντας τα φτερά τους, όπου τα υποδέχτηκαν με χαρά μεγάλη, παιχνίδια και τραγούδια!!! Ώρα καλή Αστέρια μας, το Γαλαξία σας μην ξεχνάτε!!
Μαζί με τους γονείς τους και τα Στελέχη του Κλάδου Αστεριών συμμετείχαν στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αστεριών και Γονέων Κλάδου Αστεριών "Μια ομπρέλα με φόρα, με φορά, με αφορά", που γέμισαν το Στάδιο Ειρήνης Και Φιλίας στις 1-2/10/2016.
Γιόρτασαν την Ημέρα Οδηγισμού παίζοντας την πιο καταπληκτική παρτίδα σκακιού, ωσάν φιγούρες του, Πύργοι, Αξιωματικοί, Βασιλιάδες, Στρατιώτες μα και Άλογα, την Τετάρτη 9/11/2016.
Τα Αστέρια μας έδωσαν την Υπόσχεση στις 8/2/2017 και στις 15/2/2017 έγινε το αποκριάτικο πάρτι τους!  Στις  22/2/2017 γιόρτασαν την ημέρα σκέψης μαζί με γονείς στην εστία τους.
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΞΕΤΕΛΕΣΘΗ!!!!Συμμετείχαν μαζί με τους Γονείς τους, τα στελέχη στο Πανελλήνιο Μεγάλο Παιχνίδι Φύσης από τον Κλάδο Αστεριών που έγινε στον Εθνικό Κήπο στις 7 Μάϊου 2017!! Και επιστέγασμα το υπέροχο Χαρούμενο Ταξίδι 2017 Τ.Τ. Αγ. Παρασκευής- Θρακομακεδόνες- Αχαρνές - Ιστιαίας- Καλογρέζας - Κερατέας στην Πάρνηθα που έγινε από 21 έως 23 Ιουνίου 2017.Δεν περιγράφονται οι Συγκινητικές στιγμές στον αποχαιρετισμό, Αστεριών και Καταπληκτικών Στελεχών!!
Έλαβαν μέρος με τιμή στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου και την 25η Μαρτίου στους Θρακομακεδόνες.
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΕΣ!!!!ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΑΣ τους ΓΟΝΕΙΣ!

Το Σμήνος των Πουλιών έκαναν το πέταγμα και πέρασμα τους, γνώρισαν τα νέα πουλιά που ήρθαν και χωριστήκανε σε φωλιές. Ξεκίνησαν να διακοσμούν τις φωλιές τους και προετοιμάζονται για τις εκλογές 1ων 2ων.
Τα στελέχη του Κλάδου Πουλιών συμμετείχαν στην Πανελλήνια Συνάντηση Στελεχών Κλάδου Πουλιών που έγινε 21 - 23 Οκτωβρίου 2016 στις Παιδικές εξοχές Δήμου Αθηναίων, Άγιος Ανδρέας Αττικής, για νέες δράσεις, για καινούριες ιδέες, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!!!
Έλαβαν μέρος στις 18 Δεκεμβρίου 2016 στην εκπαίδευση 1ων 2ων με τα Σμήνη Αμαρουσίου και Καλογρέζας. Τα Πουλιά του 1ου Σμήνους Θρακομακεδόνων προετοιμάστηκαν για το Βήμα.
Ολοκληρώθηκε και το «Χαρούμενο Ταξίδι» των Σμηνών των Πουλιών από τα τ.τ. Αγίας Παρασκευής, Βούλας, Νέας Σμύρνης και Θρακομακεδόνων-Αχαρνών.
Με θέμα "Ο γύρος του κόσμου σε 7 ημέρες", τα Σμήνη μας από 2 έως 8 Ιουλίου 2017, εκεί στα Κονάκια του Αγίου Ανδρέα ΚΑΙ με Αρχηγείο "Τον Φιλέα Φόγκ και την παρέα του", εξερεύνησαν, δημιούργησαν, ανακάλυψαν και επέστρεψαν γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις από αυτό το μεγάλο ταξίδι!!!!
Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017 , μαζευτήκαμε εμείς τα Πουλιά, οι Οδηγοί και τα στελέχη και όλοι μαζί αποχαιρετήσαμε, καλωσορίσαμε παλιά και νέα μέλη!
Πέταγμα και Πέρασμα για το Τοπικό μας Τμήμα!
Το Σμήνος των Πουλιών αποχαιρέτησε εκείνα τα Πουλιά που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή του και Πέταξαν στον Κλάδο των Οδηγών που τα καλωσόρισε με ανοικτές αγκάλες. Και μετά από 2 χρόνια πραγματοποιήθηκε και το πέρασμα των Οδηγών στην Ομάδα των Μ.Ο.
Τίμησαν τις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου και την 25η Μαρτίου παρελαύνοντας  στους Θρακομακεδόνες.
ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟ ΠΟΥΛΙΑ!!! ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ!!


Η Ομάδα των Οδηγών έκαναν το δικό τους ξεχωριστό Άνοιγμα  για την νέα Οδηγική Χρονιά στην Εστία, και ύστερα από τις εκλογές για τους ενωμοτάρχες και τους υπενωμοτάρχες, έθεσε τους στόχους της για την τριμηνία αυτή.
Συμμετείχε στο διήμερο ενωμοταρχών υπενωμοταρχών που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με άλλες ομάδες στις 19-20/11/2016 στην περιοχή του Καρέα. Διανυκτέρευσαν το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μάρτη 2017 στην Εστία τους. Έκαναν κατασκευές, μαγείρεψαν, ανέβηκαν το βουνό της Πάρνηθας. Γιόρτασε την ημέρα σκέψης και πέρασαν όλοι μαζί το φετινό πτυχίο της Ημέρα Σκέψης, που είχε σαν κεντρική ιδέα το "Αναπτύσσομαι".
Την Κυριακή 2/4/2017 η ομάδα Οδηγών Θρακομακεδόνων-Αχαρνών συμμετείχε στη πανελλήνια Δράση "Let's Do It Greece", καθαρίζοντας το Γυμνάσιο Θρακομακεδόνων.  Αποκορύφωμα στις 22-30/7 στο Αλεποχώρι Αττικής, όπου η Ομάδα των Οδηγών μας μαζί με τις Ομάδες Λουτρακίου, Χαλκίδας, Σαλαμίνας, Καρλοβασίου & Βαθέως Σάμου, Αγριάς, Τρικάλων, Καλαμπάκας, Θεσσαλονίκης συμμετείχαν στους αγώνες του "Citius, Altius, Fortius". Μέσα σε 9 μέρες τα έζησαν όλα. Πορείες, ύπνο στην παραλία της Ψάθας, κατασκευή σχεδίων, είδαν το Δία και τον Κρόνο με ένα τηλεσκόπιο και πολλά πράγματα ακόμη. Επίσης στα πλαίσια της δραστηριότητας ενωμοτίας, 2 ενωμοτίες καθάρισαν την παραλία του Αλεποχωρίου (μάζεψαν πάνω από 6 σακούλες απορρίμματα), άλλες 2 ενωμοτίες έβαψαν και εξωράισαν την παιδική χαρά στο λιμάνι του Αλεποχωρίου, ενώ άλλες 2 ενωμοτίες έκαναν πορεία στο δάσος και μετά μαζέψανε σκουπίδια εκεί! Επίσης μια ενωμοτία είχε τη δυνατότητα να ολοκληρώσει τις δραστηριότητες του πτυχίου δασών της YUNGA (Youth and United Nations Global Alliance)- που ανήκει στο Διεθνή Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ.  Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Φυσικό Νερό Βίκος, που μας ξεδίψασε χάρη στη χορηγία τους, το σύλλογο "Ενεργοί πολίτες Αλεποχωρίου"  για την υποστήριξη τους και σε υλικά και στην καθοδήγηση τους για τη δραστηριότητα ενωμοτίας, τις εταιρείες Pillsbury, Ζύμη Ψαχνών και την αλυσίδα Super Market Σκλαβενίτης για τις χορηγίες τους σε τρόφιμα.
Οι Οδηγοί μας συμμετείχαν στις 21, 23/4/2017 στην Πανελλήνια Συνάντηση Ενωμοτιών ως μία από τις 30 Ενωμοτίες του ΜΠΛΕΚΟΜΑΣΤΕ!!
Παρέλασαν με τιμή στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου.
Η ομάδα των Οδηγών ξεκίνησε πολύ δυναμικά τη χρονιά της. Μετά το πέταγμα- πέρασμα της, έκανε τις εκλογές της και τον προγραμματισμό της.
Οι ενωμοτάρχες συμμετείχαν στην Εκπαίδευση Ενωμοταρχών Υπενωμοταρχών μαζί με τις Ομάδες των Σπάτων, του Καρέα, της Χαλκίδος & της Νέα Σμύρνης, που πραγματοποιήθηκε στις 2-3 Δεκεμβρίου.
Και στο τέλος του Δεκέμβρη 2017 στο χωριό Αρίστη, βρέθηκαν οι Ναυτοδηγοί της Κηφισιάς μαζί με τους Οδηγούς  των Θρακομακεδόνων και της Κέρκυρας, για την χειμερινή εκδρομή τους!
Επίσης από τις 5 εώς τις 7 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η Χειμερινή Εκδρομή της Ομάδας μας στην Καλαμπάκα μαζί με τις Ομάδες της Καλαμπάκας και της Αγριάς, με κεντρική ιδέα " Το ΜετέΩρο βήμα της ενωμοτίας". Εκεί δόθηκε η δυνατότητα στα παιδιά να κάνουν πεζοπορία στα Μετέωρα, να μαγειρέψουν το δικό τους φαγητό και κάνουν τη δική τους ενωμοτιακή δράση στην περιοχή.

Οι Μεγάλοι Οδηγοί μας
Ακολούθησαν το δικό τους πρόγραμμα σε μια συνεχή προσπάθεια για αυτογνωσία, αυτοεκτίμηση, προσωπική ανάπτυξη και έκφραση και της δέσμευσης στην αξία της προσφοράς, «Υπηρετείν».
Έκαναν το διήμερο τους, το Σάββατο 21/10/2017 όπου ξεκίνησαν να μαθαίνουν κάποια βασικά πράγματα για τη σωστή λειτουργία μιας ομάδας Μεγάλων Οδηγών.
Συμμετείχαν στο παιδαγωγικό πρόγραμμα με τίτλο “Πάροδος 17” που διοργάνωσε ο Κλάδος Μεγάλων Οδηγών του ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ στις 21 με 23 Απριλίου 2017, στο Μεταξουργείο, με σκοπό δράσεις κοινωνικής προσφοράς που θα αναβαθμίσουν και θα αναδείξουν την ευρύτερη περιοχή.
Παρέλασαν με τιμή στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου.
Προς τα τέλη του Δεκέμβρη 2017 (28/12-30/12/2017) η ομάδα των Μεγάλων Οδηγών μας μαζί με τα πληρώματα Κηφισιάς & Κέρκυρας με το σύνθημα "Σε εμπιστεύομαι, εσύ;" ταξίδεψαν προς τα ζαγοροχώρια, για το χειμερινό ταξίδι τους, από όπου επέστρεψαν χαρούμενα και έτοιμα να υποδεχτούν την νέα χρονιά με δυνατές φιλίες και νέους στόχους!

____________________________________________________________________

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ!!!  
Όλοι μαζί, οι Κλάδοι, τα Στελέχη, το Τοπικό Συμβούλιο, η Ομάδα Συνεργασίας, ετοιμάσαμε  την Χριστουγεννιάτική Εορταγορά που έγινε στις 4/12/2016 και στις 10/12/2017  στο Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων. Την Κυριακή των Βαΐων 9/4/2017, η Πασχαλινή Εορταγορά μας που έγινε μαζί με το Σμήνος των Αχαρνών, στην Αγ. Τριάδα Θρακομακεδόνων, το πρωί. Σας ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που είστε κοντά μας και μας στηρίζετε σε κάθε δράση μας.

1932 - 2017
85 χρόνια Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού
85 χρόνια Όραμα
85 χρόνια Προσφορά
85 χρόνια Κοντά στον Άνθρωπο
85 χρόνια Ένα παιχνίδι με Νόημα
Και το 2017 βρίσκει το Τοπικό Τμήμα Θρακομακεδόνων να συμπληρώνει 40 χρόνια ύπαρξης με την ζεστή του Εστία, την Αγάπη, την Αφοσίωση!!!  Ευχή μας η Συνέχεια!!!!

Στις εκδηλώσεις για τις εθνικές επετείους, το Τοπικό Τμήμα Θρακομακεδόνων του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, συμμετείχε σύσσωμο, Αστέρια, Πουλιά, Οδηγοί και Μεγάλοι Οδηγοί, με μεγάλη χαρά, υπερηφάνεια.
Στις 2/4/2017 στα πλαίσια του συνθήματος «Let’s do it Greece!» στο μεγαλύτερο εθελοντικό ραντεβού της χώρας», όπου Άνθρωποι από κάθε γωνία της χώρας συντονίζονται και καθαρίζουν σε μία μόνο μέρα την Ελλάδα, και εμείς με τη σειρά μας, συμμετέχουμε στην τόσο θετική περιβαλλοντική κίνηση, που έχει στόχο μέσα σε λίγα χρόνια να αλλάξει η αντιμετώπιση όλων μας απέναντι σε σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων και η πρόληψη στην παραγωγή των αποβλήτων. Συγκεκριμένα Οι Οδηγοί μας την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 καθάρισαν τον προαύλιο και περιβάλλοντα χώρο του Δημοτικού και του Γυμνασίου των Θρακομακεδόνων.Lets do it Greece!! Μ Π Ρ Α Β Ο  Οδηγοί!!!
Την Κυριακή 28/5/2017, με αφορμή το κλείσιμο των Οδηγικών συγκεντρώσεων και την προετοιμασία για τις κατασκηνώσεις όλων των Κλάδων, μας τιμήσατε με τη παρουσία σας και μοιραστήκαμε όλοι μαζί μία όμορφη μέρα!!!
Στις 30/9/2017 συμμετείχαμε στη διήμερη Συνάντηση Αττικής Στελεχών Κλάδου Αστεριών, Τοπικών και Περιφερειακών Εφόρων, όπου ο Κλάδος Αστεριών προετοίμασε ιδέες, δράσεις, που θα πλαισιώσουν τα μικρά Αστέρια, με αγάπη και δημιουργικότητα!!!

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλες και όλους όσους συμμετείχατε στη δράση μας, “To Μεγάλο Παιγνίδι Πόλης” που στήθηκε το Σάββατο 14/10/2017 στην Πλατεία των Θρακομακεδόνων και δώσαμε όλοι μαζί τον δικό μας ξεχωριστό παλμό για τον εορτασμό των 85 χρόνων του Ελληνικού Σώματος Οδηγισμού και των 40 χρόνων δράσης μας στον τόπο μας!
Συνεχίσαμε τις δράσεις μας, και τον Δεκέμβρη 2017 ξεκίνησε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Θρακομακεδόνων, το πρόγραμμα «Μια Βαλίτσα Κόσμος», το οποίο σχεδιάστηκε από το Σ.Ε.Ο. και τελεί υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, και υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες, της Περιφέρειας Αττικής και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.). Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών και εφήβων στο ζήτημα των προσφυγικών ροών και των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Το 2018 μας βρίσκει με Δράσεις μας πολλές και ποικίλες και πάνω από όλα επίκεντρο η αδελφικότητα, η φιλία, η ειρήνη, η φύση, τα χαμόγελα για τη ζωή για τα παιδιά. Για όλα αυτά που μας ενώνουν και δημιουργούν φιλίες δυνατές στο πέρασμα του χρόνου!!!   Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε και πάντα σας περιμένουμε στις δράσεις μας!!!


Με Οδηγικούς Χαιρετισμούς!
Το Τοπικό Τμήμα Σ.Ε.Ο. Θρακομακεδόνων
Τηλ.6978816276
Μακεδονίας 12 & Ξάνθης, 136 76 Θρακομακεδόνες
https://www.facebook.com/seottthrakomakedonon
E-mail: ttthrakomakedonon@seo.gr