6 Ιαν 2018

Σχετικά με την λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Ολυμπιακό χωριό

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ , ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ 
Απαντώντας στο ανωτέρω σχετικό, που κατατέθηκε στη Βουλή από το Βουλευτή κ. Ι. Σαρίδη, σας πληροφορούμε τα εξής:

Το Δ.Σ. του Ο.Α.Ε.Δ. κατά την υπ' αρ. 67/17-10-2017 (θέμα 36ο) συνεδρίασή του, έλαβε την με αρ. 2843 απόφαση, σύμφωνα με την οποία αποφάσισε:

1. Την αποδοχή του αιτήματος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, περί παραχώρησης χρήσης υπό μορφή χρησιδανείου της έκτασης των 90 στρεμμάτων (Ο.Τ 42Α,42Γ,42Δ) στον οικισμό τ.ΟΕΚ «Ολυμπιακό Χωριό», μετά των υπαρχόντων αθλητικών εγκαταστάσεων και χώρων (δύο κλειστά γυμναστήρια, κολυμβητική δεξαμενή - πισίνα μετά των παρακολουθημάτων της, στάδιο - γήπεδο με τους τέσσερις πυλώνες του, αντλιοστάσιο άρδευσης γηπέδου, δύο γήπεδα τένις και χώρους στάθμευσης για 275 Ι.Χ. και 18 θέσεις λεωφορείων).

2. Την υποβολή πρότασης προς το Υπουργείο για έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης, αναφορικά με την παραχώρηση χρήσης υπό μορφή χρησιδανείου των αθλητικών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος αυτές χώρου του Ολυμπιακού Χωριού στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού - Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α) για ενενήντα εννέα (99) χρόνια.

Η Γ.Γ.Α προτίθεται να δημιουργήσει στον χώρο αυτό νέο εθνικό προπονητικό κέντρο και μετά την ολοκλήρωση της παραχώρησης της έκτασης και των εγκαταστάσεων θα εκπονήσει μελέτη αναβάθμισης και καλύτερης αξιοποίησης των εν λόγω υποδομών, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται τόσο οι ανάγκες άθλησης των ομάδων όσο και των αθλούμενων πολιτών. Στο σχέδιο αξιοποίησης περιλαμβάνεται η δημιουργία διοικητηρίων και αίθουσας εκδηλώσεων, η κατασκευή εξεδρών γηπέδου, η κατασκευή ξενώνων αθλητών Εθνικών Ομάδων κλ.π.

Οι εν λόγω εγκαταστάσεις θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται απρόσκοπτα από τα τοπικά αθλητικά σωματεία για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού.

Μετά την έκδοση της προαναφερθείσας Υπουργικής Απόφασης θα υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης χρήσης υπό μορφή χρησιδανείου μεταξύ των δύο συμβαλλομένων μερών ΟΑΕΔ και Γ.Γ.Α. για (99) χρόνια.


Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Ο. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ



Αθήνα, 24 Νοεμβρίου 2017 

1 σχόλια :

Γιώργος Σ είπε...

Πρεπει να γινει, το συντομοτερο δυνατον!!!