15 Ιαν 2018

Ε΄ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ “ΝΙΚΟΣ Β. ΛΑΔΑΣ”

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Β’ ΒΑΘΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ


Η ΦΙΛΟΤΕΧΝΗ ΛΕΣΧΗ ΑΧΑΡΝΩΝ & Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ, προκηρύσσουν τον Ε΄ διαγωνισμό ποίησης στη μνήμη του ποιητή ΝΙΚΟΥ Β. ΛΑΔΑ (1953-1979) για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, (Γυμνασίων- Λυκείων & ΤΕΕ) του Δήμου Αχαρνών.

ΟΡΟΙ - ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ - ΒΡΑΒΕΙΑ

Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που φοιτούν αποδεδειγμένα σε Γυμνάσια & Λύκεια του Δήμου Αχαρνών.
Κάθε διαγωνιζόμενος λαμβάνει μέρος μ’ ένα αδημοσίευτο ποίημα έκτασης μέχρι 30-40 στίχων ή με συλλογή μικρών ποιημάτων ανάλογης έκτασης (που να μην ξεπερνά τις δύο δακτυλογραφημένες σελίδες), χωρίς άλλο περιορισμό όσον αφορά στο θέμα, στο περιεχόμενο, στην τεχνοτροπία και στο ύφος του ποιήματος.
Τα ποιήματα θα αξιολογήσει επιτροπή λογοτεχνών.
Η επιτροπή δύναται κατά την κρίση της να μην απονείμει βραβείο(α) ή επαίνους και διακρίσεις ή να θέσει εκτός διαγωνισμού μαθητή που παραβιάζει τους όρους του διαγωνισμού.

Θα απονεμηθούν:
ΤΡΙΑ  ΒΡΑΒΕΙΑ (Α΄ Β΄ Γ΄) που θα συνοδεύονται από έπαθλο.
Τα βραβεία θα προσφέρει η Β’ Βάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Αχαρνών.
Τα βραβεία θα συνοδεύονται και από άλλα δώρα όπως ποιητικές συλλογές, CD με έργα μελοποιημένης ποίησης κ.α.

 

ΕΠΑΙΝΟΙ – ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Θα συνοδεύονται από διάφορα δώρα (βιβλία ποίησης, CD με έργα μελοποιημένης ποίησης κ.ά.).

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Τα έργα πρέπει να υποβληθούν σε πέντε δακτυλογραφημένα αντίτυπα εντός κλειστού φακέλου με την ένδειξη “ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΙΗΣΗΣ “ΝΙΚΟΣ Β. ΛΑΔΑΣ”, εντός του οποίου πρέπει να υπάρχει μικρότερος κλειστός φάκελος με  όλα τα στοιχεία του διαγωνιζομένου (ονοματεπώνυμο, σχολείο, τάξη, τηλέφωνο σχολείου).
Τα ποιήματα πρέπει να παραδοθούν το αργότερο έως τις 30 Μαρτίου 2018 στη Διεύθυνση του σχολείου που φοιτά ο μαθητής, από το οποίο θα τα παραλάβει η Ένωση Γονέων του Δήμου Αχαρνών.
Οι απονομές θα γίνουν σε ειδική εκδήλωση, στην οποία θα προσκληθούν όλα τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι Τοπικές Αρχές, Πνευματικοί Σύλλογοι κ.α, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αχαρνών (Φιλαδελφείας 87). Τα βραβεία θα απονείμει ο Δήμαρχος Αχαρνών κος Γιάννης Κασσαβός, ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως Σεβασμιότατος Αθηναγόρας,  τους δε επαίνους και τα αναμνηστικά συμμετοχής οι διοργανωτές & τα μέλη της κριτικής επιτροπής .
Τα  βραβευμένα ποιήματα θα απαγγείλουν γνωστοί ηθοποιοί και θα εκδοθούν σε ειδικό έντυπο.
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στον ηλεκτρονικό  & έντυπο τύπο του δήμου Αχαρνών.
 

Πληροφορίες:
Κυριακή Ασλανίδη – Γεν. Γραμματέας Ένωσης Γονέων
Τηλ. Επικοινωνίας : 6974 463938

Σωτήρης Κουφογεώργος - Πρόεδρος Ένωσης Γονέων
Τηλ. Επικοινωνίας :  6944 352697 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ       
         
         ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΦΟΓΕΩΡΓΟΣ                      

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΦΙΛΕΑ
 ΕΙΡΗΝΗ ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ