25 Φεβ 2018

Η εγκληματικότητα στις Αχαρνές στο κατακόρυφο

Την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου συνεκλήθη το Συμβούλιο κατά της Παραβατικότητας και Εγκληματικότητας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Παραβρέθηκαν εκτός από τα μέλη του Συμβουλίου, ο Δήμαρχος κ. Κασσαβός, ο Γενικός Γραμματέας κ. Κατσιγιάννης, οι διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος Αχαρνών και Θρακομακεδόνων, εκπρόσωποι από φορείς του Δήμου και αρκετοί δημότες. Από τον πολιτικό κόσμο ήταν μόνον η Βουλευτής κ. Γεωργία Μαρτίνου.
Η κλήση περιελάμβανε την ενημέρωση των δημοτών, αξιολόγηση, αποδοτικότητα των ληφθέντων μέτρων από την αστυνομία, προτάσεις και προγραμματισμός δράσεων. Κοινή διαπίστωση όλων όσοι πήραν τον λόγο ήταν ό,τι μετά τον θάνατο του παιδιού στις 8/6/17, από την αγανάκτηση και τον γενικό ξεσηκωμό των πολιτών, υπήρξε μια μικρή μείωση των περιστατικών για 2-3 μήνες. Κατόπιν εντάθηκαν και τώρα έχουν επανέλθει σχεδόν στην προτέρα κατάσταση. Χαρακτήρισαν τα μέτρα ως αποσπασματικά, κατηγόρησαν τους κυβερνώντες για βαριά ευθύνη, διαπιστώνοντας ό,τι δεν υπάρχει ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ για να βελτιωθεί η κατάσταση. Έφθασαν στο σημείο να πιστεύουν ό,τι είναι ενσυνείδητη επιλογή η αποθήκευση της εγκληματικότητας στην περιοχή μας, προκειμένου να καθαρίσουν άλλα μέρη όπως π.χ. η Ομόνοια. Έτσι κατήντησε πανελλήνιο κέντρο ναρκωτικών, συνεχείς ληστείες, πυροβολισμοί, ανεξέλεγκτη ηχορύπανση κ.ά. Στις περιοχές που είναι οι Γύφτοι, όπως η Αγία Σωτήρα, η Αυλίζα, ο Πλάτωνας κ.α. η αστυνομία σπάνια πλησιάζει. Το Καποτά αντί να το κλείσουν όπως οφείλουν, προγραμματίζουν ίδρυση νηπιαγωγείου για τους γύφτους. Μα αυτοί πώς βρέθηκαν εκεί; Τα λυόμενα δόθηκαν για του σεισμοπλήκτους και ενώ οι δικαιούχοι έχουν στην συντριπτική τους πλειονότητα αποκατασταθεί, τα νοικιάζουν και έχει καταστεί άντρο ανομίας. Κάποιους λίγους αναξιοπαθούντες, μπορούν κάλλιστα και ο Δήμος και η κεντρική εξουσία να τους βολέψει αλλού και να κατεδαφίσει τον οικισμό, του οποίου τα σπίτια είναι ακατάλληλα, γιατί η ημερομηνία λήξης τους έχει περάσει προ πολλού.
Η αστυνομία επαίρεται ότι πραγματοποιεί συλλήψεις, αλλά αυτοί είναι όλοι χρήστες ενώ αφήνει σηνήθως τους εμπόρους απείραχτους. Η υπηρεσία οικονομικού εγκλήματος γιατί δεν ελέγχει το πόθεν έσχες των οικογενειών των εμπόρων, αφού τους γνωρίζουν με το μικρό τους όνομα; Το Υπουργείο Δικαιοσύνης μας είχε υποσχεθεί ό,τι θα μετατρέψει την ηχορύπανση από πταίσμα σε πλημμέλημα, γιατί υπαναχώρησε;
Ο διοικητής του Α/Τ Αχαρνών έδειξε μεγάλη διάθεση για βελτίωση των προβλημάτων, παρατήρησε ό,τι έχει καλλιτερεύσει λίγο η κατάσταση, σταματούν τους χρήστες στα λεωφορεία και τους κατεβάζουν,έχει ενισχυθεί κάπως και το Α/Τ και το Τ/Α, όχι όμως στο επιθυμητό σημείο. Έχει μόνιμη ομάδα ΟΠΚΕ, και μας υποσχέθηκαν ένα περιπολικό στους Θρακομακεδόνες και συχνή περιπολία της Δίας.
Συμπερασματικά εμείς επιμένουμε ό,τι άν πραγματικά θελήσει η κεντρική εξουσία να λύσει το πρόβλημα της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας στον Δήμο μας, είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί σε μικρό χρονικό διάστημα.
Εκτός από τα κατασταστικά μέτρα τα οποία είναι αναγκαία, είναι απαραίτητα και τα προληπτικά. Σε αυτά ανήκει η μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόπεως, για ένταξη των γύφτων στην κοινωνία. Θα λέγαμε ό,τι μιμείται τον μακαριστό Φλωρίνης Αυγουστίνο, ο οποίος κατάφερε άθλο στην περιοχή του με την πλήρη ενσωμάτωση αυτής της συμπαθούς φυλής.
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Αχαρναϊκή' της 25ης Φεβρουαρίου