26 Μαρ 2018

«Τα έσπασαν» οι «φιλοξενούμενοι» της Νέας Μάκρης: Εξαγριωμένοι αλλοδαποί με ρόπαλα συγκρούστηκαν με κατοίκους

Πρωτόγνωρα επεισόδια για τους κατοίκους της Νέας Μάκρης, τα οποία βέβαια καλό θα είναι να αρχίζουμε να συνηθίζουμε από εδώ και πέρα, εξελίχθηκαν την Κυριακή στην παραλιακή ζώνη της πόλης αμέσως μετά την παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.
Πιο συγκεκριμένα ομάδα παράνομων μεταναστών που φιλοξενούνται σε…  4στερο ξενοδοχείο στην παραλία της Νέας Μάκρης συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της πόλης και ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας προκαλώντας επεισόδια λίγο μετά την ολοκλήρωση της μαθητικής παρέλασης στην πλατεία της πόλης.
Η διαδήλωση εξελίχτηκε σε βίαια επεισόδια, αφού οι αλλοδαποί, οι οποίοι βρίσκονται παράνομα στη «χώρα»  οπλισμένοι με ρόπαλα, πέτρες και καδρόνια προκάλεσαν υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα περαστικών.
Όπως ήταν αναμενόμενο οι καταστροφές αυτές προκάλεσαν την αντίδραση των κατοίκων αλλά και των πολιτών που επισκέπτονταν την πόλη, με αποτέλεσμα η πορεία διαμαρτυρίας-καταστροφών να εξελιχτεί σε συγκρούσεις με τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαμαρτυρίες των αλλοδαπών προέκυψαν από την ανακοίνωση των Αρχών προς τους παράνομους μετανάστες  που διαμένουν στο 4στερο παραλιακό ξενοδοχείο ότι θα πρέπει να φύγουν από τον χώρο που φιλοξενούνται και να μεταφερθούν με λεωφορεία σε εγκαταστάσεις στα Οινόφυτα, κάτι που οι ίδιοι θεώρησαν ως απαράδεκτο.
Η είδηση αυτή προκάλεσε τον εκνευρισμό των αλλοδαπών που τους χειμωνιάτικους μήνες φιλοξενήθηκαν στο ξενοδοχείο οι οποίοι δεν επιθυμούν να μεταφερθούν στα Οινόφυτα, καθώς το θεωρούν ως υποβάθμιση των υπηρεσιών που τους παρέχει το ελληνικό κράτος.
Οι συγκρούσεις μεταξύ των αλλοδαπών και των κατοίκων της Νέας Μάκρης συνεχίστηκαν και το βράδυ και σταμάτησαν με την παρέμβαση της Αστυνομίας η οποία απέκλεισε την περιοχή όπου φιλοξενούνται οι παράνομοι μετανάστες.
Σήμερα 26 Μαρτίου οι Αρχές κατάφεραν να μεταφέρουν αριθμό αλλοδαπών από το παραλιακό ξενοδοχείο στις εγκαταστάσεις στα Οινόφυτα ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλοι.
Ήδη όμως και για να μετριαστεί η οργή τους, τους πληροφόρησαν ότι σύντομα θα μεταφερθούν σε διαμερίσματα τα οποία θα ενοικιαστούν για αυτό το σκοπό.
ΠΗΓΗ: IRafina