Λαχειοφόρος για την ανέγερση του νέου Ιερού Ναού Αγ. Κυρίλλου & Μεθοδίου Ολυμπιακού Χωριού.

Λαχειοφόρος για την ανέγερση του νέου Ιερού Ναού Αγ. Κυρίλλου & Μεθοδίου Ολυμπιακού Χωριού.

9 Μαρ 2018

Μενίδι: Επεισόδια με πυροβολισμούς μεταξύ Ρομά λίγο μετά τα εγκαίνια του νέου κτιρίου της Ασφάλειας από τον Α. Τσίπρα

Σε κατάσταση-ομηρίας συνεχίζει να βρίσκεται η περιοχή του Μενιδίου, καθώς παρά τα εγκαίνια του νέου κτιρίου της Ασφάλειας από τον Αλέξη Τσίπρα, οι πυροβολισμοί μεταξύ Ρομά πέφτουν «βροχή», σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής.
«Πυροβολισμοί έπεσαν πάλι εδώ χθες το βράδυ, για ακόμη μία φορά, λίγες ώρες μετά την αποχώρηση του πρωθυπουργού», λέει ο κάτοικος Μενιδίου Χαρίλαος Παπαδάς.
Μιλώντας στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ο κ. Παπαδάς αναφέρει: «Όταν ακούμε τους πυροβολισμούς, μπαίνουμε μέσα γιατί δεν ξέρουμε η σφαίρα πού θα πέσει. Μην πέσει πάνω στο κεφάλι μας όπως έπεσε και στο παιδάκι πέρυσι. Δηλαδή, τι πρέπει να γίνει για να ασχοληθούν με αυτή την κατάσταση επιτέλους σε αυτή την περιοχή;».
Μπορεί ο πρωθυπουργός να ανέφερε πως η ασφάλεια είναι ένα δικαίωμα για όλους τους πολίτες, ωστόσο φαίνεται πως η σκληρή πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική στο Μενίδι. «Εκεί μία χαρά πήγε. Αλλά εκεί ήταν το εύκολο. Το θέμα είναι να έρθει εδώ, σε αυτή τη δύσκολη περιοχή, να δει πώς ζούμε καθημερινά. Το δύσκολο είναι εδώ. Εδώ δεν μπορεί να έρθει, και δεν είναι ότι δεν θέλει να έρθει, γιατί και να έρθει εδώ μπορεί να χυθεί αίμα» είπε ο κάτοικος της περιοχής, που έχει μετατρέψει το σπίτι του σε φρούριο.