4 Ιουλ 2018

Προσωρινή μετεγκατάσταση και ανέγερση νέου κτιρίου για το 21ο Δημοτικό Σχολείο

Με την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της ΚτΥπ ΑΕ και της εργολήπτριας εταιρείας για τη μετεγκατάσταση του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, δρομολογείται η οριστική λύση για το κτιριακό πρόβλημα του σχολείου.
Η σχετική σύμβαση υπογράφτηκε την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, παρουσία του Υπουργού κ.  Χρήστου Σπίρτζη, του Διευθύνοντα Συμβούλου της "Κτιριακές Υποδομές ΑΕ" κ. Βασίλη Καραγιάννη, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αχαρνών κ. Θανάση Κατσιγιάννη, του Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Αχαρνών κ. Κώστα Καρυδάκη, της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής κ. Βασιλικής Ξυθάλη, του Διευθυντή του σχολείου κ. Μιχαήλ Βάσσου, του Πρόεδρου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αχαρνών κ. Σωτήρη Κουφογεώργου και της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου κ. Κυριακής Μπαλιούση.
Προκειμένου να κατασκευαστεί ένα νέο κτίριο στον υπάρχοντα χώρο του 21ου Δημοτικού Σχολείο Αχαρνών, ο Δήμος Αχαρνών είχε προκρίνει τη λύση της προσωρινής μετεγκατάστασης του σχολείου και όχι της απορρόφησης των μαθητών του 21ου Δημοτικού σε πλησιέστερα δημοτικά σχολεία του Δήμου Αχαρνών, λύση που έγινε αποδεκτή και εφαρμόστηκε από την ΚτΥΠ ΑΕ. 
Για τον λόγο αυτό, ο Δήμος Αχαρνών παραχώρησε οικόπεδο στην οδό Γ.  Βλαχογιάννη και σε απόσταση περίπου 600 μέτρων από το υπάρχον σχολείο.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στον νέο χώρο θα ανεγερθεί ένα λειτουργικό και ασφαλές σχολείο ελαφριάς κατασκευής σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Στη συνέχεια οι μαθητές τους 21ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών θα μετεγκατασταθούν στον νέο χώρο.
Μόλις ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση των μαθητών, στον υπάρχοντα χώρο του 21ου Δημοτικού θα γίνει η ανέγερση ενός νέου κτιρίου υψηλών προδιαγραφών, που θα στεγάσει μόνιμα το 21ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών. Ο χρόνος αποπεράτωσης του νέου κτιρίου υπολογίζεται γύρω στα 2 χρόνια.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός εξέφρασε την ικανοποίησή του από την υπογραφή της σύμβασης για την διαμόρφωση του χώρου που θα φιλοξενήσει προσωρινά τους μαθητές του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών και δήλωσε σχετικά: "Η λύση στο κτιριακό πρόβλημα του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών αποτελεί αντιπροσωπευτικό παράδειγμα του πόσα μπορούμε να επιτύχουμε με συνεργασία και σύνθεση απόψεων και πράξεων.
Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και προσωπικά ο Υπουργός κ. Χρήστος Σπίρτζης, η Διοίκηση της "Κτιριακές Υποδομές ΑΕ", οι γονείς δια των εκπροσώπων τους, η Διεύθυνση του σχολείου και ο Δήμος Αχαρνών, συνεργάστηκαν  αρμονικά και εργάστηκαν με πείσμα και μεθοδικότητα , ώστε οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, να αποκτήσουν σύντομα ένα νέο κτίριο που θα καλύπτει πλήρως τις εκπαιδευτικές ανάγκες τους. Αυτό μας δημιουργεί συναίσθημα ικανοποίησης καθώς επιτέλους δίνεται οριστική λύση σε ένα πρόβλημα που εκκρεμεί για πάνω από 15 χρόνια"
.