22 Ιουλ 2018

«Πυρ» Ισραηλινών κατά Τουρκίας: «Μέχρι πότε θα συνεχιστεί η κατοχή στην Κύπρο;» – «Να φύγει άμεσα ο κατοχικός στρατός» – Ηχηρή «τάπα» στην Αγκυρα

Νέα διάσταση παίρνει η κόντρα μεταξύ Ισραήλ-Τουρκίας. Όπως γνωρίζουμε, το τελευταίο διάστημα Αγκυρα και Τελ-Αβίβ δεν διανύουν και τις καλλίτερες των σχέσεων.
Αυτή την φορά, νέα φωτιά μπαίνει στις μεταξύ τους σχέσεις και ο λόγος είναι η Κύπρος.
Ο σύμβουλος του Αμερικανοεβραϊκού Συμβουλίου (ΑJC) David Harris, σε δύο αναρτήσεις φωτιά στο twitter, τα… χώνει στην Τουρκία, για την εισβολή και κατοχή του νησιού μας.
Μιλάμε για την ισχυρότερη Αμερικανοεβραϊκή οργάνωση στον κόσμο, οπότε έχει την σημασία του, καθώς οι πιέσεις που ασκεί τόσο εντός ΗΠΑ, όσο και εκτός, είναι πάντα έντονες.
Συγκεκριμένα ανέφερε σε πρώτη φάση:
Μιλάμε για κατοχή και εποικισμό εποικισμό της Β. Κύπρου, η οποία ξεκίνησε το 1974. Μέχρι πότε θα συνεχιστεί αυτό; Μέχρι πότε θα είναι διαιρεμένο αυτό το νησί;
Αμέσως μετά δέχτηκε τα πυρά των Τούρκων και απάντησε άμεσα.
Κάποιοι Τούρκοι έγραψαν ότι έχω κάνει λάθος στην κριτική μου. Πού είναι το λάθος; Καμμία χώρα εκτός της Τουρκίας δεν έχει αναγνωρίσει την εισβολή. Η Τουρκία έχει στείλει δεκάδες εποίκους στο νησί. Τι δουλειά έχουν 35.000 Τουρκικά στρατεύματα στην Κύπρο;
Δείτε τα twitter
Μην ξεχνάμε, πως μόλις πριν λίγους μήνες και ο Νετανιάχου είχε ασκήσει κριτική στον Ερντογάν, για την εισβολή στην Κύπρο.
«Ο άνθρωπος που στέλνει χιλιάδες Τούρκους στρατιώτες να κρατούν σε κατοχή τη Βόρεια Κύπρο και εισβάλλει στη Συρία, δεν θα κάνει κήρυγμα σε εμάς όταν υπερασπιζόμαστε τους εαυτούς μας από απόπειρα της Χαμάς» έγραψε στο twitter ο ισραηλινός πρωθυπουργός για να προσθέσει απευθυνόμενος πάντα στον Ερντογάν: «Ο άνθρωπος του οποίου τα χέρια είναι αιματοβαμμένα από αμέτρητους Κούρδους πολίτες σε Τουρκία και Συρία είναι ο τελευταίος που θα κάνει κήρυγμα σε εμάς σχετικά με την ηθική της μάχης».
H επιθυμία του Ισραήλ στο Κυπριακό
Το Ισραήλ ουδόλως επιθυμεί να τεθεί η Κύπρος υπό τον έλεγχο της Τουρκίας, διότι κινδυνεύει να χάσει κεκτημένα, τα οποία άρχισε να αποκτά, μέσω της στενότερης, τα τελευταία χρόνια, σχέσης του με την Κύπρο και την Ελλάδα. Αυτή είναι η θέση που με διπλωματικό, αλλά σαφή τρόπο διαβιβάζεται προς τη Λευκωσία.
Το Ισραήλ κερδίζει το παιγνίδι στο FIR Λευκωσίας, αφού σε επιχειρησιακό επίπεδο: 1. Έχει περιορίσει την τουρκική πολεμική αεροπορία προς τα βόρεια. 2. Η Βρετανία έχει αποκτήσει συγκάτοικο, εξ ου και, όπως έχουμε γράψει την περασμένη Κυριακή, το Λονδίνο έχει κατεβασμένα τα μούτρα.
Διότι, εκτός των άλλων, δεν του βγαίνει και η λύση του Κυπριακού μέσω μιας ομοσπονδίας, διά της οποίας το Ισραήλ ενδέχεται να χάσει κεκτημένα, που τώρα απολαμβάνει, κυρίως στον αέρα, λόγω της θετικής του σχέσης με την Κυπριακή Δημοκρατία.
Το Τελ Αβίβ δεν θα ήθελε μια λύση στο Κυπριακό, επί τη βάσει της οποίας η Άγκυρα θα έχει τον επιπρόσθετο έλεγχο στην περιοχή, διότι δεν θέλει να συνομιλεί με την Τουρκία και δη με τον Ερντογάν, εάν θα πετά ή όχι εντός του FIR Λευκωσίας. Υπό αυτές τις συνθήκες, το Ισραήλ δεν θα ήθελε μια λύση ομοσπονδίας, που θα δίδει, μέσα από τις θεσμικές της δομές και εξουσίες, την ευκαιρία στην Τουρκία να διοικεί μέσω των Τουρκοκυπρίων.
Με λίγα λόγια, Το γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό συμφέρον της Κύπρου επιβάλλει τη συμμαχία με το Ισραήλ και σε ενεργειακό και σε στρατηγικό επίπεδο.