1 Αυγ 2018

ΦΥΣΑ ΑΕΡΑΚΙ…

Τη Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018 στο θεατράκι της πλατείας Αριστοτέλους
στους Θρακομακεδόνες επικρατούσε μια αναζωογονητική ατμόσφαιρα. Δεν ήταν μόνο από το δροσερό αεράκι που κατέβαινε από την Πάρνηθα, αλλά και από ένα άλλο αεράκι που φυσούσε πάνω απ’ το συγκεντρωμένο πλήθος των κατοίκων. Ενα  φρέσκο αεράκι  που ελπίζουμε όλοι να διώξει τη  διαχρονική μούχλα της κραυγαλέας ανικανότητας, της κούφιας έπαρσης και της καταστροφικής μισαλλοδοξίας που εξακολουθεί να ταλανίζει τον πανέμορφο αυτό τόπο.
   Μια ομάδα νέων ανθρώπων αυτοαποκαλούμενοι  «ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΣ» που εδώ και λίγο καιρό ασχολούνται ενεργά με τα προβλήματα των Θρακομακεδόνων διοργάνωσαν έστω και στο παρά πέντε μια εκδήλωση για την πυροπροστασία της περιοχής μας, κάτι που έπρεπε προ πολλών μηνών να έχει κάνει η Δημοτική Αρχή. Στην εκδήλωση αυτή όπου προσκλήθηκαν και έδωσαν ουσιαστικότατες  οδηγίες έμπειροι ειδικοί, έλαμψαν δια της ..απουσίας τους  όλοι οι καθ’  ύλην αρμόδιοι επίσημοι φορείς ( Δασαρχείο, Πυροσβεστική,  Δημοτικοί άρχοντες) αλλά και τέως παράγοντες και τοπικοί φορείς. Και μόνον η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας  χωρίς κανέναν απολύτως  σύμβουλο δίπλα της, προσπάθησε να  ψελλίσει κάποιες απαντήσεις στον καταιγισμό των  αμείλικτων ερωτημάτων με τα οποία βομβαρδίστηκε από τους παριστάμενους πολίτες.
   Η εκδήλωση έκλεισε με τη συγκέντρωση υπογραφών για αποστολή σχετικού εξώδικου στο Δήμο, για συγκρότηση ομάδων παρατήρησης  αλλά και παραινέσεις προς τους όλους τους κατοίκους να συνδράμουν την προσπάθεια αναλαμβάνοντας τις δεδομένες προσωπικές τους ευθύνες για τυχόν πρόκληση πυρκαγιάς.
   Είμαι μόνιμη κάτοικος Θρακομακεδόνων από το 1962, έχω δει κι έχω ζήσει πολλά και δεν σας κρύβω ότι εδώ και πολύν καιρό  είμαι απογοητευμένη και απαισιόδοξη για το μέλλον του τόπου. Όμως αυτό το αεράκι που εκπορεύεται απ’ τους νέους αυτούς ανθρώπους, γεννά στην ψυχή μου μια νότα αισιοδοξίας. Θέλω να πιστεύω ότι                          υπάρχει ελπίς.
 « Φύσα αεράκι,  λοιπόν,
  φύσα με
 μη χαμηλώνεις ίσαμε
 να δω μια νέα εποχή
 που τόσο έχω απαντοχή»

                                                                  ΒΑΡΒΑΡΑ ΤΑΒΛΑΡΙΔΟΥ ΜΠΑΚΑΛΗ