21 Σεπ 2018

Σουηδός καθηγητής κατηγορείται επειδή είπε ότι άντρες και γυναίκες έχουν «βιολογικές διαφορές»

Ένα Σουηδικό πανεπιστήμιο διερευνά έναν καθηγητή για «αντι-φεμινισμό» και «τρανσφοβία» αφότου είπε ότι υπάρχουν βιολογικές διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών. Τώρα καλείται να αποσύρει τα σχόλιά του.
Ο καθηγητής Γκέρμουντ Χέσλοου, που ασχολείται με τη νευροφυσιολογία στο Πανεπιστήμιο του Lund, κατηγορήθηκε από έναν μαθητή ότι έκανε σε μια διάλεξη «τρανσφοβικές» και «αντι-φεμινιστικές» δηλώσεις – αλλά αρνήθηκε να υποχωρήσει.
Κατά τη διάρκεια του μαθήματος του σχετικά με την κληρονομιά και το περιβάλλον στο κορυφαίο ακαδημαϊκό ίδρυμα, ο Χέσλοου ανέφερε εμπειρική έρευνα που υποστηρίζει την ιδέα ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών οι οποίες είναι «βιολογικά θεμελιωμένες» και ως εκ τούτου τα φύλα δεν μπορούν να θεωρηθούν μόνο ως «κοινωνικά κατασκευάσματα».
Ο καταγγέλλων υποστήριξε ότι τα σχόλια του Χέσλοου έρχονται σε αντίθεση με τη Σουηδική “βάση αξιών” – μια έννοια που απαιτεί από όλα τα σχολεία της Σουηδίας να τηρήσουν μια κοινή ηθική πολιτική, η οποία περιλαμβάνει την υπεράσπιση αξιών όπως η ισότητα, η ατομική ελευθερία και η ισότητα των φύλων.
Ο Χέσλοου κλήθηκε σε μια συνάντηση από τον Κρίστερ Λάρσον, προέδρου του προγράμματος για την ιατρική εκπαίδευση, αφότου μια γυναίκα φοιτήτρια παραπονέθηκε ότι ο καθηγητής είχε εκφράσει την «προσωπική του αντι-φεμινιστική ατζέντα», ανέφερε το Academic Rights Watch.