11 Σεπ 2018

Oι ΗΠΑ απειλούν το Διεθνές Δικαστήριο: «Θα σας κυνηγήσουμε αν καταδικάσετε Αμερικανούς για εγκλήματα στο Αφγανιστάν»! Το ίδιο και το Ισραήλ

Σε μια πρωτοφανή αυταρχική ενέργεια κατά της έννοιας του Διεθνούς Δικαίου θα προχωρήσουν οι ΗΠΑ σε περίπτωση που το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ξεκινήσει έρευνες για πιθανά εγκλήματα πολέμου που φέρεται να διαπράχθηκαν από Αμερικανούς στο Αφγανιστάν καθώς όπως ανακοινώνουν θα "επιτεθούν" με κυρώσεις εναντίον των δικαστών που το απαρτίζουν!
Είναι πραγματικά ανησυχητικό το γεγονός πως η υποτιθέμενη αμερικανική Δημοκρατία με τόσο απροκάλυπτο τρόπο επιχειρούν να «φιμώσουν» την Δικαιοσύνη όταν πρόκειται αυτή να ερευνήσει τους δικούς της «σκελετούς» στο «ντουλάπι».
Εννοείται πως άμα το Διεθνές Δικαστήριο καταδικάζει Ρώσους, Κινέζους ή όποιον άλλον αντιπαθούν οι Αμερικανοί τότε είναι θεάρεστο και αγαπητό στην Ουάσιγκτον.
Η παρέμβαση θα γίνει από τον ίδιο τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον, ο οποίος αναμένεται να κάνει σχετική ανακοίνωση σε ομιλία που θα εκφωνήσει το μεσημέρι (τοπική ώρα) στον συντηρητικό όμιλο Federalist Society, στην Ουάσινγκτον.
Θα είναι η πρώτη μεγάλη ομιλία του αφότου έγινε μέλος του Λευκού Οίκου του Τραμπ.
"Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα χρησιμοποιήσουν όλα τα απαραίτητα μέσα προκειμένου να προστατέψουν τους πολίτες τους και τους πολίτες των συμμάχων τους από την άσκηση άδικης δίωξης από αυτό το παράνομο δικαστήριο", θα πει ο Μπόλτον, σύμφωνα με το σχέδιο της ομιλίας του που είδε το πρακτορείο Ρόιτερς και μεταδίδει το ΑΠΕ.
Ο Μπόλτον θα πει επίσης πως το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα ανακοινώσει το κλείσιμο των γραφείων της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) λόγω των ανησυχιών για τις παλαιστινιακές προσπάθειες να πραγματοποιηθεί έρευνα του ΔΠΔ σε βάρος του Ισραήλ.
"Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στέκονται πάντοτε στο πλευρό του φίλου και συμμάχου μας, του Ισραήλ", αναφέρεται στο σχέδιο ομιλίας του Μπόλτον.
Το σχέδιο ομιλίας του Μπόλτον αναφέρει πως η κυβέρνηση Τραμπ "θα αντεπιτεθεί", αν το ΔΠΔ ξεκινήσει έρευνα για τα εγκλήματα πολέμου που φέρεται να στελέχη του στρατού των ΗΠΑ και επαγγελματίες των υπηρεσιών πληροφοριών στη διάρκεια του πολέμου στο Αφγανιστάν.
Αν ξεκινήσει μια τέτοια έρευνα, η κυβέρνηση Τραμπ θα εξετάσει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει την είσοδο δικαστών και εισαγγελέων στις Ηνωμένες Πολιτείες, να επιβάλει κυρώσεις στα κεφάλαια που τυχόν έχουν στο χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ και να τους προσαγάγει σε αμερικανικά δικαστήρια!
Οι τύποι είναι απίστευτοι εκεί στις ΗΠΑ. Το ζητούμενο είναι γιατί τα διεθνή ΜΜΕ παγκοσμίως και τα εγχώρια ελληνικά δεν έχουν δώσει την βαρύτητα που χρειάζεται στην είδηση αυτή.
Εάν αυτό το έπρατταν Ρώσοι ή Κινέζοι αυτό θα ακούγονταν για μέρες.
"Δεν θα συνεργαστούμε με το ΔΠΔ. Δεν θα παράσχουμε καμία βοήθεια στο ΔΠΔ. Δεν θα γίνουμε μέλος του ΔΠΔ. Θα αφήσουμε το ΔΠΔ να πεθάνει μόνο του. Στο τέλος τέλος, ουσιαστικά το ΔΠΔ είναι ήδη νεκρό για εμάς", αναφέρεται στο σχέδιο ομιλίας του Μπόλτον.
 Επιπλέον, οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να διαπραγματευθούν περισσότερες δεσμευτικές, διμερείς συμφωνίες προκειμένου να εμποδίσουν τις χώρες να παραδώσουν Αμερικανούς στο εδρεύον στη Χάγη δικαστήριο, αναφέρεται στο κείμενο της ομιλίας. 
Σκοπός του δικαστηρίου είναι να οδηγήσει στη δικαιοσύνη όσους διέπραξαν εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επικύρωσαν τη Συνθήκη της Ρώμης με την οποία ιδρύθηκε το ΔΠΔ το 2002, με τον τότε πρόεδρο Τζορτζ Μπους να αντιτίθεται στο δικαστήριο. Ο διάδοχος του Μπους, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, έκανε ορισμένα βήματα προκειμένου να συνεργαστεί με το δικαστήριο.
"Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να πάρουμε μέτρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ προκειμένου να περιορίσουμε τις σαρωτικές εξουσίες του δικαστηρίου, περιλαμβανομένης της διασφάλισης ότι το ΔΠΔ δεν θα ασκεί τη δικαιοδοσία του στους Αμερικανούς και τους πολίτες των συμμάχων μας οι οποίοι δεν έχουν επικυρώσει το Καταστατικό [του Διεθνούς Δικαστηρίου] της Ρώμης", αναφέρεται στο σχέδιο της ομιλίας που θα εκφωνήσει ο Τζον Μπόλτον.