22 Οκτ 2018

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια του Δήμου Αχαρνών

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες επισκευών και συντηρήσεων στα σχολικά κτίρια του Δήμου Αχαρνών που περιλαμβάνονται στο έργο "Επισκευή και Ενεργειακή Αναβάθμιση Σχολικών Κτιρίων και Προαύλιων Χώρων Δήμου Αχαρνών" προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ και αφορούν 48 σχολικές μονάδες του Δήμου Αχαρνών.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε οριστεί από τον Δήμο Αχαρνών, τις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με την εργολήπτρια εταιρεία, οι "βαριές" και υψηλής όχλησης εργασίες που αφορούν το συγκεκριμένο έργο έχουν ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού, όσο τα σχολεία ήταν κλειστά.
Ωστόσο οι εργασίες επισκευών και συντηρήσεων συνεχίζονται και με μετά την έναρξη τη σχολικής χρονιάς, με ήπιες παρεμβάσεις, χαμηλής όχλησης, οι οποίες πραγματοποιούνται σε ώρες και ημέρες που δεν λειτουργούν τα σχολεία.
Το έργο "Επισκευή και Ενεργειακή Αναβάθμιση Σχολικών Κτιρίων και Προαύλιων Χώρων Δήμου Αχαρνών" προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ, αποτελεί την μόνη ολοκληρωμένη παρέμβαση στα σχολικά κτίρια του Δήμου εδώ και πολλά χρόνια.
Το εν λόγω έργο Υλοποιείται βάσει προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Αχαρνών (εκπόνηση Μελετών και επίβλεψη), με την Περιφέρεια Αττικής (χρηματοδότηση και δημοπράτηση) και αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, βελτιώνοντας αισθητά τις κτιριακές υποδομές των σχολικών κτιρίων του Δήμου Αχαρνών.