22 Οκτ 2018

Αδριάνειο Υδραγωγείο – Η εκδήλωση στο Ολυμπιακό Χωριό. – Οι παρουσιάσεις και οι συζητήσεις

Πολύ μεγάλη επιτυχία είχε η ημερίδα για το Αδριάνειο Υδραγωγείο, η οποία διεξήχθη στις 18 Οκτωβρίου στο αμφιθέατρο του ΙΓΜΕ. 
Πρωτοστάτης της όλης εκδηλώσεως ήταν η καθηγήτρια του 12ου Γυμνασίου κ. Αθηνά Στακιά. Η διευθύντρια κ. Μαριάνθη Πλατσή, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων ανταποκρίθηκαν αμέσως. Από κοντά ο Σύλλογος Κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού και η Νέα Γενιά.
Έτσι με την αιγίδα του Δήμου Αχαρνών και την συμπαράσταση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, φθάσαμε σε αυτήν την παρουσίαση που σκοπό είχε την
ενημέρωση του κόσμου και κυρίως των νέων, για το τι αρχαιολογικό χώρο έχουμε δίπλα μας, πως πρέπει να τον προστατεύουμε και να τον προβάλλουμε.
Παρακολουθήστε σε Video τις παρουσιάσεις και τις συζητήσεις.

Οι επίσημοι προσκεκλημένοι
● Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός
● Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής κ. Στέφανος Καπέλας
● Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Ε. Ανατολ. Ατττικής Δρ. Ευάγγελος Μπαλιούσης
● Διευθύντρια Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής κ. Χριστίνα Μερκούρη
● Γενική Διευθύντρια ΕΥΔΑΠ κ. Ευτυχία  Νεστορίδου
● Διευθύντρια 12ου Γυμνασίου Αχαρνών κ. Μαριάνθη Πλατσή
● Πρόεδρος Συλλόγου Κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού κ. Κυριάκος Μαρτίνος
● Γενικός Διευθυντής ΙΓΜΕ Δρ. Δημήτρης Τσαγκάς

Παρακολουθήστε τα VIDEO από το "Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών"



Οι ομιλητές







Στον  χώρο του Αμφιθεάτρου του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) στο Ολυμπιακό Χωριό, τις παρουσιάσεις και τη συζήτηση παρακολούθησαν οι δήμαρχοι Αχαρνών,   Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης,  Ηρακλείου Αττικής κ. Νίκος Μπάμπαλος, ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής κ. Κωνσταντίνος Κατσίκης.
Τις παρουσιάσεις, ένα μέρος, παρακολούθησαν δημοτικοί σύμβουλοι, που μάλλον παραβρέθηκαν για φωτογράφιση και αποχώρησαν σε πρώτη ευκαιρία. Μέχρι τέλους παρέμεινε ο γενικός γραμματέας του δήμου Θανάσης Κατσιγιάννης και ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Γρηγοριάδης.
Απόντες ήταν και εκείνοι που θα σχεδιάσουν, στις επόμενες εκλογές, το μέλλον του τόπου, και την ανάδειξη του Αδριάνειου Υδραγωγείου. Οι παρακολουθήσεις στις αναρτήσεις στο ΕΛΕΎΘΕΡΟ ΒΗΜΑ  ίσως συμπληρώσουν τις γνώσεις τους για το Αδριάνειο Υδραγωγείο.
Επίγειος αγωγός Αδριάνειου. Ολυμπιακό χωριό.
Έτσι ξεκίνησε την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων το έτος 2004
Έτσι κατάντησε σήμερα.

Πως θα καταντήσει αύριο;