5 Οκτ 2018

COLPO GROSSO

Η Ολυμπιακή ιδιωτικοποιήθηκε, έγινε Aegean, και από αεροπορική εταιρεία- μπου@@@@ έγινε μοντέλο. Ακόμη πιο εντυπωσιακή η μετάλλαξη του ΟΤΕ από ένα ράθυμο πελατειακό μαγαζάκι, που έκανε δυο χρόνια να σε συνδέσει στο δίκτυο, σε σοβαρή εταιρεία.
Εμβληματικές περιπτώσεις, όπου μετά από πολλά παχιά λόγια και πολλούς 'ηρωικούς' 'αγώνες' αποκαλύφτηκε το απολύτως προφανές. Ότι κράτος και επιχειρηματικότητα είναι έννοιες ασύμβατες. Συμβατές είναι μόνο με την ατζέντα των κρατικών λαμόγιων και τους ιδιωτών προμηθευτών τους.
Η μεγάλη όμως χαμένη ευκαιρία λέγεται ΔΕΗ. Διότι η χώρα έχει μοναδικό πλεονέκτημα σε ανανεώσιμους ενεργειακούς πόρους. Μια σοβαρή ΔΕΗ αντί να παράγει χρέη, αλήτες και διαφθορά θα παρήγε τεχνολογία παγκόσμιας κλάσης. Και θα δημιουργούσε ένα μεγάλο, παραγωγικό, οικοσύστημα γύρω της.

Οι μαφιόζοι που κουμαντάρουν τη ΔΕΗ δεκαετίες τώρα έχουν καταφέρει το ασύλληπτο: να πουλάνε την κρατική ΔΕΗ στο... κράτος (!) δυο φορές το χρόνο (!!). Κάτω από τα 300 ΜΕ πια η χρηματιστηριακή αξία της ΔΕΗ, με 600 ΜΕ την ετήσια επιδότηση των συντάξεών τους.
Ένα απίστευτο colpo grosso. Μια απίστευτη ληστεία που θα έκανε τον Αl Capone να σαστίσει με δέος. Αντί να ζεις και να ρισκάρεις στον αντίποδα του νόμου, κάνε καλύτερα τα 'δίκια' σου νόμο, πασπάλισέ τα με ανοησίες για λαούς και σοσιαλισμούς, βάλε και μερικά γίδια να χορεύουν στο Σύνταγμα και να βαράν νταούλια.
Και κάνε παιγνίδι...
infognomonpolitics