29 Νοε 2018

Σε αυτούς χτίζουμε Τζαμιά!

Μας είπανε, ότι για να προχωρήσουμε κοινωνικά, πρέπει να αφήσουμε κατά μέρος το παρελθόν.
Μας είπαν ότι πρέπει να ξεχάσουμε ακόμα και το πρόσφατο παρελθόν. Να ξεχάσουμε την εγκληματική συμπεριφορά των Τούρκων. Σε πολιτικό επίπεδο, Ελλάδα-Τουρκία έχουν… μονιάσει. Οι απλοί πολίτες όμως, δεν μπορούν να δεχθούν αυτή την φιλία. Το αίμα είναι ακόμα ζεστό, συνηθίζουμε να λέμε και άδικο δεν έχουμε.
Αυτό δεν σημαίνει, ότι επιθυμούμε τον αφανισμό του τουρκικού λαού, ο οποίος δεν είναι και τόσο τουρκικός, αφού πολλοί κάτοικοι στην Τουρκία, έχουν ελληνικό αίμα.
Το πρόβλημα το έχουμε με τους ακραίους Μουσουλμάνους που είχαν και έχουν την εξουσία στην γειτονική χώρα. Οι λίγοι έχουν τον έλεγχο και αυτοί οι λίγοι, να είστε σίγουροι ότι δεν βλέπουν την Ελλάδα με καλό μάτι.
Το ότι οι γείτονές μας, δεν μας…συμπαθούν είναι γνωστό και προφανώς δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση, αυτό το γεγονός.

Αυτό που μας ενοχλεί ιδιαίτερα όμως, είναι το εξής:
Η ελληνική ηγεσία, κάνει τα πάνα ώστε να ευχαριστήσει τους Τούρκους. Φτιάχνουμε Τζαμιά, δίνουμε το δικαίωμα στους Μουφτήδες της Θράκης, να αλωνίζουν στην κυριολεξία και να κάνουν προπαγάνδα και γενικότερα κρατάμε ουδέτερη στάση απέναντι στην Τουρκία, η οποία μας προκαλεί με κάθε τρόπο.
Εμείς σεβόμαστε τα ήθη και τα έθιμα των Τούρκων. Σεβόμαστε την Θρησκεία τους αν και εξαιτίας τους, έχουμε περάσει πολλά.
Οι Τούρκοι όμως σέβονται την πίστη μας και τα έθιμά μας;

Οι Τούρκοι δεν σέβονται τις εκκλησίες μας και σίγουρα δεν σέβονται τον πόνο μας. Βέβαια τον πόνο μας τον προκάλεσαν οι ίδιοι, οπότε δεν θα μπορούσαν να κάνουν κάτι διαφορετικό.
Εμείς όμως, τι κάνουμε;
Για ποιο λόγο ανεχόμαστε τα πάντα;