16 Νοε 2018

Οργή αστυνομικών: «Κυνηγάμε όλη νύχτα δυο Λίβυους, τους πιάνουμε και τους αφήνουν»!

Μια τυπική -δυστυχώς- ιστορία από τις δεκάδες που καταγράφονται σχεδόν καθημερινά αποκαλύπτει μήνυμα αστυνομικού στο ιστολόγιο  meaculpa.gr στο οποίο γίνεται απόλυτα ξεκάθαρο αυτό που συμβαίνει:
Χιλιάδες λαθραίοι μετανάστες με μόνο χαρτί στα χέρια τους, αυτό που μοιράζεται «δωρεάν» μετά την είσοδό τους στη χώρα που τους λέει ότι θα πρέπει να την εγκαταλείψουν εντός 30 ημερών.
Όταν δε το επιχειρούν, συλλαμβάνονται για παράνομη έξοδο από αυτή!
Στο μήνυμα του αστυνομικού γίνεται απόλυτα ξεκάθαρη η πολιτική που ακολουθούν οι «Αρχές»:  Πλήρης κάλυψη παραμονής στη χώρα και εγγύηση ότι θα μείνουν εκτός φυλακής σε οποιοδήποτε παράνομο μετανάστη. Εάν δε αυτός προέρχεται και από χώρες της βόρειας Αφρικής έχει ευνοϊκότερη  μεταχείριση.
Ο λόγος για δύο Λίβυους, χωρίς κανένα χαρτί που να τους επιτρέπει την παραμονή στη χώρα οι οποίοι συνελήφθησαν από την ΕΛΑΣ αλλά το δικαστήριο φυσικά τους άφησε ελεύθερους χωρίς  κανένα άλλο περιορισμό.
Τέτοιες καταστάσεις είναι εκατοντάδες και απλά επαληθεύουν αυτό που έχει σημειωθεί τόσες φορές ότι απελάσεις δεν γίνονται και για κανένα λόγο.
:Διαβάστε το μήνυμα του Αστυνομικού:
«Κυριακή ξημερώματα 2 Λίβυοι κλέβουν μηχανή στις 1:20 στα Λαδάδικα...
Στις 2:00 απόπειρα Ε52 στο κέντρο...
3:30 απόπειρα Ε8 σε όχημα στην Μ.Αλεξανδρου...
4:20 τους πιάνουμε πάνω στην κλεμμένη μοτοσικλέτα με το κατσαβίδι στα χέρια...
Αποτέλεσμα; 12 μήνες με αναστολή, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ οι κύριοι - και χωρίς χαρτιά φυσικά...
Τρυπήστε τα στομάχια σας από τους καφέδες παιδιά, δεν αξίζει ούτε χιλιόμετρο περιπολίας δυστυχώς...»