13 Δεκ 2018

Ελληνοποιούν μαζικά 300.000 αλλοδαπούς - Αλλοιώνουν το εκλογικό σώμα: Eίναι το 4% των ψηφοφόρων!

Αλλοιώνει το εκλογικό σώμα η κυβέρνηση με μαζικές ελληνοποιήσεις περίπου 300.000 ψηφοφόρων - σε πρώτη φάση τουλάχιστον - που αντιστοιχούν στο 4% του εκλογικού σώματος.
Για τις αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας μίλησε ο ειδικός γραμματέας Ιθαγένειας, Λάμπρο Μπαλτσιώτη.
Ο κ. Μπαλτσιώτης προανήγγειλε τις αλλαγές της απόδοσης ελληνικής ιθαγένειας σε σχετική ημερίδα που συνδιοργάνωσαν το υπουργείο Εσωτερικών και αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.
Ο κ. Μπαλτσίωτης τόνισε πως το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί στη Βουλή δέσμη στοχευμένων μέτρων απόδοσης ελληνικής ιθαγένειας «που εξορθολογίζουν το νομοθετικό πλαίσιο, ομογενοποιούν και επιταχύνουν τις διαδικασίες πολιτογράφησης, ενώ ταυτόχρονα, ενισχύουν τη διαφάνεια».
Συγκεκριμένα:
– Οι υποψήφιοι θα καλούνται να απαντήσουν επιτυχώς σε 20 από τις 30 ερωτήσεις, που θα επιλέγονται ηλεκτρονικά και τυχαία από ένα σύνολο 300 συγκεκριμένων ερωτήσεων, των οποίων οι απαντήσεις θα είναι διαθέσιμες σε σχετική ιστοσελίδα προσβάσιμη σε όλους.
– Σταδιακά θα διαμορφωθεί ειδικό ενιαίο πανελλαδικά και υποχρεωτικό για όλους τεστ για τη διαπίστωση γνώσης της ελληνικής γλώσσας. Έως τότε, η εξέταση της επάρκειας γνώσης της ελληνικής γλώσσας θα διενεργείται από τις επιτροπές πολιτογράφησης, βάσει οδηγιών και κατευθυντήριων γραμμών που θα παρασχεθούν από επιστημονική επιτροπή του υπουργείου Παιδείας.
– Μειώνεται το παράβολο για πολιτογράφηση από 700 σε 550 ευρώ.
– Αναστέλλεται η διαδικασία πολιτογράφησης για όσους απουσιάζουν από τη χώρα μέχρι 18 μήνες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αλλά διατηρούν βιοτικούς δεσμούς στη χώρα – και επανεξετάζεται η διαδικασία μετά την εκ νέου εγκατάσταση στη χώρα, για διάστημα ισόχρονο με την απουσία τους.
– Ομογενοποιούνται για πρώτη φορά οι αρμόδιες υπηρεσίες απόδοσης ιθαγένειας, με αποτέλεσμα ο χρόνος εξέτασης να μειώνεται κατά ενάμισι έτος.
– Όσοι ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση διαμένουν στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως του πότε ήρθαν στη χώρα, θα εξετάζονται από τις ήδη υπάρχουσες Επιτροπές Πολιτογράφησης, βάσει σαφών οδηγιών που θα εκπορεύονται από το υπουργείο Εσωτερικών.
– Επιχειρείται να δοθεί μόνιμη λύση στο ζήτημα των ανιθαγενών Ελλήνων Ρομά.
– Ευθυγραμμίζεται η ελληνική νομοθεσία με το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο σχετικά με την διαδικασία και την παροχή δυνατότητας απόδοσης ιθαγένειας σε ηλικιωμένους, πρόσωπα με νοητική υστέρηση ή βαριά ψυχική ασθένεια, τα οποία έως τώρα αποκλείονταν από τη διαδικασία κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας.
Σε 250- 300.000 "φρέσκους" ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ υπολογίζεται το πρώτο "κύμα" από τις ελληνοποιήσεις αλλοδαπών "χάρη" στην απλοποίηση των διαδικασιών για την απόκτηση Ελληνικής Ιθαγένειας.
Μάλιστα ΜΚΟ κάνουν κυριολεκτικά "πάρτι" λέγοντας "πλέον δεν χρειάζεται πλέον να αναμένετε 5 χρόνια ή και παραπάνω για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία". 
"250.000 αλλοδαποί αποκτούν Ελληνική Ιθαγένεια πιο εύκολα από ποτέ"
"Το Υπουργείο απλοποίησε τις διαδικασίες για την απόκτηση της Ελληνικής Ιθαγένειας"
Οι ΜΚΟ παρέχουν δηλαδή "υποστηρικτικές υπηρεσίες" σε αλλοδαπούς ώστε να αποκτήσουν Άδεια Διαμονής -Ιθαγένεια -Άσυλο.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία από το πληροφοριακό σύστημα «Ιθαγένεια», το 2017 απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια 33.718 αλλοδαποί, εκ των οποίων οι 24.785 (οι 22.820, ποσοστό 92,07% αφορά πρώην Αλβανούς) λόγω γέννησης ή φοίτησης στη χώρα μας, με βάση τον νόμο 4332/15. Την ιθαγένεια μέσω πολιτογράφησης απέκτησαν το ίδιο έτος 3.676 ομογενείς (οι 3.426 ή το 93,20% εξ αυτών προερχόμενοι από την Αλβανία) και 3.483 αλλογενείς (από την Αλβανία οι 2.117 ή ποσοστό 60,78%).
Παράλληλα, απορρίφθηκαν 1.480 αιτήματα και ανακλήθηκαν θετικές αποφάσεις σε 46 περιπτώσεις. Αποδεκτά σε ποσοστό 98,91% γίνονται τα αιτήματα για απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας λόγω γέννησης/φοίτησης στην Ελλάδα, κατά 96,68% για πολιτογράφηση ομογενών, κατά 74,30% για πολιτογράφηση αλλογενών και κατά 80,44% οι λοιπές κατηγορίες.
Συνολικά θα "κάνουν Ελληνες" 800.000 αλλοδαπούς σε χρόνο ρεκόρ!
Για να αντιληφθεί κανείς την αλλοίωση του εκλογικού σώματος, στις εκλογές του 2015 από τους 9.840.525 εγγεγραμμένους ψήφισαν 5.566.295 ενώ απείχαν 4.274.230.