19 Δεκ 2018

"Ποιος είναι ο κύριος λόγος που αποφασίσατε να φύγετε από την Ελλάδα ; "

Γελοιογραφια: ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ - ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ Έτυχε να δω συνέντευξη του ιδιοκτήτη πιτσαρίας στην οποία εργάστηκε επί έναν χρόνο ο Μανώλης Πετσίτης ως ντελιβεράς πριν έρθει η Πρώτη Φορά Αριστερά το 2015 οπότε ο άνθρωπος αυτός κυριολεκτικά μίλησε με την τύχη του, έγινε μέσα σε μια νύχτα κρατικό μεγαλοστέλεχος, σύμβουλος επιχειρήσεων, δεξί χέρι υπουργών και κολύμπησε στο χρήμα με δηλωμένα ετήσια εισοδήματα της τάξης των 200.000 ευρώ.
 Όπως είπε λοιπόν ο πρώην εργοδότης του γι' αυτόν, "ο Πετσίτης κύριος ήρθε και κύριος έφυγε", δηλαδή ήταν τουλάχιστον επιπέδου Καρανίκα που και εκείνος είχε θητεύσει ως μπάρμαν πριν αναλάβει καθήκοντα συμβούλου του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο συμπαθής "Μανόλο" ζει σήμερα σε βίλα με πισίνα στη Βαρυμπόπη, κυκλοφορεί με σωματοφύλακες και απολαμβάνει τον Αντώνη Ρέμο μέσα από ειδική σουίτα, πάνω από την πίστα. "Για τον σοσιαλισμό αγωνιζόμαστε όλοι, σύντροφοι", που θα έλεγε και ο Γιάννος. 

Κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διέθετε εκλεκτή εφεδρεία στελεχών, ακριβώς την αφρόκρεμα των "ανεπάγγελτων σουλατσαδόρων" που χρειαζόταν για να κυβερνήσει τη σοβιετική μπανανία που του εμπιστεύτηκαν οι χορευταράδες της πλατείας Συντάγματος. Οι επιλογές στελεχών του Τσίπρα διακρίνονται αν μη τι άλλο από συνέπεια - προτιμά πάντα όσους είναι πιο ανίδεοι και άσχετοι από τον ίδιο, κούτσουρα απελέκητα όπως κι αυτός, και φυσικά λιμασμένοι για ξεκούραστη μάσα εις υγείαν των κορόιδων. 

Πραγματικά κοσμήματα όλες οι επιλογές του Τσίπρα για τις πιο κρίσιμες κυβερνητικές θέσεις, αντικατοπτρίζουν το πολιτικό αισθητήριο αυτού που τις έκανε, αλλά και την ηθική ξεφτίλα της ελληνικής Αριστεράς.
 Από την καθαρίστρια Νοτοπούλου που αναβαθμίστηκε σε υπουργό χωρίς να καταλάβει ούτε η ίδια πώς και γιατί έγινε αυτό, μέχρι τον Φίλη που έγινε υπουργός Παιδείας χωρίς να έχει πάρει πτυχίο, και τον ντελιβερά Πετσίτη που ενώ υπηρετούσε (με το αζημίωτο) άοκνα τη χώρα επί τέσσερα χρόνια από τα πλέον στρατηγικά πόστα, μόλις τώρα πήραμε χαμπάρι την παρουσία του - τόσο σεμνός άνθρωπος είναι. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί στην ερώτηση "ποιος είναι ο κύριος λόγος που αποφασίσατε να φύγετε από την Ελλάδα", η συντριπτική πλειονότητα των νέων μας απαντά: "Η αναξιοκρατία"...

Stlirlitz