11 Δεκ 2018

Επιλέξιμος στο WiFi4EU ο Δήμος Αχαρνών για παροχή δωρεάν πρόσβασης πολιτών στο Internet μέσω Wi-Fi

Ανακοινώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση οι πρώτοι 2.800 ευρωπαϊκοί δήμοι μεταξύ των οποίων και 131 Ελληνικοί που θα λάβουν χρηματοδότηση για την εγκατάσταση Wi-Fi σε δημόσιους χώρους.
Ο Δήμος Αχαρνών ανταποκρίθηκε στη σχετική πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η πρόταση που κατέθεσε, εντάχθηκε στους πρώτους 131 δήμους της Ελλάδας για την υλοποίηση του έργου.
Το έργο WiFi4EU απευθύνεται στους πολίτες και στους επισκέπτες πόλεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι θα μπορούν να έχουν δωρεάν ασύρματη διαδικτυακή πρόσβαση (Wi-Fi) σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες και κέντρα υγείας.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός χαιρετίζοντας την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ένταξη του Δήμου Αχαρνών στο Πρόγραμμα WiFi4EU εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίηση του για την αποτελεσματικότητα των Υπηρεσιών του Δήμου Αχαρνών, καταθέτοντας και τεκμηριώνοντας τον σχετικό φάκελο ένταξης του Δήμου Αχαρνών στο συγκεκριμένο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα, με το οποίο εξασφαλίζεται η δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο των κατοίκων και επισκεπτών του Δήμου Αχαρνών μέσω Wi-Fi σε δημόσιους χώρους.