21 Ιαν 2019

Κυβέρνηση αδίστακτων: Αντιεξουσιαστές χτυπούσαν διαδηλωτές στην Πατησίων – Δεν έστειλαν ΜΑΤ παρά τις κλήσεις στο 100

Τα σημερινά γεγονότα αποτελούν μία μαύρη ημέρα για την Ελληνική Δημοκρατία. Το κράτος έκανε τα πάντα για να διαλύσει το μεγαλειώδες Συλλαλητήριο, το οποίο ήταν άκρως επιτυχημένο.
Η Κυβέρνηση ήταν εξαρχής αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να εκφοβίσει τους Έλληνες πατριώτες. Δεν σεβάστηκαν στο Μ. Μαξίμου ότι στο Σύνταγμα είχαν κατέβει μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι και γυναίκες.
Εάν φόραγαν παντελόνια, θα είχαν ήδη παραιτηθεί οι υπεύθυνοι των σημερινών εικόνων!
«Η αστυνομία τήρησε αμυντική στάση και έκανε την απολύτως απαραίτητη χρήση χημικών για να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις των κουκουλοφόρων. Οι άνδρες των ΜΑΤ δέχονταν σφοδρές επιθέσεις με πέτρες, μάρμαρα, εκρηκτικές βόμβες μολότοφ και φωτοβολίδες ευθείας βολής. Εάν δεν γινόταν χρήση χημικών, οι αστυνομικοί θα έπρεπε να κυνηγήσουν τους ταραξίες μέσα στο πλήθος κάτι που θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες».
Με αυτόν τον τρόπο σχολίασαν τα επεισόδια στο σημερινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα και την αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ., κορυφαίοι αξιωματικοί του σώματος και ανώτατα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Πρόκειται για μία προκλητική τοποθέτηση που προκαλεί μόνο οργή!
Το ογκώδες συλλαλητήριο των δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων προκάλεσε πανικό στην Κυβέρνηση που αντέδρασε σπασμωδικά μέσω της Ελληνικής Αστυνομίας. Η ευκαιρία δόθηκε από ομάδα κουκουλοφόρων (την οποία Μαξίμου και ΕΛΑΣ χαρακτήρισαν ακροδεξιά) που επιχείρησε να εισβάλλει την ώρα των ομιλιών στη Βουλή.
Οι ομάδες των ΜΑΤ αντέδρασαν αρχικώς με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης και στη συνέχεια μετέτρεψαν την περιοχή του Συντάγματος σε διακεκαυμένη ζώνη. Τα δακρυγόνα έπεφταν προς κάθε κατεύθυνση, αλλά όχι μόνο προς την μικρή ομάδα των κουκουλοφόρων που προκάλεσαν τα επεισόδια.
Αξιοσημείωτο είναι πως ακόμη και η επίσημη ανακοίνωση του Μαξίμου δεν αναφέρεται στον όγκο του συλλαλητηρίου ούτε στο μήνυμα που αυτό έστειλε. Μόνο η ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωσε ανεβάζοντας τον αριθμό των διαδηλωτών στους… 60000
Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Όπως καταγγέλλουν αστυνομικοί, οι αναρχικοί είχαν μετατρέψει τη λεωφόρο Αλεξάνδρας σε ορμητήριο επιθέσεων! Στον ίδιο δρόμο δηλαδή που στεγάζεται η ΓΑΔΑ. Σε παράδρομο της όπως σημειώνεται, είχε στηθεί προκάτ και κατ΄όνομα και στην ουσία σταντ στο οποίο γινόταν διάθεση ελληνικών σημαιών, σε όσους μεμονωμένα κινούνταν προς το Σύνταγμα. Όποιος αγόραζε, δεχόταν ανελέητο ξύλο από ομάδα αντιεξουσιαστών που είχαν στήσει ενέδρα, αναφέρει ο Γ.. Καραϊβάζ για το bloko.gr
Από παράδρομους της Αλεξάνδρας και πιο συγκεκριμένα στην Σκυλίτση και περιμετρικά αυτής, εξαπολύονταν επί ώρες ορδές κατά αστυνομικών και διαδηλωτών, χωρίς ποτέ το κέντρο να στείλει όπως γράφαμε νωρίτερα για το άγριο ξύλο διαδηλωτών στην Πατησίων, ενισχυτικές δυνάμεις, ενώ στους αστυνομικούς που κινδύνευαν κι ενημέρωναν, γινόταν συστάσεις για μέτρα αυτοπροστασίας.
Tην ίδια στιγμή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του έγκριτου δημοσιογράφου, η ηγεσία της ΕΛΑΣ άφησε απροστάτευτους τους διαδηλωτές που αποχωρούσαν μέσω της Πατησίων, απέναντι στις επιθέσεις αντεξουστικών και … αντικαθεστωτικών (sic) στοιχείων που εξαπέλυσαν κατά κύματα επιθέσεις εναντίον τους με κάθε είδους μέσο ευκαιριακής χρήσης.
Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι στο κέντρο της άμεσης δράσης έχουν καταγραφεί περισσότερες από κλήσεις πολιτών και μάλιστα σε εκτεταμένη διάρκεια χρόνου, πλην όμως δεν υπήρξε καμμία ανταπόκριση. Μετά μόνο από πολύ ώρα, έστειλαν μία ομάδα ΟΠΚΕ για να κάνει ποιος ξέρει ακριβώς τί, δεδομένου ότι ο εξοπλισμός τους δεν ενδείκνυται για μέτρα τάξης, πολύ δε περισσότερο για την αποκατάσταση της.
Η αστυνομία οφείλει να διατάξει ΕΔΕ, να παραδώσει στον εισαγγελέα τα ηχητικά από τις κλήσεις των πολιτών στο καταγραφικό του 100, ώστε να διαπιστωθεί με εντολή ποιου αφέθηκαν απροστάτευτοι οι διαδηλωτές.
Για να είμαστε σωστοί, οι απλοί αστυνομικοί δεν φέρουν ευθύνη. Η ηγεσία της ΕΛΑΣ και το Υπουργείο ΠΡΟΠΟ, έχει πάντα τον πρώτο λόγο και όπως φαίνεται, κάποιοι ήθελαν να λάβουν χώρα τα σημερινά επεισόδια.