19 Ιαν 2019

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΚΟΧ, (14/01/19), αποφασίστηκαν ΟΜΟΦΩΝΑ οι παρακάτω στόχοι, ΑΞΟΝΕΣ ΔΡΑΣΗΣ του Συλλόγου για το 2019.

  • ΧΩΡΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΗΠΟΥ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ.

Ο χώρος πρασίνου, που εκτείνεται σε όλο το μήκος του Ολυμπιακού Χωριού, αποτελεί προνομιακό χώρο στο κέντρο του οικισμού, για αναψυχή, περίπατο, χώρο κοινωνικών εκδηλώσεων.

Είναι ταυτόχρονα, ο πιο μεγάλος υποβαθμισμένος χώρος, του Ολυμπιακού Χωριού, αφημένος στη λογική της ζούγκλας και της οργιώδους βλάστησης.
Είναι αυτή η υποβάθμιση του χώρου, ο μεγάλος κίνδυνος για την μελλοντική εμπορευματοποίηση του χώρου και καταστροφής του.

Σε μια πόλη που δεν έχει κανένα οργανωμένο χώρο πρασίνου, η ολιγωρία και η εγκληματική αδιαφορία του Δήμου Αχαρνών για το χώρο πρασίνου του Ολυμπιακού Χωριού είναι το αποτέλεσμα της λογικής διαχείρισης από τη πλευρά της δημοτικής αρχής και η έλλειψη οράματος συνολικά για το Δήμο Αχαρνών.

Θεωρούμε, ότι ο χώρος πρασίνου του Ολυμπιακού Χωριού, θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης όλου του Δήμου Αχαρνών αλλά και των όμορων Δήμων.

Είναι ένας χώρος που μπορεί να δημιουργηθεί βοτανικός κήπος, να αποτελέσει τη σύνδεση των Αχαρνών με τον ορεινό όγκο της Πάρνηθας μέσω Θρακομακεδόνων και του Κηφισού ποταμού, η αξιοποίηση του Αδριάνειου Υδραγωγείου, η διασύνδεση του με τον χώρο πρασίνου του Τατοΐου, η ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων όπως   ο τάφος του Σοφοκλή.
Σημειώνουμε ότι η δημιουργία του χώρου πρασίνου είναι διασφαλισμένη από την άποψη της επάρκειας στο αναγκαίο νερό με την ύπαρξη και αξιοποίηση των υδάτινων όγκων που συλλέγονται στο Αδριάνειο Υδραγωγείο. Ο Δήμος Μεταμόρφωσης, εφαρμόζοντας πρωτοποριακό έργο αρδεύει όλους τους χώρους πρασίνου με αυτό το νερό.

Ταυτόχρονα, πέρα από όλες αυτές τις υπερτοπικές διασυνδέσεις του χώρου πρασίνου, μπορεί να αποτελέσει ένα πρώτης τάξεως χώρο κοινωνικής αναψυχής για το Δήμο.

Η δημιουργία μιας σύγχρονης και ασφαλούς παιδικής χαράς, που ο δήμος δεν διαθέτει στον ιστό της πόλης σε συνδυασμό με άλλους κοινωνικούς χώρους, όπως ένα δημοτικό αναψυκτήριο, δημοτικός θερινός κινηματογράφος αποτελούν κατά τη γνώμη μας θεμελιώδεις δράσεις μια δημοκρατικής δημοτικής αρχής προσανατολισμένης στη βελτίωση και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών,

Είναι δηλωτικό των προθέσεων του Δήμου και γενικότερα των ιθυνόντων, ότι για μια τόσο μεγάλη έκταση, πρόχειρα την υπολογίζουμε σε πάνω από 100 στρέμματα, δεν διαθέτει σήμερα ούτε ένα κηπουρό, αν και στη Διεύθυνση του Πρασίνου του Δήμου απασχολούνται περισσότερα από 50 άτομα, όπως επίσης ούτε ένα άτομο ως οδοκαθαριστής όπου το δυναμικό του Δήμου είναι πάνω από 70 άτομα, δηλαδή σε μια γειτονιά, άρτια δομημένη, εύκολα προσβάσιμη περίπου 10.000 ατόμων με δημοτικούς κοινόχρηστους χώρους πρασίνου ο Δήμος δεν διαθέτει ούτε για τα προσχήματα το ελάχιστο προσωπικό.

Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε τους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού στην υπεράσπιση του Χώρου Πρασίνου. Θα δούμε μια καμπάνια ανθοφύτευσης, δενδροφύτευσης και καθαριότητας.

Καλούμε τους φιλόζωους, τους ιδιοκτήτες οικόσιτων ζώων συντροφιάς να συλλέγουν τις ακαθαρσίες των φίλων τους.

Καλούμε το φιλοζωικό σύλλογο, σε μια καμπάνια ενημέρωσης και προστασίας του χώρου, των ζώων αλλά και των ανθρώπων.

Ο Σύλλογος μας, ξεκίνησε τη δημιουργία μιας ομάδας, επιτροπής που θα συντάξει ένα πρώτο σχέδιο ανάπτυξης και αξιοποίησης του χώρου πρασίνου και που θα απευθυνθεί σε δημόσιους φορείς όπως το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, το Πολυτεχνείο, το ΙΓΜΕ και σε κάθε άλλο φορέα προκειμένου να συνταχθεί μελέτη αλλά και να μεθοδεύσει τις ενέργειες προκειμένου να πετύχουμε την υλοποίηση αυτού του στόχου.

Καλεί κάθε κάτοικο ή όποιον άλλο ενδιαφέρεται να συμμετάσχει να επικοινωνήσει μαζί μας.

  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ και ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΗΠΕΔΩΝ 5Χ5 στο οικόπεδο ανάμεσα στο Γυμνάσιο και το Λύκειο.

Στο Ολυμπιακό Χωριό λειτουργούν 4 δημοτικά σχολεία, 1 γυμνάσιο και 1 λύκειο. Οι χώροι οργανωμένης άθλησης για τα παιδιά είναι ελλιπείς και ελάχιστοι. Ουσιαστικά περιορίζονται στον ανοικτό στίβο και στο προβληματικό γήπεδο μπάσκετ που λειτουργεί μεταξύ γυμνασίου και λυκείου. Όλα αυτά σε μια περιοχή 10.000 κατοίκων με περίπου 1.000 – 1.500 παιδιά σε ηλικίες εκπαίδευσης.

Ταυτόχρονα στο Δήμο, ουσιαστικά αθλητικές εγκαταστάσεις για τους δημότες, ανοιχτές στο κοινό που δεν συμμετέχει οργανωμένα σε κάποιο σύλλογο δεν υπάρχουν.

Ζητάμε λοιπόν :

Τη δημιουργία γηπέδων 5Χ5 στο χώρο ανάμεσα στα οικόπεδα του γυμνασίου και του λυκείου. Την επιδιόρθωση του επικίνδυνου για την υγεία των αθλούμενων παιδιών γηπέδου μπάσκετ και τη δημιουργία ενός ενιαίου χώρου άθλησης της νεολαίας των σχολείων αλλά και των κατοίκων.

Είναι αδιανόητο σε μια περιοχή με τόσο έντονο το στοιχείο της νεολαίας αλλά και της ύπαρξης τόσων πολλών και μεγάλων δημόσιων χώρων να μην αξιοποιείται τίποτα προς όφελος της νεολαίας και των κατοίκων του Δήμου μας.

Θέλουμε λοιπόν με ευθύνη του Δήμου να προχωρήσει σύντομα στη δημιουργία χώρου άθλησης της νεολαίας και τη δημιουργία – επισκευή γηπέδων μπάσκετ.

  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ στο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ με όλες τις υποψήφιες ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ.

Επειδή, όλοι γνωριζόμαστε σε αυτό το τόπο και επειδή έχουν περάσει πια  12 χρόνια από τη στιγμή που πρωτοκατοικήσαμε το Ολυμπιακό Χωριό, είναι καιρός οργανωμένα και συλλογικά ως κάτοικοι και δημότες του Δήμου Αχαρνών να παρέμβουμε στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

Η παρέμβαση μας σκοπό έχει να αναδείξει, αφενός μεν τις προτεραιότητες παρέμβασης του Δήμου στο Ολυμπιακό Χωριό, αφετέρου δε τις θέσεις των διαφόρων Υποψηφίων Δημοτικών παρατάξεων και Δημάρχων για το Ολυμπιακό Χωριό.
Ταυτόχρονα την γενικότερη θεώρηση αλλά και τις αναγκαίες πολιτικές επιλογές των υποψηφίων Δημάρχων, αφού ο Δήμος είναι υπεύθυνος για μια σειρά άμεσων ζητημάτων της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και της φορολόγησης τους.

Έτσι θα διοργανώσουμε μέσα στο Μάρτιο μια μεγάλη δημοτική συγκέντρωση στο Ολυμπιακό Χωριό, όπου καλούμε από τώρα αλλά και μέσω επιστολής που θα στείλουμε, όλες τις υποψήφιες δημοτικές παρατάξεις και τους υποψήφιους Δημάρχους προκειμένου να συζητήσουμε τα παραπάνω αλλά και να εκθέσουν τις θέσεις και τις απόψεις τους.

Σκοπός μας να δυναμώσουμε και να ακουστεί η φωνή των κατοίκων που αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα εξαιτίας της προχειρότητας και της αδιαφορίας για το Ολυμπιακό Χωριό και τους κατοίκους του και να παρέμβουμε απαιτώντας λύση στα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας και κατοικίας.

Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για τον τόπο, χρόνο και για τη συμμετοχή στη συγκέντρωση.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ                   
ΚΥΡΙΑΚΟΣ Δ. ΜΑΡΤΙΝΟΣ                      

Ο Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ.

  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Α. ΒΟΣΙΝΑΣ