17 Φεβ 2019

«Μετανάστες; Όχι ευχαριστώ» - Πολίτες από 27 χώρες απαντούν αρνητικά στην προοπτική ακόμη περισσότερων μεταναστών

Αρνητική είναι η τοποθέτηση των περισσοτέρων πολιτών σε 27 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο απέναντι στην πιθανότητα αύξησης του αριθμού των μεταναστών που οι χώρες τους ενδεχομένως να χρειαστεί να αποδεχτούν σύμφωνα με έρευνα του βρετανικού Pew Research Center.
Πιο αναλυτικά σύμφωνα με την έρευνα του βρετανικού κέντρου που πραγματοποιήθηκε την Άνοιξη του 2018, το 45% των πολιτών από 27 χώρες από ολόκληρο τον κόσμο, πιστεύει ότι λιγότεροι ή καθόλου μετανάστες θα πρέπει να εισέρθουν και να γίνουν αποδεκτοί στις χώρες τους.
Επίσης το 36% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι ο αριθμός των μεταναστών που θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτοί στις χώρες τους θα πρέπει να είναι ίδιος με αυτό που ισχύει μέχρι το 2018 και μόλις 14% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι ο αριθμός των μεταναστών θα μπορούσε να αυξηθεί.
Όπως αναφέρουν τα αποτελέσματα της έρευνας, η χώρα της οποίας οι πολίτες είναι αρνητικοί στην αύξηση της εισόδου μεταναστών είναι η Ελλάδα, αφού οι ερωτώμενοι απάντησαν σε ποσοστό 82% κατά την αύξησης ή της διατήρησης στα επίπεδα του 2018 του αριθμού των μεταναστών που εισέρχονται στην Ελλάδα.
Σημαντικά υψηλά ποσοστά άρνησης στην αύξηση του αριθμού των μεταναστών που θα μπορούσαν να εισέρθουν στην χώρα τους καταγράφηκαν στην Ουγγαρία με 72%, στην Ιταλία με 71% και στη Γερμανία με 58%.
Ανάλογα υψηλά ποσοστά κατα της αύξησης ή της διατήρησης του αριθμού των μεταναστών που μπορούν να εισέρθουν στις χώρες τους καταγράφηκαν στο Ισραήλ με ποσοστό 73%, στη Ρωσία με ποσοστό 67%, στην Νότιο Αφρική με 65%, στην Αργεντινή με 61% επιβεβαιώνοντας μια γενικότερη παγκόσμια τάση των κοινωνιών πολλών κρατών κατά της ελεύθερης και ανεξέλεγκτης μετανάστευσης.