16 Φεβ 2019

Παράταση λειτουργίας της Πολυκλινικής

Την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου επισκεφθηκε την Πολυκλινική στο Ολυμπιακό Χωριό, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Σταμάτης Βαρδαρός. Προ ολίγης ώρας, είχαν αποχωρήσει διαδηλωτές από σωματεία υποστηριζόμενα από το ΚΚΕ, και έτσι μπόρεσε να συνομιλήσει με τον σύλλογο εργαζομένων και με φορείς του Ολυμπιακού Χωριού και Θρακομακεδόνων. Έδωσε πολλές υποσχέσεις αλλά δεν έδιωξε τους φόβους ό,τι πρόκειται μόνον για ευχολόγια.
Κατ’ αρχάς δήλωσε ό,τι οι σχέσεις εργασίας θα μείνουν ως έχουν για μια πενταετία. Στο συγκεκριμένο θέμα το ΚΚΕ ζητά να είναι όλοι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Σε αυτή την περίπτωση όμως θα έφευγε η συντριπτική πλειονότητα των γιατρών. Υπ΄ όψιν ό,τι επί εννέα μήνες, ελλείψει ακτινοδιαγνώστου, η Πολυκλινική υπολειτουργεί, γιατί τα χέρια των γιατρών όλων των ειδικοτήτων είναι δεμένα.
Υποσχέθηκε ό,τι θα αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες εξετάσεων και από την Πολυκλινική και από το Κέντρο Υγείας όπου συστεγάζονται . Θα προσληφθούν πολλοί γιατροί, θα συνδεθεί με το νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι», θά έλθει ΕΚΑΒ, και διάφορες άλλες (προεκλογικές;) υποσχέσεις.
Οι προβληματισμοί μας έγκεινται στα εξής: α) Μπαίνοντας η Πολυκλινική στό ΕΣΥ, θα υποβαθμιστούν οι υπηρεσίες της και από κόσμημα της περιοχής, θα μετατραπεί σε ένα απλό πρώην ΙΚΑ και μάλιστα με μειωμένο ωράριο (μέχρι τις 17:00). β) Αφού συστεγάζονται με το Κέντρο Υγείας και ανήκουν στον ίδιο φορέα, μοιραίως θα ενσωματωθεί κάποια στιγμή πλήρως, που πρακτικά σημαίνει την κατάργησή της. Καί γ) καλώντας τον πενταψήφιο αριθμό με τουλάχιστον 5 € χρέωση έχουμε ραντεβού σε 1,5-2 μήνες. Με 10 € όμως που χρέωνε την επίσκεψη η Πολυκλινική, είχες ανταπόκριση αμέσως. Θα μπορούσαν κάλλιστα να λειτουργούν και οι δύο δομές και στον μέν ασθενή μή δυνάμενο οικονομικά, να ισχύει, ό,τι ούτως ή άλλως θα ισχύει και τώρα, δηλαδή πολυήμερη αναμονή, σε αυτόν όμως που επείγεται να υπάρχει η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ, με ένα μικρό αντίτιμο να εξυπηρετείται αμέσως. Πιστεύουμε ό,τι είναι καθαρά θέμα ιδεοληψίας που θέλει τα πάντα να ανήκουν στον βαθύ δημόσιο τομέα τύπου σοβιέτ.
Χάρης Δημούτσος
Δημοσιεύθηκε στήν ἐφημερίδα «Αχαρναϊκή» στίς 17/02/19

1 σχόλια :

Unknown είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΤΙ Η ΠΟΛΥΚΛΙΝΗΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΛΑ Η ΕΞΗΠΕΡΕΤΗΣΗ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙΤΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΜΕΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΟΙ ΧΡΟΝΙΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΠΕΤΑΝΕ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΣΥΝΤΑΓΡΑΦΗΣΗ......