17 Ιουλ 2019

Κάθε ενορία της σχισματικής "εκκλησίας" που αναγνώρισε το Φανάρι πρέπει να πληρώσει στο Φανάρι από 4000 €

Απίστευτες καταστάσεις με την σχισματική "εκκλησία" που αναγνώρισε το Φανάρι

Όταν το Φανάρι ανακάλυψε ότι η μεταφορά των ουκρανικών προσκυνημάτων που υποσχέθηκε ο Ποροσένκο δεν έγινε, κάθε ενορία χρεώθηκε μια αμοιβή για τον Τόμο, δήλωσε ο Μητροπολίτης Αντώνιος.
Στις 9 Ιουλίου 2019, ο Μητροπολίτης Αντόνιος Μπορισπόλ και ο Μπρόνρυ, δήλωσε στους δημοσιογράφους για το τηλεοπτικό κανάλι NewsOne ότι μετά από ανεπιτυχείς προσπάθειες κατοχύρωσης των ουκρανικών προσκυνημάτων, η Κωνσταντινούπολη επέβαλε φόρο για τον Τόμο σε κάθε ενορία της OCU.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εκπρόσωποι του Πατριάρχη Βαρθολομαίου προσπάθησαν να συντάξουν έκθεση με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Ζελένσκι και να ανακαλύψουν εάν είναι έτοιμοι να εκπληρώσουν τις συμφωνίες με τον πρώην Πρόεδρο Πέτρο Πόροσενκο σχετικά με τη μεταφορά ορισμένων ουκρανικών εκκλησιών και μοναστηριών στο Φανάρι.
«Αυτή η συνάντηση δεν ήταν επιτυχής», λέει ο Μητροπολίτης Αντώνιος. «Όταν αυτό δεν λειτούργησε, ο Εμμανουήλ (Μητροπολίτης Εμμανουήλ της Γαλλίας) παρέδωσε ένα τιμολόγιο στον Επιφάνιο», λέει ο ιεράρχης.
Σύμφωνα με τον Σεβασμιότατο Αντώνιο, μετά από ανεπιτυχείς προσπάθειες να προσεταιριστούν τα κατονομαζόμενα ουκρανικά ιερά, η Κωνσταντινούπολη αποφάσισε να αναπληρώσει το θησαυροφυλάκιο με άλλο τρόπο – τώρα κάθε ενορία της OCU θα πρέπει να πληρώσει για τον Τόμο. Το τέλος κυμαίνεται από 4.000 έως 20.000 €.
«Μετρούσαν πόσες ενορίες (θα εισέλθουν στην OCU) Όταν συγχωνεύτηκαν το UAOC και το Πατριαρχείο του Κιέβου και επέβαλε έναν» φόρο «σε κάθε ενορία. Ο μικρότερος φόρος είναι € 4.000, ο μεγαλύτερος είναι € 20.000. Αυτό χρεώνεται από κάθε ενορία. «, είπε ο ιεράρχης.
«Είπαν ότι 28 εκατομμύρια ευρώ θα έπρεπε να συνεισφέρουν στην Κωνσταντινούπολη», λέει ένας από τους «ιερείς» της OCU.
Ωστόσο, αυτές οι πληροφορίες δεν σχολιάζονται στην «ιερή εκκλησία της Ουκρανίας», λένε οι δημοσιογράφοι.

spzh.news