20 Ιουλ 2019

Το «ευχαριστώ» για τις Πρέσπες: Η ψευδομακεδονία στέλνει αντιπροσωπεία στα Κατεχόμενα για να τιμήσουν τους εισβολείς! Είναι που έλεγαν ότι μετά την συμφωνία θα απομακρυνθούν από την Τουρκία και θα έλθουν σε εμάς

Αντιπροσωπεία από ψευδομακεδόνες βουλευτές θα βρεθεί στα Κατεχόμενα  στην αυριανή «μαύρη» επέτειο της εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο για να τιμήσουν  τους εισβολείς, "ευχαριστώντας" με... αυτόν τον τρόπο την Ελλάδα που τους χάρησε το "Μακεδονία" παίρνοντας η τελευταία ως αντάλλαγμα ένα... "βόρεια"!
Όπως μεταδίδεται από τα Κατεχόμενα  από το πρωί έχουν επαφές με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, την «κυβέρνηση» και την «βουλή» ξένοι βουλευτές που βρίσκονται εκεί για να παραστούν στις εκδηλώσεις για την επέτειο της τουρκικής εισβολής.
Η ομάδα αυτή αποτελείται από βουλευτές από την «Βόρεια Μακεδονία», το Κιργιστάν, το Αζερμπαϊτζάν, την Ιορδανία και το Τσαντ, το οποίο έχει κοινοβουλευτική ομάδα φιλίας με το ψευδοκράτος.
Στο μεταξύ και για πρώτη φορά φέτος, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 θα πετάξουν ακριβώς στις 2:15 τα ξημερώματα πάνω από την παραλία στο «Πέντε Μίλι» όπου είχε γίνει η απόβαση του τουρκικού στρατού στην εισβολή της 20ης Ιουλίου 1974, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Σκοπιά μέχρι το πρωί» που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο συγκεκριμένο σημείο.
Η «Σκοπιά μέχρι το πρωί» θα ξεκινήσει στο ‘Πέντε Μίλι’ στις 21:30 απόψε και θα περιλαμβάνει και συναυλία από τον τραγουδιστή Γιασάρ.
Χωρίς να αναφέρεται ο αριθμός των αεροσκαφών, μεταδίδεται ότι στις 2:15 μετά τα μεσάνυχτα τουρκικά F-16 για πρώτη φορά θα πετάξουν πάνω από την συγκεκριμένη παραλία κάνοντας μια περιστροφή ως ένδειξη χαιρετισμού προς τον κόσμο που θα είναι εκεί.
Στο μεταξύ, το πρωί σήμερα διοργανώθηκε εκδήλωση στην κατεχόμενη Λευκωσία στην μνήμη του Πρωθυπουργού της Τουρκίας το 1974, Μπουλέντ Ετζεβίτ, όπου βρίσκεται άγαλμά του, από την «εστία Σονμεζσιζλέρ» (εθνικιστικό σωματείο κυρίως εποίκων) στην παρουσία του «αναπληρωτή προέδρου της βουλής», Ζορλού Τορέ.