15 Ιουλ 2019

Το ισλαμικό κράτος της Σουηδίας

Γράφει η Σερένα Νομικού

Έρευνες τεκμηριώνουν πως τα βίαια εγκλήματα και οι βιασμοί, με δράστες κυρίως μετανάστες, έχουν αυξηθεί στη . Επίσης πως τα 99 από τα 112 άτομα που καταδικάστηκαν για ομαδικό βιασμό έχουν ξένο υπόβαθρο, ενώ οι περιπτώσεις ομαδικού βιασμού τετραπλασιάστηκαν μέσα σε τέσσερα χρόνια.

Εάν διαβάσει κανείς το ρεπορτάζ μίας άλλης εφημερίδας σχετικά με τους βιασμούς στη Σουηδία, κυριολεκτικά θα τρομοκρατηθεί, αφού αυτά που συμβαίνουν είναι κάτι περισσότερο από εφιαλτικά. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται από έναν Σουηδό συγγραφέα, ο οποίος αναφέρει πως το επίπεδο εγκληματικότητας και βίας που αντιμετωπίζει η ήσυχη κάποτε αυτή χώρα, μοιάζει με έναν πόλεμο μικρής κλίμακας.
Η κατάσταση στη Σουηδία είναι εκτός ελέγχου, όπως έχω προβλέψει πριν από πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα ακόμη και οι μεγάλες εταιρείες να θέλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα. Παράδειγμα η Volvo, ο διευθύνων σύμβουλος της οποίας προειδοποίησε πως σκοπεύει να μεταφέρει την έδρα της αλλού στο μέλλον, εν μέρει λόγω της αύξησης της βίας και των εγκλημάτων. Ανέφερε δε χαρακτηριστικά τα εξής σε ελεύθερη μετάφραση:
«Εμείς κατασκευάζουμε αυτοκίνητα και δεν μπορούμε να λύσουμε άλλα προβλήματα. Κάποιος άλλος πρέπει να το κάνει. Είναι όλο και πιο δύσκολο να προσελκύσουμε εργαζομένους λόγω της επιδείνωσης της φήμης της Σουηδίας. Δεν βοηθάει καθόλου όταν οι άνθρωποι διαβάζουν για πυροβολισμούς στο Γκέτεμποργκ και αναρωτιούνται εάν μπορούν πραγματικά να τολμήσουν να μετακινηθούν στην πόλη. Θέλουμε να έχουμε την έδρα μας σε μία χώρα που λειτουργεί σωστά. Προς το παρόν δεν συζητείται η μετακίνηση μας, αλλά είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στο μέλλον » (πηγή).
Ο αρχηγός της αστυνομίας βέβαια του Γκέτεμποργκ αρνήθηκε πως υπάρχει πρόβλημα και τον κατηγόρησε για παραπληροφόρηση από τα ΜΜΕ. Εν τούτοις, έρευνες τεκμηριώνουν πως τα βίαια εγκλήματα και οι βιασμοί, με δράστες κυρίως μετανάστες, έχουν αυξηθεί στη Σουηδία. Επίσης πως τα 99 από τα 112 άτομα που καταδικάστηκαν για ομαδικό βιασμό έχουν ξένο υπόβαθρο, ενώ οι περιπτώσεις ομαδικού βιασμού τετραπλασιάστηκαν μέσα σε τέσσερα χρόνια. Εάν διαβάσει δε κανείς το ρεπορτάζ μίας άλλης εφημερίδας σχετικά με τους βιασμούς στη Σουηδία (πηγή), κυριολεκτικά θα τρομοκρατηθεί, αφού αυτά που συμβαίνουν είναι κάτι περισσότερο αΤο γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται από έναν Σουηδό συγγραφέα, ο οποίος αναφέρει πως το επίπεδο εγκληματικότητας και βίας που αντιμετωπίζει η ήσυχη κάποτε αυτή χώρα, μοιάζει με έναν πόλεμο μικρής κλίμακας (πηγή). Κατά τον ίδιο οι πυρκαγιές αυτοκινήτων, άγνωστες έως πρόσφατα, αποτελούν πλέον καθημερινότητα και είναι συνηθισμένες, όπως επίσης οι εκρήξεις βομβών. Οι θανατηφόροι δε πυροβολισμοί αυξήθηκαν κατακόρυφα μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, οι μάρτυρες εκφοβίζονται και έχει επικρατήσει ο κώδικας της σιωπής στις κοινωνικά και οικονομικά υποβιβασμένες μεταναστευτικές περιοχές της Σουηδίας.
Όλα αυτά υπό την εποπτεία μίας «φεμινιστικής κυβέρνησης» που άνοιξε τα σύνορα και επέτρεψε τη μαζική μετανάστευση, όπως δεν είχε συμβεί ποτέ μέχρι τότε. Ταυτόχρονα το ελκυστικό και γενναιόδωρο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας στη Σουηδία απέτυχε να αποτρέψει τους μετανάστες από το να στραφούν στο έγκλημα, ενώ οι χαμηλές ποινές έχουν συμβάλλει στην άνοδο της εγκληματικής συμπεριφοράς.
Ο επικεφαλής πάντως της υπηρεσίας ασφαλείας της χώρας δήλωσε πως οι Σουηδοί πρέπει να συνηθίσουν τις εφιαλτικές αυτές συνθήκες, αφού η βία μπορεί να συνεχιστεί για ακόμη πέντε έως δέκα χρόνια. Αρκετοί όμως θεωρούν πως η χώρα έχει προσβληθεί από το σύνδρομο της Στοκχόλμης, σύμφωνα με το οποίο τα θύματα εκφράζουν τη συμπάθεια τους στους θύτες τους, θεωρώντας την κακοποίηση τους ως πράξη καλοσύνης (κάτι που ισχύει και για τους Έλληνες, με κριτήριο το ότι σχεδόν το 80% ψήφισε ακριβώς εκείνα τα κόμματα που κατέστρεψαν την Ελλάδα).
Κλείνοντας, ο τίτλος του βίντεο τώρα που ακολουθεί στο τέλος είναι ο εξής: «». Επειδή τώρα έχω ήδη αναφερθεί στις απαγορευμένες ζώνες που υπάρχουν στη χώρα, στο μεταναστευτικό της πρόβλημα, στο ρατσισμό, στον πανικό που επικρατεί κλπ., ασφαλώς δεν θεωρώ πως οι μετανάστες είναι υπεύθυνοι για όλα όσα συμβαίνουν, αφού πολύ συχνά εμπλέκεται και ο εγχώριος πληθυσμός. Εν τούτοις, όταν ακόμη και ο ίδιος ο Δαλάι Λάμα έχει προειδοποιήσει για τον κίνδυνο εξισλαμισμού της Ευρώπης (άρθρο), αναφερόμενος στην ανάγκη επιστροφής των μεταναστών στις χώρες τους, κατανοεί κανείς τους φόβους που εκφράζονται.