8 Αυγ 2019

Η καθυστέρηση και η αδιαφορία υπονομεύει την ένταξη του δήμου μας στη χρηματοδότηση της πρότασης 4 του Φιλόδημος ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών

Μετά  το ατύχημα στη Χίο, όπου μπασκέτα σε ανοιχτό γήπεδο αποκολλήθηκε και προκάλεσε τον θάνατο 19χρονου, επανερχόμαστε στο ζήτημα που εδώ και καιρό έχουμε θέσει.
  Ως κάτοικοι της Αγίας Άννας Αχαρναί, στο αίτημα μας με Αρ. Πρωτ. 17898/23.04.2019 εκφράσαμε των προβληματισμό μας για τις εγκαταλελειμμένες αθλητικές εγκαταστάσεις στη συνοικία μας και επιδιώκουμε με το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ να αποκατασταθεί και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες. Το ζήτημα εισήχθη στο Δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης 30/04/2019, ημερομηνία η οποία ήταν και η καταληκτική για την συμμετοχή στο πρόγραμμα, όπου οι παρευρισκόμενοι Δημοτικοί Σύμβουλοι το υπερψήφισαν ομόφωνα.
H παράταση που εξαγγέλθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών για την κατάθεση των δικαιολογητικών και την συμμετοχή στο πρόγραμμα, έδωσε τη δυνατότητα στο δήμο μας να εντάξει το αίτημά μας. Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και ο κίνδυνος μη ένταξής μας είναι ορατός. Στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει έχουν  επιδιωχθεί συναντήσεις με τον κύριο Δήμαρχο, κάποιες χωρίς επιτυχία, καθώς πραγματοποιήθηκαν και με την Τεχνική Υπηρεσία. Ωστόσο έχουν αποσταλεί επιστολές στις οποίες δεν μας έχει δοθεί στοιχειωδώς μια απάντηση.
”Η λύση ΔΕΝ είναι να τα κλείσουμε”
   Επιδιώκουμε να αξιοποιηθεί η κρατική χρηματοδότηση και να αποκατασταθούν πλήρως τα γήπεδα μπάσκετ καθώς και ο χώρος που τα περιβάλει, ώστε να αναβαθμιστούν λειτουργικά αλλά και αισθητικά και να έχουν τα παιδιά μας Ασφαλείς, Σύγχρονους και με Ελεύθερη πρόσβαση αθλητικές εγκαταστάσεις.
   Είναι σαφές πως το πρόβλημα των εγκαταλελειμμένων αθλητικών χώρων απασχολεί και άλλες συνοικίες του Δήμου μας και μέσα από αυτή την χρηματοδότηση μπορούν να αποκατασταθούν και να αναβαθμιστούν ώστε να επωφεληθούν τα παιδιά του Δήμου μας.
   Για τον λόγο αυτό με έγγραφο αίτημά μας ζητήσαμε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να γίνει ορθή επανάληψη της απόφασης και να διορθωθεί το ποσό διότι ανεγράφετο μικρότερο από εκείνο που διατίθεται από το πρόγραμμα. Ωστόσο ναι μεν καταγράφηκε ως τακτικό θέμα αλλά δυστυχώς τα Δημοτικά Συμβούλια που προγραμματίστηκαν στην συνέχεια δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω έλλειψης απαρτίας.
   Ζητάμε την άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών, ώστε να μην χαθεί η κρατική επιχορήγηση προκειμένου να έχουν τα παιδιά μας Ασφαλείς, Σύγχρονους και με Ελεύθερη πρόσβαση αθλητικούς χώρους.

Διότι τα παιδιά μας το δικαιούνται και εμείς οφείλουμε να τους το παρέχουμε.


Αχαρνές 8/8/2019
Συντονιστικό Κατοίκων Αγία Άννα