30 Αυγ 2019

Εγκλήματα πολέμου από το καθεστώς Ερντογάν: Μέλος του AKP φωτογραφήθηκε με κομμένα κεφάλια Σύρων στρατιωτών – Σκληρές εικόνες

Τρομερές εικόνες εν έτει 2019 από βάρβαρους Τούρκους μαχητές στην Συρία (αλλά στην ουσία δολοφόνους του διεθνούς ποινικού δικαίου με τρομερά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας) να φωτογραφίζονται με κομμένα κεφάλια Σύριων στρατιωτών, μας γυρνούν στην εποχή του Σουλειμάν του Μεγαλοπρεπή και ακόμα πιο πίσω,  αποδεικνύοντας ότι οι Τούρκοι δεν αλλάζουν όσα χρόνια και να περάσουν.  

Τούρκος Ισλαμιστής μαχητής που εμφανίστηκε σε βίντεο κρατώντας ως τρόπαια κεφάλια Σύρων, αποδείχθηκε ότι είναι υπάλληλος της νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας πριν από την ένταξή του στους τζιχαντιστές στη Συρία.
Ο Τσέλικ υπηρέτησε ως αναπληρωτής πρόεδρος της  νεολαίας του AKP σε μια περιοχή που βρίσκεται στην ευρωπαϊκή πλευρά της Τουρκίας πριν από την ένταξή του σε  ομάδες τζιχαντιστών που μάχονται  στην περιοχή του βόρειου τμήματος της Τουρκίας. .Ο ίδιος διατηρεί μια κατοικία στο Tekirdağ ενώ τα αρχεία του Τούρκου εισαγγελέα του Ανώτατου Εφετείου δείχνουν ότι εξακολουθεί να είναι μέλος του AKP.
Ο Τσελίκ φωτογραφήθηκε επίσης δίπλα στον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σόυλου, καθώς και τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Μουσταφά Σεντόφ. Σε κάποιες εικόνες ο Τσελίκ θεωρήθηκε επίσης ότι έκανε την Rabia, ένα ισλαμικό σύμβολο που κάνει και ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος δανείστηκε τη χειρονομία από την Μουσουλμανική Αδελφότητα της Αιγύπτου.
Ο Emrah Çelik (γεννημένος στις 5 Απριλίου 1987), μέλος της νεολαίας του AKP στην επαρχία Kapaklı της βορειοδυτικής επαρχίας Tekirdağ, παρουσιάζεται σε βίντεο κρατώντας κομμένο ανθρώπινο κεφάλι στο χέρι του.

Ο ίδιος μιλώντας λέει ότι η νίκη ανήκει στους ισλαμιστές τζιχαντιστές και ότι όποιος τολμάει να πολεμάει τους στρατιώτες του Ισλάμ, θα μοιράζεται την ίδια μοίρα με αυτόν που του έκοψε το κεφάλι, το οποίο ανήκε σε στρατιώτη του συριακού καθεστώτος. Στο τέλος δηλώνει ότι η νίκη ανήκει στο Ισλάμ, ενώ παράλληλα κάνει κίνηση με τα χέρια, παρόμοια με χειρονομία που χρησιμοποιείται από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λίβανο (ISIL).
Σύμφωνα με τη δική του δήλωση, ο Τσελίκ υπηρέτησε στο 2ο τάγμα που έχει έδρα στα βουνά του Τουρκμενιστάν και υπηρέτησε υπό τη διοίκηση του Bashar Molla. Το τμήμα αυτό είναι η κύρια δύναμη του Τουρκμενιστάν που πολεμούσε στην Λαττάκεια, κερδίζοντας την αιματοβαμμένη φήμη όταν σκότωσε Ρώσο πιλότο του SU-24, όταν αυτό καταρρίφθηκε από τουρκικά F-16 στα συριακά σύνορα στις 24 Νοεμβρίου 2015.
Στη δήλωσή του ο Τσελίκ δήλωσε ότι τα δύο ελικόπτερα αναπτύχθηκαν από τη Ρωσία εντός 10 λεπτών από την κατάρριψη του αεροσκάφους για τη διάσωση των πιλότων, έφθασαν πολύ αργά, καθώς η μονάδα του είχε ήδη βρει τον Ρώσο αξιωματικό.
Στη Συρία ο Τσελίκ ενσωματώθηκε στην μονάδα που ήταν επικεφαλής ένας άλλος Τούρκος δολοφόνος, ο Alparslan Çelik, φερόμενος και ως δολοφόνος ενός από τους Ρώσους πιλότους του SU-24, και ο οποίος φέρεται να σκοτώθηκε από βολές ρωσικού μαχητικού αργότερα.
Ο Τούρκος «μαχητής» του ολέθρου μετέβη προς τη Συρία χωρίς προβλήματα στα σύνορα ενώ οπλίστηκε, εκπαιδεύτηκε και υποστηρίχθηκε από την ΜΙΤ.
Κατά τη διάρκεια μιας από τις επισκέψεις του στην Τουρκία, έδωσε συνέντευξη σε τοπικό ημερήσιο τύπο στις 18 Νοεμβρίου 2018, περιγράφοντας τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως ηγέτη που αγωνίζεται για ολόκληρο τον Ισλαμικό κόσμο. «Όποιος είναι φίλος του Προέδρου μας Ερντογάν είναι φίλος μας και όποιος είναι εχθρός του είναι επίσης εχθρός μας», δήλωσε, με αναφορά στην εχθρότητά του προς το κίνημα Gülen. «Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε για τον πρόεδρο μας», δήλωσε ο Τσελίκ, προσθέτοντας ότι πίστευε ότι πολέμησε στη Συρία εναντίον όλων των άπιστων κρατών.
Οποιοδήποτε κράτος και αν βρισκόταν στην θέση της σημερινής Τουρκίας και των μαχητών της σε Συρία και αλλού με αυτά που κάνουν, θα είχε απομονωθεί και θα είχε χαρακτηριστεί «κράτος του άξονα του κακού». Οι  Τούρκοι όμως, απολαύουν μια προκλητική ασυλία τόσο από την Δύση, όσο και από την Ανατολή, αφήνοντας να περιπλανάται ένα τεράστιο «γιατί» για την ίδια την ανθρωπότητα και τον πολιτισμό της.