24 Αυγ 2019

Βραδιές Πολιτισμού στις Αχαρνές

Αρχίζει στις 30 Αυγούστου το καλλιτεχνικό Φεστιβάλ «Βραδιές Πολιτισμού στις Αχαρνές». Για τρεις περίπου εβδομάδες οι Αχαρνείς θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σειρά θεατρικών παραστάσεων, οι οποίες θα φιλοξενηθούν στο Δημοτικό Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης». Η νέα δημοτική αρχή και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Σπύρος Βρεττός παρά τη μεγάλη πίεση χρόνου διοργάνωσαν το φεστιβάλ, επιδιώκοντας να δώσουν το πρώτο δείγμα γραφής για την έμφαση που θα δοθεί στον πολιτισμό κατά τη θητεία τους.
Το μήνυμα του νέου Δημάρχου κ. Σπύρου Βρεττού αναφέρει σχετικά: 
«Ξεκίνημα με πολιτισμό.
Τι κι αν ο χρόνος για την διοργάνωση ήταν μηδαμινός και οι δυσκολίες πολλές, για εμάς δεν υπάρχουν δικαιολογίες.
Όπως και η εντολή που πήραμε από τον Αχαρναϊκό λαό στις 2 Ιουνίου, να φέρουμε έργο χωρίς δικαιολογίες σε έναν πολύπαθο Δήμο.
Για εμένα όμως προσωπικά αποτελεί και μεγάλη ευλογία η αρχή να γίνει με τον πολιτισμό. Μια και θεμέλιο για την αλλαγή που επιδιώκουμε είναι ο πολιτισμός. Στον αρχαιότερο λοιπόν Δήμο της χώρας, στον Δήμο εκείνο που στα σπλάχνα του κρύβει ένα από τα αρχαιότερα και σημαντικότερα αρχαία θέατρα, γίνεται το νέο ξεκίνημα της νέας δημοτικής αρχής με σύμβολο τον πολιτισμό.
Είμαι λοιπόν στην ευχάριστη θέση να σας καλέσω στο δεκαπενθήμερο εκδηλώσεων θεάτρου και πολιτισμού, που θα πραγματοποιηθεί σε ένα από τα ομορφότερα αμφιθέατρα της Αττικής, στο αμφιθέατρο Αχαρνών «Μίκης Θεοδωράκης» στο λόφο του προφήτη Ηλία. Έχουμε την τιμή και την χαρά να φιλοξενήσουμε τις καλύτερες παραστάσεις του σήμερα με την υπόσχεση ότι πολύ γρήγορα η ιστορική μας πόλη θα πάρει τη θέση που της αρμόζει στο τομέα του πολιτισμού».