18 Αυγ 2019

Η διαστροφή του Ισλάμ: Τα αγόρια που βιάζονται ή εκπορνεύονται από άντρες με πρόσχημα ένα έθιμο. Τα παίρνουν από τις οικογένειες για να τα μορφώσουν, αλλά τα κάνουν χορευτές και αντικείμενα ηδονής…

Το Αφγανιστάν είναι ένα πεδίο σκληρού θρησκευτικού φανατισμού και καταπίεσης σε όλα τα επίπεδα. Αναπόφευκτα η σεξουαλική καταπίεση είναι δεδομένη και ιδιαίτερα σκληρή….
Και όμως σε αυτή τη χώρα υπάρχει χώρος και ανοχή για τη σεξουαλική εκμετάλλευση αγοριών από μεγαλύτερους άνδρες.
Πρόκειται για τους «Μπαχά Μπαζί», που σημαίνει «αγόρι για παιχνίδι» και παρουσιάζεται ως μια αθώα μορφή ψυχαγωγίας. Αυτό που συμβαίνει είναι το εξής: Νεαρά αγόρια χορεύουν για να διασκεδάσουν μεγαλύτερους άντρες, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για σεξουαλική δουλεία ακόμη και 10 χρονων αγοριών.
Ο Σουκούρ απήχθη σε ηλικία 12 ετών Ήταν μόλις 12 ετών όταν τον έκλεψαν από τους γονείς του. Τότε τον αποκαλούσαν «Μπερίς Μπαχά», δηλαδή άνθρωπος χωρίς γενειάδα.
Του πήρε 5 χρόνια για να ξεφύγει. Σήμερα, ο Σουκούρ χορεύει μόνο για να βγάλει τα προς το ζην. Ήταν από τους τυχερούς. Ανήκει πλέον σε έναν αφέντη, με τον οποίο έχει σεξουαλική επαφή με τη θέληση του….
Ο Σουκούρ θεωρείται χορευτής. Σήμερα είναι 21 ετών και θεωρείται από τους τυχερούς γιατί δεν τον παρενοχλούν σεξουαλικά….
Η φτώχεια στο Αφγανιστάν, υπήρξε κινητήριος δύναμη για την άνοδο των «Μπαζί Μπαχά». Τα ανήλικα αγόρια και οι ανήμπορες οικογένειές τους, είναι εύκολη λεία για τους «αφέντες», που έχουν οικονομική άνεση και υπόσχονται ότι θα μορφώσουν τα παιδιά, θα τα ντύσουν και θα τους εξασφαλίσουν το μέλλον τους.
Όλα αυτά, για ένα μεγάλο κομμάτι του πάμφτωχου πληθυσμού είναι, ανέφικτα. Ωστόσο τις περισσότερες φορές, τα αγόρια εκπαιδεύονται ως χορευτές, μεταμφιέζονται σε γυναίκες, φορούν φούστες με κουδούνια και έχουν έντονο μακιγιάζ. 
Τραβούν όλα τα βλέμματα καθώς χορεύουν σε παραδοσιακούς ρυθμούς, με στίχους που υπαινίσσονται, αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει….
Ο Σαχαριάρ, έγινε χορευτής στα 17 του χρόνια. Αφού πέθανε ο πατέρας του είχε ανάγκη από τα χρήματα. Γνώρισε τον αφέντη του, ο οποίος είναι και μάνατζερ του. Ο Σαχαριάρ, εμφανίζεται σε «χορούς», ενώ ο αφέντης του κρατάει το μεγαλύτερο ποσοστό. Η σεξουαλική επαφή μεταξύ χορευτή και αφέντη, είναι δεδομένη….
Το 2009, προβλήθηκε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «The Dancing Boys of Afghanistan». Ο μουσικός, που πήρε την πρωτοβουλία να πάει στα μέρη όπου πραγματοποιούνται οι χοροί, συναντήθηκε με τα αγόρια και προσπάθησε να τα βοηθήσει. «Πείτε μου που ζουν οι γονείς σας. Να πω στους πατεράδες σας ότι ζείτε και είστε καλά». Δεν υπήρχε ανταπόκριση. Λίγα αγόρια δέχτηκαν να μιλήσουν. Τι να πουν; ότι το όνειρο της μόρφωσης έγινε εφιάλτης;…
Χρήματα, μόρφωση, ένδυση και καλύτερη ποιότητα ζωής. Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, τις περισσότερες φορές… 
Όταν κλείνει η μουσική, αρχίζει το πραγματικό μαρτύριο. Άνδρες από το κοινό που τους έβλεπε να χορεύουν, κάνουν την επιλογή τους και με την άδεια του «αφέντη», οδηγούν τα αγόρια σε δωμάτια ξενοδοχείων, όπου μπορούν να κάνουν μαζί τους τα πάντα.
Ο φωτογράφος, Μπαράτ Αλί Μπατούρ, που πέρασε πολλούς μήνες προσπαθώντας να κερδίσει την εμπιστοσύνη των αγοριών, εξομολογήθηκε ότι τα αγόρια δεν κερδίζουν ποτέ τίποτα. Ούτε τα βασικά, για να ζήσουν μόνα τους ή για να στείλουν χρήματα στις οικογένειές τους….
Τα αγόρια δεν προσπαθούν να ξεφύγουν. Κάθονται και υπομένουν το μαρτύριο από φόβο μήπως συμβεί κάτι κακό στις οικογένειες τους…
Η σεξουαλική σχέση μεταξύ του χορευτή και του αφέντη είναι δεδομένη. Εκείνος αποφασίζει αν το αγόρι θα πηγαίνει και με άλλους άντρες και αν το κρίνει, τότε τον προωθεί και σε άλλους. Ουσιαστικά πρόκειται για πορνεία. Ένα από τα ρητά της χώρας λέει: «Οι γυναίκες είναι για να κάνουν παιδιά και τα αγόρια για ευχαρίστηση».
Η πρακτική του «Μπαζί Μπαχά», είναι ντροπή, τόνισε η δρ. Σομπχράνγκ, η οποία έκανε μια έρευνα, για την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Αφγανιστάν. Ένας αφέντης μπορεί να εκμεταλλευτεί μέχρι και 10 αγόρια. Οι όμορφοι «χορευτές», είναι δείγμα ισχύος και πλούτου. Δαπανούν πολλά λεφτά για το ντύσιμο και τον καλλωπισμό των αγοριών τους….
Πολλά από τα αγόρια στρέφονται στα ναρκωτικά και το αλκοόλ για να μπορέσουν να αντέξουν…
Τα τελευταία 15 χρόνια, που υπήρξε ραγδαία άνοδος του «Μπαζί Μπαχά», πρακτικά υπήρχε και η ανοχή ή ακόμη και η συναίνεση της αστυνομίας. Κάποιες φορές συμμετείχαν και οι ίδιοι στη «γιορτή». Οι άντρες που βρίσκονται σεξουαλικά με τα αγόρια, δεν θεωρούνται ομοφυλόφιλοι και αυτό γιατί δεν είναι ερωτευμένοι. Με αυτή τη δικαιολογία συνεχίζουν να ακολουθούν το έθιμο, όπως το αποκαλούν…
Πολλά αγόρια, ονειρεύονται να γίνουν αφέντες και να διαχειρίζονται όπως επιθυμούν ανήλικα αγόρια της αρεσκείας τους. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να βγάλουν χρήματα…. 
Στρατιώτες που πολέμησαν στο Αφγανιστάν, εξομολογήθηκαν στις οικογένειες τους ότι πολλές φορές ήταν αναγκασμένοι να ακούν τις κραυγές ανήλικων αγοριών, που βιάζονταν κατ’ εξακολούθηση. Κανείς δεν γνωρίζει πόσα αγόρια είναι «Μπαζί Μπαχά». Ίσως είναι 100, ίσως και 1000. Κανείς δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό. Υπάρχουν ελάχιστες εξαιρέσεις αγοριών, που ονειρεύονται να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά. Καμία οικογένεια όμως δεν είναι πρόθυμη να δώσει το κορίτσι της, σε έναν «χορευτή»….
Μερικοί πιστεύουν ότι θα συνεχίσουν για πάντα να είναι «Μπεζί Μπαχά»…
Μια ελπίδα για τη σωτηρία αυτών των παιδιών γεννήθηκε για πρώτη φορά, πριν από λίγο καρό. Ένας νέος νόμος που ασχολείται αποκλειστικά με το έθιμο του Μπαζί Μπαχά, πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή. Οι πρώτες συλλήψεις έχουν ήδη γίνει, ενώ στο άμεσο μέλλον προβλέπεται να δημιουργηθεί ένα σπίτι που θα φιλοξενεί τα ανήλικα αγόρια που θέλουν να ξεφύγουν από τους αφέντες και τη σεξουαλική κακοποίηση.
Πηγή: DailyMail…