28 Αυγ 2019

Ληστεία στο Μενίδι: Αδίστακτοι χτύπησαν τυφλό και την γυναίκα που τον φρόντιζε

Ληστεία στο Μενίδι: Σοκ στη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας προκαλεί η βαρβαρότητα, που επέδειξαν άγνωστοι κακοποιοί, οι οποίοι εισέβαλαν σε σπίτι τυφλού, κακοποίησαν τον ίδιο και την γυναίκα που τον φρόντιζε και εξαφανίστηκαν με τα κινητά των θυμάτων και κάποια μικροαντικείμενα, επίχειρα της κτηνωδίας τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, οι ληστές εισέβαλαν στο διαμέρισμα του 61χρονου, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα όρασης, στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στην περιοχή του Μενιδίου. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση για την επιμονή και τη σκληρότητα που επέδειξαν οι κακοποιοί από το να είχαν κάποιες πληροφορίες ότι ο ίδιος και η γυναίκα η oποία τον φρόντιζε λόγω των προβλημάτων, έκρυβαν μεγάλο χρηματικό ποσό.
Μαρτυρίες περιοίκων ανέφεραν ότι οι κακοποιοί μετέφεραν τον άνδρα με ειδικές ανάγκες στο μπάνιο, όπου του κατάφεραν χτυπήματα προφανώς για να αποκαλύψει πού είχε “κρυμμένα τα λεφτά”, ενώ στη συνέχεια χτύπησαν και την έντρομη οικιακή βοηθό. Οι δράστες της βαρβαρότητας παρέμειναν αρκετή ώρα στο σπίτι, ερεύνησαν τα πάντα και τελικά αποχώρησαν με μικροαντικείμενα και τα κινητά των τραυματιών, προφανώς και για να μην μπορούν να ενημερώσουν έγκαιρα την Αστυνομία.

Ασφάλεια και Εγκληματολογικό στην έρευνα

Όταν συνήλθε η γυναίκα ενημέρωσε την Αστυνομία και αστυνομικοί της Ασφάλειας μαζί με το εγκληματολογικό έκαναν την πρώτη έρευνα για συλλογή στοιχείων που θα μπορέσουν να τους οδηγήσουν στον εντοπισμό των απάνθρωπων ληστών. Τόσο ο 61χρονος όσο και η γυναίκα που τον φροντίζει μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι σοβαρότερη είναι η κατάσταση του 61χρονου με προβλήματα όρασης.