29 Αυγ 2019

Ορκίστηκαν ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπύρος Βρεττός και τα μέλη του Δημοτικού και των Κοινοτικών Συμβουλίων

Την Τετάρτη 28 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Αχαρνών κ. Σπύρου Βρεττού και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των Κοινοτικών Συμβουλίων, όπως αυτά προέκυψαν από τις εκλογές της 2ας Ιουνίου 2019.
Στην τελετή ορκωμοσίας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως και Αιγύπτου κ.κ. Θεόδωρος, ενώ  ακολούθησε η πολιτική ορκωμοσία. Αμέσως μετά το λόγο έλαβε ο νέος Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπύρος Βρεττός και το τελετουργικό ολοκληρώθηκε με την υπογραφή των πρακτικών από το Δήμαρχο, τους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο νέος Δήμαρχος Αχαρνών έκανε λόγο για μια νέα μέρα για τον Δήμο ο οποίος καλείται να αλλάξει νοοτροπία, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των καιρών. Ο δρόμος γι’ αυτή την αλλαγή περνάει μέσα από την πρόσκληση που απηύθυνε προς όλες τις παρατάξεις προκειμένου να «συνεισφέρουν με ωριμότητα και πνεύμα δημιουργικότητας στον τόπο. Χτίζουμε μια πόλη για τα παιδιά μας, μια πόλη με ασφάλεια και αξιοπρέπεια», ανέφερε σχετικά.
Δεσμεύτηκε δε για αποτελεσματική δουλειά από την πρώτη μέρα προκειμένου οι Αχαρνείς να αποκτήσουν αυτό που δικαιούνται: «μια νοικοκυρεμένη, λειτουργική, καθαρή και όμορφη πόλη», κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη συμπαράσταση των δημοτών και τη συνεργασία όλων των παρατάξεων.  
Στην ορκωμοσία το παρών έδωσαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδης, οι βουλευτές της ΝΔ κ. Βασίλης Οικονόμου και του ΜέΡΑ 25 κ. Μαρία Απατζίδη,  ο πρέσβης κ. Γεωργίου, ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς, περιφερειακοί σύμβουλοι, πρώην Δήμαρχοι Αχαρνών, πολιτευτές, ενώ εκπροσωπήθηκαν τα σώματα  ασφαλείας, ο κλήρος, οι διευθύνσεις του Δήμου, σύλλογοι και φορείς της πόλης.
Μετά το πέρας της ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης πλάκας στην είσοδο της αίθουσας τελετών του Δήμου προς τιμήν του αδικοχαμένου Μάριου – Δημήτριου Σουλούκου, παρουσία των γονέων του και πλήθους κόσμου. Αποτελούσε προσωπική υπόσχεση του νέου Δημάρχου η αντικατάσταση της προηγούμενης επιγραφής, σε μια κίνηση ιδιαίτερης συμβολικής σημασίας. Σηματοδοτεί την κοινή επιθυμία όλων των δημοτών για να γίνουν οι Αχαρνές μια ασφαλής πόλη.